Įkraunama...
Įkraunama...

Dirgliosios žarnos sindromas, gal kas pasveikot?

QUOTE(kristuksss @ 2007 01 18, 11:35)
as tai esu skaicius kad sergant dzs viduriavimas gali kaitaliotis su uzkietejusiais viduriais,bet kai eidavau po 8 kartus per diena viduriuot i wc tai tik ir svajodavau kad uzkietetu jau geriau, nors suprantu kad nei tas nei tas negerai.. doh.gif
del puslytes tai uzjauciu,pas mane tai irgi streikuoja, reiktu paskaiciuot kazi kiek kartu per diena nueinu  g.gif itariu koki 20 apytikriai...kaip pavydziu savo vyrui, vakar isvis tik 2 kartus wc buvo kads man taip blink.gif

na reiktu ir man paskaiciuot bet kai namo sedi tai nieko nueini kokius 6 kartus bet kazkaip jauciu ta prakeikta pusle pilve g.gif
as irgi pvz.savo vyrui jis net ryte pasikeles nelekia i wc kaip as is karto ir varau ir dideliam ir mazam reikalui jai gyven ciau kur kaime kur patogumu nera butu sakes doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2007 01 18, 13:52)
na reiktu ir man paskaiciuot bet kai namo sedi tai nieko nueini kokius 6 kartus bet kazkaip jauciu ta prakeikta pusle pilve g.gif
as irgi pvz.savo vyrui jis net ryte pasikeles nelekia i wc kaip as is karto ir varau ir dideliam ir mazam reikalui jai gyven ciau kur kaime kur patogumu nera butu sakes doh.gif  biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(lynkute @ 2007 01 18, 13:52)
as irgi pvz.savo vyrui jis net ryte pasikeles nelekia i wc kaip as is karto ir varau ir dideliam ir mazam reikalui jai gyven ciau kur kaime kur patogumu nera butu sakes doh.gif  biggrin.gif

as tai irgi tik prakerkus akis i wc leku unsure.gif bet galvoju kad uz pusmecio jau reiks darbo eit ieskot, ir turesiu taikytis prie tos prakeiktos ligos, dirbt toki darba kur wc pasonej nuolat butu verysad.gif
Atsakyti
taigi kad ta musu liga gadina viska verysad.gif kiek turejau pasiulymu del darbo netinka, nes turi bendrauti su zmonem .....o ne apie wc galvoti o tu ir su vaistukais daznai eini i wc,nes as tai dabar negeriu tu driptane. ax.gif
Atsakyti
Kai viduriuojat dazniau pagerkit morku sulciu. Jos kietina vidurius. Ir bananai taip pat. Gaila kad neturiu ka protingiau jums pasakyt blush2.gif
Atsakyti
ko man nerodo temos?tik per valdymo skyda rasau g.gif

bananai tai zinau kad getrai juose vyra kalio daug netgi paska sunkios mmm.tai irgi gerai bananus valgyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lynkute: 19 sausio 2007 - 10:48
QUOTE(lynkute @ 2007 01 19, 11:42)
bananai tai zinau kad getrai juose vyra kalio daug netgi paska sunkios mmm.tai irgi gerai bananus valgyt

Papildyta:
QUOTE(lynkute @ 2007 01 19, 11:42)

as dar skaiciau kad sergant dzs gerai valgyt maista turinti daug lastelienos mirksiukas.gif zodziu pati nesuprantu kodel kartais labai prisiziurint viduriuoju, o po kokio baliuko tik viena karta i wc nueinu..mistika zodziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2007 01 19, 08:36)
Papildyta:
as dar skaiciau kad sergant dzs gerai valgyt maista turinti daug lastelienos  mirksiukas.gif zodziu pati nesuprantu kodel kartais labai prisiziurint viduriuoju, o po kokio baliuko tik viena karta i wc nueinu..mistika zodziu  blush2.gif

Tai cia jokia ne mistika o tam baliuke gerai laika praleidi ir atsipalaiduoji - stai ir viskas! Is tikruju, as kai turejau tuos visus simtomus ir labai pergyvenau kas cia man yra tai ir siaip gyvenime jauciausi labai nelaiminga... Psichologai su savo "standartiniais" testais ir klausimais atrodo kad kapsto visai ne ten kur reikia o "pudimuose" Pats geriausias psichologas esate jus pacios sau. Nes niekas geriau uz jus nezino ko jums reikia gyvenime, ko truksta pilnai laimei ir nuo ko visa savo esybe susiguziate... man jau budavo iki tiek kad isvis tik pasislept nuo viso pasaulio noredavosi... zodziu - ne kas... Ir visgi as galiu pasakyti kad isgijau as nuo tos nemalonios ligos, ir nors praejusiu metu laikotarpyje tie simtomai karais pasikartodavo silpna forma, as zinau kad as jau galiu ta liga valdyti - ir labai paprastai - nepergyventi tel jos ir pasistengti atsipalaiduoti ir atrasti budu kaip pasijausti laiminga... na bent priarteti prie to...
Toliau as noriu perkopijuoti savo parasyma is kitos temos, ten - daugiau apie mano patirti:

"O as jau ir uzmirst spejau. Zinok po tu visu gydytoju, tyrimui ir t.t. pati sau nusistaciau kas man buvo. Kai internete perskaiciau apie dirgliosios zarnos sindroma, tai iskart supratau kas cia mane kankina. Viskas nuo nervu... ir zinai, man tokie keisti dalykai atsitinka nuolat : vos tik sau ivardiju problema, ji kaip mat isnyksta, tarsi ranka pamojus Taip tada ir buvo. Dirgliosios zarnos sindromas buna ir nuo nervu (uzsitesusios nervines itampos, pergyvenimu ir pan.) ir priklauso taip pat nuo maisto kuri tu valgai. Negalima valgyti vadinamo "junk" maisto ypatingai. O pas mane kai tik nervai atsiranda del ko nors tai as kaip tycia pradedu sveisti visokius saldumynus. Uztai man nakti ir praeidavo visi tie simptomai - atsipalaiduoji ir tuom viskas baigiasi. Ir dar, zinai, kai suzinojau to savo kankinimosi varda ir dar vyras sako "tai va, ir kuo labiau pergyveni del to kas tau yra tai tuo labiau dar tie negalavimai tave ir kankina" tai kazkaip sau galvoju "viskas aisku kad reikia nebekreipti demesio i tuos simptomus" tiesiog gyventi toliau... Situ metu begyje jausdavau kartais vel panasius atsinaujinancius simtomus, daug silpnesnius, bet pagalvodavau kad gi zinau ju priezasti. Ir tikrai, tie silpni simptomai atsirasdavo tais laikotarpiais kai atsirasdavo nervine itampa trunkanti keliata dienu is eiles. Bet as tiesiog nebekreipdavau demesio ir jie savaime isnykdavo. Dar, vasara buvome tokioje zoliniu preparatu parduotuveje ir as paklausiau pardavejos-zolininkes ka pasiulytu man nuo dirgliosios zarnos sindromo, tai ji dave tokiu kapsuliu, kuriu, zinau, ir Lietuvoje platina moterys. Esu daug skirtingu zoliu gerusi tos firmos ir galiu pasakyti kad man tikrai padedavo. Tai va, ji man rekomendavo "Intestinal Soothe & Build" firmos vardas "Nature's Sunshine". Lietuvoje pazinojau motereles kurios platino ta firma, jei ka. Tai as tu kapsuliu negeriau ilgai bet kai jau nebgerai kartais pasijusdavau su savo zarnynu tai pageriu kelis kartus ir kaip ranka nuima. Matai, kai as labiausiai jausdavau spaudima per viduri pilvo ir galvodavau kad ten gimda, tai man vyras tada pasake kad kai jam su viduriais negerai jis jaucia lygiai toje pacioje vietoje ir ten ne gimda o zarnos "streikuoja"... Ten prie tu kapsulyciu pavadinimo parasyta ka jos daro (atsiprasau, angliskai) " * Nutrients to support the lower bowel * Relieves occasional bloating and pressure * Soothes the intestinal tract " Be to su ta pardaveja kai kalbejau apie sia liga tai ji pasake kad ji ne tik nuo nervu bet ir priklauso nuo maisto kuri valgai (reikia maitintis sveikai - maziau saldumynu, miltiniu...) ir dar rekomendavo man enzimu kad pagerciau kad maistas butu geriau virskinamas.

Tai va tiek ziniu, atsiprasau uz toki padrika pasakojima, bet tikiuosi gal kam pades. Nes man tai tas padejo. Ir nors musu gyvenimas toks kad nuo nervu nepabegsi, visgi kai zinai kad kokie tai negalavimai tiesiogiai priklauso nuo nervuku, tai nors jau del tu negalavimu nesijaudini, o pasistengi greiciau nusiraminti...

Dziaugiuosi jei galeciau kam nors del to kiek padeti...

Atsakyti
Tai kai supratau Amli tavo patarimas yra nepergyventi del ligos ir pasistengti atsipalaiduoti ir atrasti budu kaip pasijausti laiminga...
dziaugiuos kad tu pasveikai nuo sito brudo, o kiek laiko beje sirgai?nes as pati viska sakau isbandzius esu ir valgius ir nevalgius ir visai i liga nusispjovus vasara per atostogas, bet kazkaip 4 metai jau kankinuos ir nulis sveiku, mane isvis labiausiai erzina kad ta pati liga gimdo nervini isekima, nes as pvz pergyvenu ne kad ta liga sergu, bet kad jinai man trukdo normalei gyvent ir niekaip nesugebu prie jos prisitaikyt..baltai pavydziu kad pasveikai..
Atsakyti
QUOTE(amli @ 2007 01 19, 16:20)
Tai cia jokia ne mistika o tam baliuke gerai laika praleidi ir atsipalaiduoji - stai ir viskas! Is tikruju, as kai turejau tuos visus simtomus ir labai pergyvenau kas cia man yra tai ir siaip gyvenime jauciausi labai nelaiminga... Psichologai su savo "standartiniais" testais ir klausimais atrodo kad kapsto visai ne ten kur reikia o "pudimuose" Pats geriausias psichologas esate jus pacios sau. Nes niekas geriau uz jus nezino ko jums reikia gyvenime, ko truksta pilnai laimei ir nuo ko visa savo esybe susiguziate... man jau budavo iki tiek kad isvis tik pasislept nuo viso pasaulio noredavosi... zodziu - ne kas... Ir visgi as galiu pasakyti kad isgijau as nuo tos nemalonios ligos, ir nors praejusiu metu laikotarpyje tie simtomai karais pasikartodavo silpna forma, as zinau kad as jau galiu ta liga valdyti - ir labai paprastai - nepergyventi tel jos ir pasistengti atsipalaiduoti ir atrasti budu kaip pasijausti laiminga... na bent priarteti prie to...
Toliau as noriu perkopijuoti savo parasyma is kitos temos, ten - daugiau apie mano patirti:

"O as jau ir uzmirst spejau. Zinok po tu visu gydytoju, tyrimui ir t.t. pati sau nusistaciau kas man buvo. Kai internete perskaiciau apie dirgliosios zarnos sindroma, tai iskart supratau kas cia mane kankina. Viskas nuo nervu... ir zinai, man tokie keisti dalykai atsitinka nuolat : vos tik sau ivardiju problema, ji kaip mat isnyksta, tarsi ranka pamojus  Taip tada ir buvo. Dirgliosios zarnos sindromas buna ir nuo nervu (uzsitesusios nervines itampos, pergyvenimu ir pan.) ir priklauso taip pat nuo maisto kuri tu valgai. Negalima valgyti vadinamo "junk" maisto ypatingai. O pas mane kai tik nervai atsiranda del ko nors tai as kaip tycia pradedu sveisti visokius saldumynus. Uztai man nakti ir praeidavo visi tie simptomai - atsipalaiduoji ir tuom viskas baigiasi. Ir dar, zinai, kai suzinojau to savo kankinimosi varda ir dar vyras sako "tai va, ir kuo labiau pergyveni del to kas tau yra tai tuo labiau dar tie negalavimai tave ir kankina" tai kazkaip sau galvoju "viskas aisku kad reikia nebekreipti demesio i tuos simptomus" tiesiog gyventi toliau... Situ metu begyje jausdavau kartais vel panasius atsinaujinancius simtomus, daug silpnesnius, bet pagalvodavau kad gi zinau ju priezasti. Ir tikrai, tie silpni simptomai atsirasdavo tais laikotarpiais kai atsirasdavo nervine itampa trunkanti keliata dienu is eiles. Bet as tiesiog nebekreipdavau demesio ir jie savaime isnykdavo. Dar, vasara buvome tokioje zoliniu preparatu parduotuveje ir as paklausiau pardavejos-zolininkes ka pasiulytu man nuo dirgliosios zarnos sindromo, tai ji dave tokiu kapsuliu, kuriu, zinau, ir Lietuvoje platina moterys. Esu daug skirtingu zoliu gerusi tos firmos ir galiu pasakyti kad man tikrai padedavo. Tai va, ji man rekomendavo "Intestinal Soothe & Build" firmos vardas "Nature's Sunshine". Lietuvoje pazinojau motereles kurios platino ta firma, jei ka. Tai as tu kapsuliu negeriau ilgai bet kai jau nebgerai kartais pasijusdavau su savo zarnynu tai pageriu kelis kartus ir kaip ranka nuima. Matai, kai as labiausiai jausdavau spaudima per viduri pilvo ir galvodavau kad ten gimda, tai man vyras tada pasake kad kai jam su viduriais negerai jis jaucia lygiai toje pacioje vietoje ir ten ne gimda o zarnos "streikuoja"... Ten prie tu kapsulyciu pavadinimo parasyta ka jos daro (atsiprasau, angliskai) " * Nutrients to support the lower bowel * Relieves occasional bloating and pressure * Soothes the intestinal tract " Be to su ta pardaveja kai kalbejau apie sia liga tai ji pasake kad ji ne tik nuo nervu bet ir priklauso nuo maisto kuri valgai (reikia maitintis sveikai - maziau saldumynu, miltiniu...) ir dar rekomendavo man enzimu kad pagerciau kad maistas butu geriau virskinamas.

Tai va tiek ziniu, atsiprasau uz toki padrika pasakojima, bet tikiuosi gal kam pades. Nes man tai tas padejo. Ir nors musu gyvenimas toks kad nuo nervu nepabegsi, visgi kai zinai kad kokie tai negalavimai tiesiogiai priklauso nuo nervuku, tai nors jau del tu negalavimu nesijaudini, o pasistengi greiciau nusiraminti...

Dziaugiuosi jei galeciau kam nors del to kiek padeti...

taip ir yra kaip tu aprasiai amli drinks_cheers.gif nes man budavo ir su viduriavimu bijau isvaziuoti kur eiti ,renktis tamsesniais rubais jai kokia ,,avarija,, ivyktu del zarnyno ,o kai sedziu namuose lyg ir viskas gerai atrodo normaliai....
bet dabar mano zarnynas lyg ir nestreikuoja gal retkarciais bet pusle tai sakant uzknist pradejo doh.gif
beje sergu pora metu is pirmo zarna o dabar jau puse metu pusle doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lynkute: 19 sausio 2007 - 19:35
sveikutes nu ir oriukas doh.gif kur dinge visos g.gif pasiilgau bendravimo gossip.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2007 01 21, 10:16)
sveikutes nu ir oriukas doh.gif kur dinge visos  g.gif pasiilgau bendravimo gossip.gif  tongue.gif

Papildyta:
aha tikrai kazkur pradinge visos, atostogauja matyt lotuliukas.gif aha oriuks tai neprognozuojamas, vakar Klaipedoj ka prisnigo, zalio lopinelio nebutum rades, o siandien jau lietus lyja ir sniego nei laso unsure.gif zodziu kazkas negerai su ta gamta dedas, sniego pasiilgau sakyciau wub.gif
Atsakyti
vajezau mergaites siandien vos nelaimes neturejau traukini unsure.gif nu seip vakarais man niekad pilvuko nesuka, bet siandien vaziavau su traukinuku ir apie kokia 18h likus valandai iki islipimo taip ziauriai sukt pradejo, o traukini gi nedarysi, tiek daug zmoniu geda gi ir nepatogu blush2.gif tai vos vos islaikiau bet jau nusigandus labai buvau angel_sadangel.gif ***** kaip nekenciu savo ligos gun_rifle.gif reik jauciu su maistuku kazka daryt, gal visai nebevalgyt, tada nebus is ko s...
Atsakyti