As dar kitaip verdu Niekada neverdu obuoliu kosiu ta pacia diena.Visad ant rytojaus.Palieku kibire pjaustytus obuolius susluoksniuotus su cukrumi.Siemet su slyvom per puse taip dariau.Skanumelis Ta susidariusi sirupa nupilu mazdaug puse ar truputi daugiau.Veliau su juo uzvakuoju kompota koki nors.Tai dar skanesnis kompotas gaunas. O buoliene tirstesne gaunas,bet tu sulciu irgi sociai-uztenka.
labutis, gal kuri supermamyte zino, kaip virti obuoliene su kondensuotu pienu? ragavau, skonis pasakiskas, bet nezinau recepto. buciau dekinga, jei kuri pasidalintu
QUOTE(norilonyte @ 2008 09 18, 22:26)
labutis, gal kuri supermamyte zino, kaip virti obuoliene su kondensuotu pienu? ragavau, skonis pasakiskas, bet nezinau recepto. buciau dekinga, jei kuri pasidalintu
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono
Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.
Sveikutės.
Dariau ir aš obuolienę.
Obuolius supjausčiau smulkiai, tada cukraus beveik kilogramą užpyliau, pusę stiklinės vandens ir vis maišydama viriau, kol pasidarė kaip košė
P.S. verst stiklainių nereikėjo, čia MB taip mandrai sugalvojo
Dariau ir aš obuolienę.
Obuolius supjausčiau smulkiai, tada cukraus beveik kilogramą užpyliau, pusę stiklinės vandens ir vis maišydama viriau, kol pasidarė kaip košė
P.S. verst stiklainių nereikėjo, čia MB taip mandrai sugalvojo
QUOTE(Tynas @ 2006 09 07, 22:42)
sita obuoliene geriausiai gaunasi is antaniniu obuoliu.reikia nulupti obuolius juos supjaustyti kokiais norite gabaliukais as tai pjaustau obuoli i keturias dalis o pusytes dar supjaustau sekrsai.tada uzpilu cukrumi ir palaikau para .tada verdi kol gaunasi tirsta mase mazdaug gal 1 val.ir viskas obuoliu skilteles lieka nesusileide ir spalva gaunasi tokia skaisti gelsvai rusva kaip medus .mano dukra butent tokia obuoliene megsta. bet kaip sakau man ji gaunasi tik is antaniniu obuoliu,ir nezinau kodel.
Man dar kazkas panasaus isejo is ananasiniu obuoliu, o is alyviniu ne pro kur
Matyt tokia obuolienei tinka kietesni obuoliai Ir verdant maisyti reikia atsargiai.
Labai idomus receptas su kondensuotu pienu
QUOTE(simuska ir naglis @ 2009 07 28, 18:46)
O mano mociute obuoliene daro su bananais.man ji pati skaniausia uogiene
O gal galite pasidomėti receptu? Nes skamba tai labai įdomiai ir skaniai
QUOTE(TikBasosPedos @ 2009 08 05, 08:57)
O gal galite pasidomėti receptu? Nes skamba tai labai įdomiai ir skaniai
Ir as noreciau recepto obuolienes su bananais
Mano mama i obuoliene deda brukniu. Labai skanu ir spalva grazia duoda.
obuolienė skanu su bruknių sultimis.
Bruknes užpilti nedideliu kiekiu vandens pavirti ant silpnos ugnies ,ir,tuomet pertrinti per kiaurasamtį arba išspaust per merliuką .
Supilti prieš baigiant virti obuoliams ir pavirti.
Ir skonis geras ir spalva gera.
Aš obuolius nulupu supjaustau nedideliais gabaliukais ,visad lupu{nepatinka žievutės,o jas sudžiovinu ,gera žiemą arbata vaisinė,ta darau ir su kriaušemis}
susluoksniuoju su cukrumi,ir palieku per naktį.
Rytą atsiradusias sultis nupilu,užverdu ir užpilu ant obuolių,pakaitinu ,ir palieku atvėsti
po poros val. tik verdu
Dedu cinamono žievės gabaliukų.
Bruknes užpilti nedideliu kiekiu vandens pavirti ant silpnos ugnies ,ir,tuomet pertrinti per kiaurasamtį arba išspaust per merliuką .
Supilti prieš baigiant virti obuoliams ir pavirti.
Ir skonis geras ir spalva gera.
Aš obuolius nulupu supjaustau nedideliais gabaliukais ,visad lupu{nepatinka žievutės,o jas sudžiovinu ,gera žiemą arbata vaisinė,ta darau ir su kriaušemis}
susluoksniuoju su cukrumi,ir palieku per naktį.
Rytą atsiradusias sultis nupilu,užverdu ir užpilu ant obuolių,pakaitinu ,ir palieku atvėsti
po poros val. tik verdu
Dedu cinamono žievės gabaliukų.
Sakykit ar su alyviniais obuoliais esat kuri ką darius
QUOTE(merga @ 2009 09 04, 11:17)
Sakykit ar su alyviniais obuoliais esat kuri ką darius
Taip esu dariusi obuolių džemą.Naudojau alyvinius +ananasinius.
Labai gerai gavosi alyviniai suvirė,o ananasinių liko gabaliukai.
Man taip patinka.
QUOTE(regna @ 2009 09 04, 16:25)
Taip esu dariusi obuolių džemą.Naudojau alyvinius +ananasinius.
Labai gerai gavosi alyviniai suvirė,o ananasinių liko gabaliukai.
Man taip patinka.
Labai gerai gavosi alyviniai suvirė,o ananasinių liko gabaliukai.
Man taip patinka.
,nes po vakar turiu tiiek krituolių alyvinių ir sumąsčiau juos suvirti