Įkraunama...
Įkraunama...

"Obuolienė"

QUOTE(Ulė @ 2011 09 10, 15:58)
Skaidrus obuolių džemas
Nuostabus  !!! Ačiū forellei.

tikrai nuostabus thumbup.gif pirmą kartą išviriau obuolius pjaustytus kubeliais, antrą- puselėmis, o šiandien obuolius kartu su kriaušėm biggrin.gif
Atsakyti
Na net nežinau ar čia pataikiau g.gif bet negaliu nepasidalint nes niu labi labi skanu,kas mėgsta saldu rūgštu aštru.Jei ne čia prašau patarkit kur galėč prisiglaust biggrin.gif recepte pagrindas obuoliai ,tai ir ilindau čia ax.gif
Rec. paėmiau iš norvegų 4u.gif
''OBUOLIENĖ SU ČILI''
500 gr. obuolių
250 gr. svogūnų
0,5 stiklinės balto vyno acto
100 ml. vandens
1 nedidelis čili pipiriukas(aš dėjau du ir man skanu)
1 šaukštelis sutarkuoto imbiero(turėjau tik imbiero miltelių,tai suėjo ir tie)
apie 175 gr. cukraus
šiek tiek druskos(dėjau arbatinį šaukšteli)
obuoliukus be skūros supjausčiau kūbėliais,svogūnus ir smulkiai,čiliukus ir susmulkinau.Viską į puoda ir viriau apie pusvalandį,kol skystis išgaravo.
http://i46.tinypic.com/mbkd9e.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...JA VEL...: 06 spalio 2012 - 19:31
sveikos,
as tai darau obuoliene labai paprastai, bet gaunasi visai skaniai. verdu ir vien tik is obuoliu. paskui kitokia tai pridedu slyvu, aisku kauliukus isimti reikia. labai skaniai kriausemis gaunasi. cukraus tai visur dedu pagal skoni, nes priklauso viskas nuo obuoliu rusies. maziukui savo prisidariau pernai tyreliu is obuoliu. tai kapojo jas vaikis pavasari kaip tikras vyras ir i pirktines net ziureti nenorejo
Atsakyti
Kokia pagrindine taisykle, kad stiklainiai neissaudytu? Pries pora metu , staciau cukinijos kose, tai ji man visa issaude sad.gif si karta noriu virti obuoliene, bet bijau kad tai nepasikartotu g.gif verysad.gif


Turiu alyviniu obuoliuku, ir zadu juos daryti su apelsinais, gal kas turite tikslu recepta kiek ko reikia deti ir kiek laiko virti? 4u.gif

Atsakyti
Sveikos,

o as turejau tokia svajone,kai vaikysteje mociute obuoliene kepdavo krosnyje,jos skoni ir dabar pamenu.

Si karta pabandziau,aisku ne krosnyje,bet elektrines virykles orkaiteje.

Rezultatais esu patenkinta,galvoju,kad pavyko.


Skonis visiskai skiriasi nei verdant ant virsaus.

Virimo technolgojos pasieskojau internete.


Dziaugiuosiu kepta obuoliene,turiu dar minciu issikepti dar.
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 10 09, 10:16)
Kokia pagrindine taisykle, kad stiklainiai neissaudytu? Pries pora metu , staciau cukinijos kose, tai ji man visa issaude sad.gif si karta noriu virti obuoliene, bet bijau kad tai nepasikartotu  g.gif  verysad.gif


pernai pirmi metai kaip apskritai ruošiau kažką žiemai. bet prikroviau puse rūsio biggrin.gif ir įv. uogienėm, ir agurkais, raugintais bei marinuotais, pomidorais, pupelėm, įvairiom mišrainėm ir pan. Nei vienas stiklainis neišovė smile.gif tai galiu daryti tik tokią prielaidą, kad turi būti itin švariai išplauti ir paruošti visam procesui stiklainiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 10 09, 10:16)
Kokia pagrindine taisykle, kad stiklainiai neissaudytu? Pries pora metu , staciau cukinijos kose, tai ji man visa issaude sad.gif si karta noriu virti obuoliene, bet bijau kad tai nepasikartotu  g.gif  verysad.gif
Turiu alyviniu obuoliuku, ir zadu juos daryti su apelsinais, gal kas turite tikslu recepta kiek ko reikia deti ir kiek laiko virti?  4u.gif



be to, kad jau minėjo švarius stiklainius, turi būti pakankamai konservuojančių medžiagų - uogienėms cukraus, daržovėms druskos ir rūgšties. Cukinijų košei kažko tikrai trūko iš šitų ingredientų.
Atsakyti
oj obuolienę skanią vasarą praeitą dariau iš alyvinių obuolių, uodienės cukraus, ir DAUG cinamono, nes jei mažai dedi- jo nesijaučia. Šįkart dar dėsiu ir citrinos žievelių
Atsakyti
QUOTE(Saulė @ 2012 10 08, 15:22)
maziukui savo prisidariau pernai tyreliu is obuoliu. tai kapojo jas vaikis pavasari kaip tikras vyras ir i pirktines net ziureti nenorejo

o kaip tyreles daret 4u.gif , noreciau ir as savo maziu palepint naminem tyrelem
Atsakyti
Nors ne manęs klausė, bet ir aš dariau tyreles. Mano vaikai jau seniai dideli, bet visi labai mėgstam tokias tyres. Dariau iš alyvinių obuolių, nulupau odeles, išėmiau sėklynus, pašutinau su trupučiu vandens, kol apvirė šiek tiek. Bėriau pagal skonį cukraus. Su "blenderiu" suplakiau, košė pabalo. Po to sudėjau į paruoštus indelius, sustačiau į puodą su vandeniu ir pridengtus kaitinau 80* C temp. 0,5 l ~ 10 min. Taip patikimiau, ir nepelyja paviršius, ir neužrūgsta. Dariau ir mišinius su slyvom, kriaušėm. Dar praeitų metų keli indeliai stovi kuo puikiausiai.
Atsakyti
virdama obuolienę įmetu saują aviečių (ne remontantinių)
arba juodųjų serbentų
gaunasi puikus skonis bei aromata
Atsakyti
O ar neišvirtu obuolienė jei sutarkavus ir žalius sudėjus į stiklainius pakaitinti orkaitėje ar cikloninėje? bigsmile.gif
Atsakyti