man su vyriuku irgi labai pasiseke, supratingas toks pasitaike irgi kartu galvojam kur rast ta WC jei jo aplinkui nera nu ja gal tu ir protingai darai, kad visur varai, jaunyste aisku nereikia be reikalo svaistyt, bet blema as kazkaip bijau kad gedos prisidarysiu mano vyrs irgi galetu visa diena i WC nenueit, kaip as jam pavydziu! uztaigi laukiu kol baigsiu univera ir galesiu pradet dirbt, gal tada nebus tokios ddideles problemos, bent jau taip tikiuos o del leliaus tai mane irgi panasios baimes kankina, bet ka darysi, svarbiausia kad "tom brudo" nepaveldetu busima lele
QUOTE(kristuksss @ 2006 09 02, 22:45)
niu zinok man nepersti kai slapinuos, uztaigi kazkaip ir neinu jokiu tyrimu darytis, nes gastroeneterologe sake kad cia nerviskai viskas yra, bet as nesuprantu jeigu nerviskai tai kode per atostogas kai niekur nereikia eiti vistiek lakstau mano mama visa gyvenima turejo problemeliu del pusles, tai matyt biski ir is jos ta dziaugsma paveldejau... o seip jinai mane prigasdino, kad tyrimai labai skausmingi, tai kazkaip ir nebejau tik va beda kad daba neaisku kokiais vaistukais gydytis, man kartais padedavo kazkokie rusiski, nu tipo sustabdo kai reikia kokiam svarbesniam ivykiui ar kai zinai, kad WC salia nebus, o seip tai slapimo tyrima dariaus bet jis nieko nerodo
va va man irgi neaiškus tas momentas kodėl tas dirglumo sindromas kuris neva yra nerviniu pagrindu nepraeina kai atostogauji ir ramiai leidi laiką kur nors gulėdamas ir relaksuodamas man kažkoks gaunasi užburtas ratas - pūslė nuo nervų, nervai nuo pūslės taip ir negali žmogus pagyti pas mane tai lygtais giminėj niekas neturėjo problemų su pūsle, neaišku iš kur aš gavau tokią "dovanėlę". Labiausiai nenorėčiau kad mano vaikai paveldėtų iš manęs tokį dalyką nes net blogiausiam priešui nelinkėčiau taip jaustis
QUOTE(kristuksss @ 2006 09 02, 23:03)
man su vyriuku irgi labai pasiseke, supratingas toks pasitaike irgi kartu galvojam kur rast ta WC jei jo aplinkui nera nu ja gal tu ir protingai darai, kad visur varai, jaunyste aisku nereikia be reikalo svaistyt, bet blema as kazkaip bijau kad gedos prisidarysiu mano vyrs irgi galetu visa diena i WC nenueit, kaip as jam pavydziu! uztaigi laukiu kol baigsiu univera ir galesiu pradet dirbt, gal tada nebus tokios ddideles problemos, bent jau taip tikiuos o del leliaus tai mane irgi panasios baimes kankina, bet ka darysi, svarbiausia kad "tom brudo" nepaveldetu busima lele
labai svarbu kai artimi žmonės supranta ir palaiko nes kitaip tai visai nusišaut beliktų
aš irgi žinok bijau tos gėdos oi kaip bijau ir iš tos baimės vaikštau visa įsitempus
dėl darbo tai priklauso koks tas darbas bus. aš labai kankinausi kelis metus kai turėjau įdomų darbą bet dėl savo bėdos reikėjo labai stresuot, nes dažnai reikdavo važiuot pas klientus, arba sėdėt po pusę dienos su klientais susitikimuose, tai nelabai kaip atrodo darbuotojas prieš klientą kuris per susitikimą po 100 kart atsiprašinėja į WC dažnos komandiruotės į užsienį atrodo labai fainai ir įdomiai, bet man tai buvo vargo vakarienė Dabar dirbu ramų ofisinį darbą be klientų gal kiek nuobodoką bet nors nėra tokio streso. Taip kad gerai pagalvok prieš pasirinkdama darbo pobūdį nes su tokia problemėle kai kurie darbai tikrai tampa kančia
QUOTE(Karmen @ 2006 09 03, 00:22)
labai svarbu kai artimi žmonės supranta ir palaiko nes kitaip tai visai nusišaut beliktų
aš irgi žinok bijau tos gėdos oi kaip bijau ir iš tos baimės vaikštau visa įsitempus
dėl darbo tai priklauso koks tas darbas bus. aš labai kankinausi kelis metus kai turėjau įdomų darbą bet dėl savo bėdos reikėjo labai stresuot, nes dažnai reikdavo važiuot pas klientus, arba sėdėt po pusę dienos su klientais susitikimuose, tai nelabai kaip atrodo darbuotojas prieš klientą kuris per susitikimą po 100 kart atsiprašinėja į WC dažnos komandiruotės į užsienį atrodo labai fainai ir įdomiai, bet man tai buvo vargo vakarienė Dabar dirbu ramų ofisinį darbą be klientų gal kiek nuobodoką bet nors nėra tokio streso. Taip kad gerai pagalvok prieš pasirinkdama darbo pobūdį nes su tokia problemėle kai kurie darbai tikrai tampa kančia
niu ja zinant kad galiu ir nepasveikt, reiks ivertint ta aplinkybe ieskantis darbelio, bet kadangi ekonomika studijuoju, tai man praktiskai irgi ofisinis darbas gresia, tik va kaip minejai sudetiga butu su tom komandiruotem, nu bet gal da susitvarkys po biski kaip nors, gal kas stebuklingu vaistuku atras ir visos pasveiksme o tu nebandei eit pas koki psichologa, kad padetu?
kas idomiausia jai nuo nervu sitos bjaurybes tai kodel as nejauciu pagerejimo nes as geriu ir antidepresantus ir nerima mazinancius vaistus ir jokio palengvejimo nejauciu
o ginekologiniu problemu turiu sociai ,kai padare valyma tai ir prasidejo lyst visoki brudai ir bakterijos visokiausiu rusiu bet paskutini karta ginekologe padariusi tepinelius nieko nerado tai siunte pas urologa tai rugsejo 14diena reiks vaziuot paziuresim gal ka isras
o ginekologiniu problemu turiu sociai ,kai padare valyma tai ir prasidejo lyst visoki brudai ir bakterijos visokiausiu rusiu bet paskutini karta ginekologe padariusi tepinelius nieko nerado tai siunte pas urologa tai rugsejo 14diena reiks vaziuot paziuresim gal ka isras
niu ja as irgi dar labai abejociau kad nuo nervu, nu seip jautrus zmogeliuks esu, nu bet gi visa gyvenima tokia esu, per viena diena negalejo viskas pasikeist mano viena pazystama irgi panasia beda turi tai jinai jau daugiau nei puse metu geria tuos antidepresantus, bet pagerejimo nulis nu kitu teoriju beto kad nuo nervu dar nesu girdejus, na skaiciau dar kad nuo miltiniu patiekalu gali but paumejimai
bet zinot kas mane labiausiai nervin?!o gi kad kasdien viduriuojant nei vienas papildomas gramas nenukrenta
bet zinot kas mane labiausiai nervin?!o gi kad kasdien viduriuojant nei vienas papildomas gramas nenukrenta
oi,skaitau ir atrodo,kad pati buciau viska parasiusi. Man taip pat pastovus noras i tualeta buvo (dar ir dabar yra,bet jau geriau) ir labai ilgai.Nezinojau ko griebtis ir raminancius geriau ir antidepresantus,bet vistiek nepadejo,laikini pagerejimai ir vel tas pats.Tik iseini is tuliko ir vel.Apie vaziavima autobusu nei pagalvot negaliu iki siol.Vis mintis,o jeigu,tai ka darysiu ??? Dabar jau galiu drasiai pasakyti,kad visa tai nerviskai.Tai tarsi uzburtas ratas,pastoviai apie tai galvoji,o kai galvoji ir bijai,tai ir nori.Tai va,papasakosiu ka man patare vienas labai gerai zinomas psichiatras.Ilgai bijojau kam nors pasakyti apie tai,ka jauciu ir kas darosi.Galvojau,kad sergu kazkokia liga,todel taip ir yra.Kai galutinai uzkniso,nuejau pas ji ir viska isdejau.Pirmiausiai jis man paaiskino,kaip pas zmogu visa tai yra fiziologiskai. Zmogaus pusle yra labai tamprus organas,jis gali sutalpinti savyje iki 3 l. skyscio.Paprastai zmogus pradeda noreti slapintis,kai joje prisirenka apie 0,2 l.slapimo,bet tai dar silpnas noras ir galima kenteti,kai jau 0,5 l. tada reikia butinai nueiti,bet vistiek dar galima kenteti.Noras atsiranda,nes pusle siuncia impulsus i smegenis,kad jau yra prisipildziusi ir reikia tuo atsikratyti,tada ir einame i tualeta.Kai zmogus isitempes (tai nervu padarinys),isitempia ir visi musu organai,ypac tie,kurie jautrus ir "atsakingi" uz nervine sistema.Tas gydytojas pavadino tai "meskos sindromu": kai gyvunas pradeda jausti gresme,jis pasiruosia begti,kad butu lengviau begti,jis atsikrato visu savo organizmo nereikalingu turiniu,issitustina ir issislapina,nes jo smegenys pasiuncia impulsa i siuos organus jo paties labui,kad butu lengvesnis ir, kad galetu pasprukti.Tai va,zmogus taip pat,jaucia nerima,gresme ir jam pradeda spazmuoti.Ilgainiui pusle "pripranta" buti isitempusi ir vos tik prisirenka keli lasai,jau ir norime siusioti.Tas pats ir su viduriavimu.Jis man patare grudinti pusle,kad ji priprastu temtis,nes jos ir yra tokia paskirtis.Nelakstyti i tualeta,o kenteti kol imanoma,aisku tai nereiketu daryti is karto labai drastiskai,po truputi.Netgi nuejus pasiusioti pamatuoti kiek issiskiria slapimo.Ir visada tureti galvoje tai,kad tas organas gali temtis ir ,kad as galiu tai kontoliuoti.Tai labai svarbu.Dar patare daryti pratimus,kad galetum suvokti,jog gali valdyti si procesa.Jau nuejus slapintis,nepadaryti visko is karto,o po truputi.Pasiusioji ir uzlaikai,pasiusioji ir uzlaikai..,ir taip per keleta kartu.Su tustinimusi taip pat.Kai tik uzeina noras,pabandyti siek tiek pakenteti,o ne lekti iskart,pabandyti pajausti,kaip tas noras stipreja,o gal siek tiek ir silpneja..aisku,cia jau neuzlaikysi kaip su slapinimusi.Vienu zodziu,reikai atsipalaiduoti ir kaip jis pasake, "ne mes turime tarnauti savo organizmui,o jis mums..." Zinau,kad labai sunku,pati turiu sia problema,bijau iseiti,vaziuoti kur nors,pastoviai apie tai galvoju,bet namie stengiuosi daryti siuos pratimus ir,zinokit,padeda. Jau nebelakstau taip,kaip anksciau,suvokiu,kad galiu kenteti ir sis procesas priklauso nuo manes.Pusle jau ne tokia isitempusi,tiesiog pratinu ja "dirbti savo darba",o ir viduriuoju reciau.Nors vis dar bijau,kad tai neatsitiktu "netinkamoj vietoj,netinkamu laiku",nes tada lengviausia prarasti savikontrole ir baimes akys pasidaro LABAI dideles Tai tiek is mano patirties Galit klausti,jei kazkas dar domina
QUOTE(kristuksss @ 2006 09 02, 23:37)
o tu nebandei eit pas koki psichologa, kad padetu?
ėjau iš pat pradžių kai problema atsirado, bet nieko gero iš to nebuvo, pradėjo ieškot priežasčių vaikystėj, kažkokia nesąmonė nemačiau prasmės daugiau pas ją vaikščiot
QUOTE(kristuksss @ 2006 09 03, 10:35)
Skija buvai papuolusi tikrai pas gerą gydytoją kaip matau davė tau praktinių nurodymų o ne ieškojo "sliekų" vaikystėj Manau teks būtinai pasinaudoti tavo patarimais gal ir mums pagerės Kaip sakei man irgi lengviausia save kontroliuoti namie, sunkiausia netinkamoj vietoj ir netinkamu laiku, nes tada baimės akys tikrai didelės būna
Skija matau kad turi sūnelį jau visai nemažą. Ar problema atsirado po gimdymo ar ir prieš tai vargai dėl šios bėdos? Man baugu kaip savijauta pasikeistų per nėštumą Gal gali kokių patarimų duoti šiuo klausimu?
radau idomu straipsniuka, gaila neparasyta kaip galima butu gydytis straipsnis
ir man reiks pabandyt tuos pratimukus, labai graziai viska isaiskinai Skija ir viskas taip savaime suprantama atrodo
apie bandyma sulaikyt kiek imanoma tai jau esu girdejus, bet niekad nebandziau, nes kazkaip negaliu iseit is namu sisiuko nepadarius ir padarau jau pries pat pat isejima, kai jau su batais ir striuke bunu, o universitete WC ritma paskaitos reguliuoja mano slapinimasi, jeigu yra pertrauka tai ir lekiu i WC, nors gal kita karta ir galeciau pakentet
o su tarpmiestiniais autobusais as irgi negaliu vaziuot, kadangi kiekviena savaite vazineju marsrutu Klaipeda - Siauliai o kelione uztruktu 3,5h tiek mano pusle jau tikrai neislakytu, tai visa laime, kad gelbsti Lietuvos gelezinkeliai ten ir WC yra ir taip ramu vaziuot, nebijau net skysciu vartot
apie bandyma sulaikyt kiek imanoma tai jau esu girdejus, bet niekad nebandziau, nes kazkaip negaliu iseit is namu sisiuko nepadarius ir padarau jau pries pat pat isejima, kai jau su batais ir striuke bunu, o universitete WC ritma paskaitos reguliuoja mano slapinimasi, jeigu yra pertrauka tai ir lekiu i WC, nors gal kita karta ir galeciau pakentet
o su tarpmiestiniais autobusais as irgi negaliu vaziuot, kadangi kiekviena savaite vazineju marsrutu Klaipeda - Siauliai o kelione uztruktu 3,5h tiek mano pusle jau tikrai neislakytu, tai visa laime, kad gelbsti Lietuvos gelezinkeliai ten ir WC yra ir taip ramu vaziuot, nebijau net skysciu vartot
as ir bandau taip daryt kuo ilgiau neiti i toleta nes kuo dazniau eini tuo labiau norisi ,kaip toj patarlej karta paragavus negali sustot ir atrodo kad jau leidziu slaunys net prakaituoja bet stengiuosi islaikyti ir pati jauciu kai slapimo pusle pilnesne ne taip norisi
O ka prie DZS ir pusles negalavimai priklauso? Tada dar man ne tiap blogai.
Man tai ilgai jau vargina kazkokie reikalai su zarnom. Viduriuoju nuo nezinia ko, atrodo valgom visi ta pati, o man kad uzeis spazmai, netgi ne visada ir i tulika noris, spazmai ir tiek kazkkur zarnyne. O siaip vixuriai tai kieti tai atvirksciai. Ir siaip nuejimas i toleta tai ne siaip o toks jau gan ivykis pas mane. Nes uztrunku as ten ilgai, nes nuolat atdodo, kad reikia dar, dar.
Tai va man tipo diagnozavo ta DZS, bet man tai keista ta diagnoze, ypac kai jokiu tyrimu nedare Klinikose Tipo DZS, imk bulketa apie ji ir namo. As darau isvada, kad tas DZS tai kaip issigelbejimas gydytojams, kai jie nezino kas yra arba neturi laiko ar galimybiu isigilinti. Nes as save laikau visikai ramiu zmogum, ir dideliu stresu neturiu. Tai pradejau derint mityba ir tikrai reiakali pagerejo. Nors su gerom bakterijom ir smectom nesiskiriu jau kokie 6 metai. Paskutiniu metu man isiule nusipirkt Lepicolio - va nuo sito dalyko pas mane tokie skausmai ir viduriavimas
Man tai ilgai jau vargina kazkokie reikalai su zarnom. Viduriuoju nuo nezinia ko, atrodo valgom visi ta pati, o man kad uzeis spazmai, netgi ne visada ir i tulika noris, spazmai ir tiek kazkkur zarnyne. O siaip vixuriai tai kieti tai atvirksciai. Ir siaip nuejimas i toleta tai ne siaip o toks jau gan ivykis pas mane. Nes uztrunku as ten ilgai, nes nuolat atdodo, kad reikia dar, dar.
Tai va man tipo diagnozavo ta DZS, bet man tai keista ta diagnoze, ypac kai jokiu tyrimu nedare Klinikose Tipo DZS, imk bulketa apie ji ir namo. As darau isvada, kad tas DZS tai kaip issigelbejimas gydytojams, kai jie nezino kas yra arba neturi laiko ar galimybiu isigilinti. Nes as save laikau visikai ramiu zmogum, ir dideliu stresu neturiu. Tai pradejau derint mityba ir tikrai reiakali pagerejo. Nors su gerom bakterijom ir smectom nesiskiriu jau kokie 6 metai. Paskutiniu metu man isiule nusipirkt Lepicolio - va nuo sito dalyko pas mane tokie skausmai ir viduriavimas