Įkraunama...
Įkraunama...

"Obuolienė"

man tai skaniausia obuoliene is alyviniu obuoliu... o darau tokia kaip vaikiska tyrele ipilu i puoda vandens, sudedu luptus pjaustytus obuolius, cukru, cinamona, paverdu kol suminksteja, tada su blenderiu sutrinu ir i stiklainius, tokia ji man pati paciausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(baggyra @ 2010 08 30, 22:58)
man tai skaniausia obuoliene is alyviniu obuoliu... o darau tokia kaip vaikiska tyrele ipilu i puoda vandens, sudedu luptus pjaustytus obuolius, cukru, cinamona, paverdu kol suminksteja, tada su blenderiu sutrinu ir i stiklainius, tokia ji man pati paciausia thumbup.gif

As ir tokia pacia verdu,gyd.alergologe sake,kad vaikams geriausia tokia duoti,tai priviriau 28 stiklainius siemet,gales vietoj deserto kirsti tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Fregata @ 2010 08 22, 18:34)
Gal kas nors verdat vaikiska tyrele obuolys+slyva? Gal pasidalintumet receptu?
Ar stoves man, jei isvirsiu visai be cukraus?  Idomu ar pirma reikia sublenderiuot, po to virti, ar isvirus blenderiuoti?  g.gif

Blenderiuoju isvirta,vietoj cukraus dedu fruktoze,nes cukraus vaikui neduodu,o be saldumo surugs.
Atsakyti
jei i obuoliene nedesit nei gramo cukraus,tikrai nesurugs schmoll.gif ,esu jau taip virusi ne viena syki,nes alyviniai obuoliai ir taip saldus,dar idedu truputi cinamono 4u.gif kitokiu uogu imaisyti nebandziau,tai nezinau ar laikytusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2010 08 31, 22:20)
As ir tokia pacia verdu,gyd.alergologe sake,kad vaikams geriausia tokia duoti,tai priviriau 28 stiklainius siemet,gales vietoj deserto kirsti  tongue.gif
Papildyta:

Blenderiuoju isvirta,vietoj cukraus dedu fruktoze,nes cukraus vaikui neduodu,o be saldumo surugs.



Obuolius reikia užpilti nedideliu kiekiu vandens{paruoštus} ir,patroškinti {ant nedidelės kaitros} ,o vėliau sublenderiuoti.

Praejusiais metais aš,daug ruošiau drauge su slyvomis{slyvas taip pat ruošiau,kai ir obuolius}

O,paskui slyvų paruoštą masę sumaišiau su obuolių mase.

Labai skanu slyvų masę sumaišyti su erškėčių tyre{terlionės nemažai,bet rezultatas geras}

Tik reikia ruošti steriliai{iškaitinti indelius}
Atsakyti
sveikutės, oi kaip šaunu tiek obuolių yra reiks išsivirti uogienės, tos su gabaliukais, na skanumėlis, pasirodo nieko čia sunkaus, o galvojau, kad kokia čia paslaptis yra thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites, as jau siemet antra karta verdu obuoliene. Siandien kaip tik viriau.O receptukas toks:
obuolius supjaustau skiltelem(odeles as nulupu), truputi pjaustau ir cukinijos.Cukinijos dedu 1/3 obuoliu mases. Tai va ir uzpilu cukrumi( cukraus vel priklauso nuo obuoliu kiekio) ir palieku per nakti pastoveti. O kita diena verdu. Per nakti obuoliai truputi sukrenta, tai as beverdant dar uzpjaustau svieziu obuoliu ir jie nespeja suvirti, pacioj pabaigoj iberiu truputi cinamono. Obuoliene verdu mazdaug 10-15 minuciu. Skonis tikrai nerealus ir gaunasi obuoliene su sveikais obuoliu gabaliukais 4u.gif
Atsakyti
Obuoliene dar labai skanu su apelsinais,juos reikia deti truputi veliau kad nesuvirtu,o liktu gabaliukais.Skonis nerealus,pabandykit thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigita13 @ 2010 09 30, 10:48)
Obuoliene dar labai skanu su apelsinais,juos reikia deti truputi veliau kad nesuvirtu,o liktu gabaliukais.Skonis nerealus,pabandykit  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Brigita13, dar obuolienės skanu kai vieni obuoliai susipila suminkįšteja ,o likusius supilame vėliau ant yos masės tuomet pačių obuoliu lieka tokie gabaliukai.


Niam,niam ,kaip skanu.


drinks_cheers.gif ,kad skanu su apelsinais,dar skanu su slyvomis.
Atsakyti
Dar pamiršau pasakyti,kad 1kg obuolių 1 did apelsinas,tai jo žievę irgi reikia sutarkuoti i puoda,kuriame verdate obuolienę.Vakar kaip tik viriau dvieju rūšių-vieną su apelsinais (gavosi kaip medus,geltona),o kita su slyvom(gavosi raudona kaip kečiupas).Tarp kitko 1kg pjaustytu obuoliu užtenka 10-12 slyvų.



dar norėjau REGNAI pasakyti,kad taip kaip ir obuolius,vėliau galite deti apelsinu gabaliukus,niu tai tas pats niam niam..... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigita13: 01 spalio 2010 - 09:54
QUOTE(Varusiote @ 2008 09 28, 18:05)
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono


Labai patiko 4u.gif . Ačiū už receptuką 4u.gif . Jokių šansų kad nors vienas stiklainis sulauks žiemos smile.gif .
Atsakyti
as kaip tik girdejau kad i obuoliene skanu siek tiek imaisyti avieciu,skonis thumbup.gif ,kol kas pati nebandziau,bet rytoj kaip tik ruosiuos vaziuoti nusiskinti avietes tad butinai pabandysiu ir parasysiu kaip skonis.
Atsakyti
Na o aš prieš baigiant virti obuolienę į puodą įmečiau šakelę mėtos. Nepjausčiau, nes pakui lengva ją visą išimti. Man mėta skonio nepagadino, o pridavė gaivumo. mirksiukas.gif
Atsakyti