O kas žino tos senoviškos obuolienės receptą, kur be gabaliukų, na kaip košė
O gal zinot kaip marinuoti obuolius. Maciau, kad i stiklainius sudeda obuolius puselem, uzpila marinatu ir uzsuka. Gal pasidalintumet receptuku:ax:
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 18:06)
O kaip padaro tikia obuoliene kur gabaliukai kaip "saldainiai"
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
Tai labai paprasta. Mano mama ir aš darom taip: obuolius nulupi, supjaustai skiltelėmis ir ant viršaus užpili cukrų. Taip ir laikai viską, kol obuoliai išskiria sunką, o cukrus sutirpsta (netgi ilgiau negu parą...). Jeigu cukrus netyčia sukietėtų, tada atsargiai mediniu šaukštu reikia pamaišyti. Kai išsiskiria sirupas, dei viską ant ugnelės ir paverdi. 5 kartus junginėt nereikia. Skanaus!
p.s. obuolių ir cukraus proporcijų nežinau, visada darom "iš akies", pagal skonį. Rūgštesnės veislės obuoliukams, savaime suprantama, pilam daugiau cukraus
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 18:06)
O kaip padaro tikia obuoliene kur gabaliukai kaip "saldainiai"
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
as panasiai darau - uzverdu, isjungiu ir palaikau apie pora valandu, paskui vel paverdu ir vel palaikau....aisku kaip zaidimas gaunasi, bet kai as bunu uzsiemusi, tai taip kartais ir pusdieni prazaidziu, bet uz tai obuoliene
O kiek laiko obuolienė išsilaiko? Ar išsilaiko per žiemą? Mane anyta prigazdino kad jai po poros mėnesių jau pelėsiais obuolienė apauga
QUOTE(rimule @ 2006 10 01, 16:27)
O gal kas zino, ar imanoma islaikyti obuoliene ilgesni laika virta be cukraus? Ar nieks niekada nebande?
Tikrai įmanoma. Pati bandžiau ne kartą. Reikia daryti viską taip pat, kaip ir su cukrumi - gerai išvirti ir sandariai uždaryti
Sėkmės ir skanaus
QUOTE(Okei @ 2006 09 16, 11:40)
Džiaugiuosi,kad patiko
QUOTE(Meila @ 2006 09 16, 22:53)
O kas žino tos senoviškos obuolienės receptą, kur be gabaliukų, na kaip košė
nezinau ar cia senovine ar ne ,bet gaunasi kaip kose,vientisa ir nepavandeniuoja.
Obuolius nuplauti,supjaustyti skiltelemis.Lupti nereikia tik seklytes pasalinti.sudeti i puoda,ipilti biski vandens ir retkarciais pamaisant sutinti ant vidutines ugnies. Kai obuoliai supliuksta,juos perdejus i inda su skylutemis,,uzkrito lietuviskas pavadinimas,,sutrinti su kocelu. Tyre iskrenta pro skylutes,o skurytes lieka inde. Data i ta tyre deti biski cukraus,pagal skoni, ir pavirus kelias minutes supilstyti i stiklainius. Kas ragavo visiems patiko. Skanaus
mamos pameginkit pagamint tyreles- iskepu puluptus ir supjaustytus obuolius,pavesusius bet dar siltus dedu i mikseri ,pilu cukraus ir ismaisau. supilu i iskaitintus stiklainuius.cukraus dedu is akies ,priklausomai nuo obuoliu saldumo. dukra valgo po puslitrini stiklaini is karto