http://geravirtuve.b...obuolienes.html info va cia
Is kylo obuoliu (paruostu) gaunas 1litras obuolienes imbierines,Apelsinines is 2kg 6 puslitriukai..visas reiklas apelsinineje manau yra zievikes apelsino...O i imbierine tarkavau imbiera,bet tada obuolieneje jaucias tokie kaip siuliukai imbiero...Bet skonis....Mano obuoliukai buvo raudoni..tai ruzava obuoliene
Aš šiemet išbandžiau naują obuolienės receptą. Gailiuosi, kad per mažai padariau, nes ją jau baigiam suvalgyt. O pernykščių (paprastų: obuoliai+cukrus) dar nemažai likę. Taigi mano nauja obuolienė:
1kg. obuolių (smukiai pjaustytų), 1stiklinė aviečių, 100g. vandens arba aviečių sulčių 600g. cukraus, 50ml. citrinų sulčių. Viską į puodą. Nuo užvirimo pavirti 5 min., tada išjungti. Palikti pastovėti pusvalandį. Tada vėl pavirti 5min. Palikti pusvalandžiui. Vėl pavirti 5min, ir į stilainius. Pirmą kartą dariau tiksliai pagal receptą. Antrą kartą neturėjau citrinos, tai uogienės skonis nenukentėjo, bet spalva buvo ne tokia graži, kaip pirmosios - blankoka.
pasidalinkit kaip suvartojat obuoliene? Mes arba su suriu valgom arba vaflius sutepu. Kitu suvartojimo budu nesugalvojom dar
Dieve, meldžiu tave išminties, kad suprasčiau savo vyrą; meilės, kad jam atleisčiau, ir kantrybės, kad pakęsčiau nuotaikų kaitą. Nes, Dieve, jei paprašyčiau stiprybės, mirtinai jį primuščiau. Amen.