Įkraunama...
Įkraunama...

"Obuolienė"

O kas žino tos senoviškos obuolienės receptą, kur be gabaliukų, na kaip košė ax.gif
Atsakyti
O gal zinot kaip marinuoti obuolius. Maciau, kad i stiklainius sudeda obuolius puselem, uzpila marinatu ir uzsuka. Gal pasidalintumet receptuku:ax:
Atsakyti
blush2.gif
jau radau tokia tema smile.gif
http://www.supermama...showtopic=58224
Atsakyti
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 18:06)
O kaip padaro tikia obuoliene kur gabaliukai kaip "saldainiai"
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro  ax.gif

Tai labai paprasta. Mano mama ir aš darom taip: obuolius nulupi, supjaustai skiltelėmis ir ant viršaus užpili cukrų. Taip ir laikai viską, kol obuoliai išskiria sunką, o cukrus sutirpsta (netgi ilgiau negu parą...). Jeigu cukrus netyčia sukietėtų, tada atsargiai mediniu šaukštu reikia pamaišyti. Kai išsiskiria sirupas, dei viską ant ugnelės ir paverdi. 5 kartus junginėt nereikia. Skanaus!

p.s. obuolių ir cukraus proporcijų nežinau, visada darom "iš akies", pagal skonį. Rūgštesnės veislės obuoliukams, savaime suprantama, pilam daugiau cukraus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 18:06)
O kaip padaro tikia obuoliene kur gabaliukai kaip "saldainiai"
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro  ax.gif


as panasiai darau - uzverdu, isjungiu ir palaikau apie pora valandu, paskui vel paverdu ir vel palaikau....aisku kaip zaidimas gaunasi, bet kai as bunu uzsiemusi, tai taip kartais ir pusdieni prazaidziu, bet uz tai obuoliene thumbup.gif
Atsakyti
O kiek laiko obuolienė išsilaiko? Ar išsilaiko per žiemą? Mane anyta prigazdino kad jai po poros mėnesių jau pelėsiais obuolienė apauga blink.gif
Atsakyti
O gal kas zino, ar imanoma islaikyti obuoliene ilgesni laika virta be cukraus? Ar nieks niekada nebande?
Atsakyti
QUOTE(rimule @ 2006 10 01, 16:27)
O gal kas zino, ar imanoma islaikyti obuoliene ilgesni laika virta be cukraus? Ar nieks niekada nebande?


Tikrai įmanoma. Pati bandžiau ne kartą. Reikia daryti viską taip pat, kaip ir su cukrumi - gerai išvirti ir sandariai uždaryti 4u.gif
Sėkmės ir skanaus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amf: 10 spalio 2006 - 09:54
QUOTE(Okei @ 2006 09 16, 11:40)
Ačiū Ramune už kepta obuolienę išėjo super ir skanu, ir greita
clap_1.gif  clap_1.gif

Džiaugiuosi,kad patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2006 09 16, 22:53)
O kas žino tos senoviškos obuolienės receptą, kur be gabaliukų, na kaip košė  ax.gif

nezinau ar cia senovine ar ne ,bet gaunasi kaip kose,vientisa ir nepavandeniuoja.
Obuolius nuplauti,supjaustyti skiltelemis.Lupti nereikia tik seklytes pasalinti.sudeti i puoda,ipilti biski vandens ir retkarciais pamaisant sutinti ant vidutines ugnies. Kai obuoliai supliuksta,juos perdejus i inda su skylutemis,,uzkrito lietuviskas pavadinimas,,sutrinti su kocelu. Tyre iskrenta pro skylutes,o skurytes lieka inde. Data i ta tyre deti biski cukraus,pagal skoni, ir pavirus kelias minutes supilstyti i stiklainius. Kas ragavo visiems patiko. Skanaus tongue.gif
Atsakyti
mamos pameginkit pagamint tyreles- iskepu puluptus ir supjaustytus obuolius,pavesusius bet dar siltus dedu i mikseri ,pilu cukraus ir ismaisau. supilu i iskaitintus stiklainuius.cukraus dedu is akies ,priklausomai nuo obuoliu saldumo. dukra valgo po puslitrini stiklaini is karto thumbup.gif
Atsakyti
turejau dar islikusi maisioka antaniniu obuoliu, tai sutarkavau per bulviu tarka, plius ten pat tarkuotos morkos truputi aliejaus ir cukraus ir i stiklainiukus nedidelius, laikau balkone, vaikas kasdien po viena suvalgo. aisku ilgai nestoves, bet mes greit ir suvalgysim:)
Atsakyti