QUOTE(katalike @ 2006 12 15, 00:25)
o ką daryti su valgymu per šventes? taip normalaus maisto pasiilgau, jau tos kruopos man va čia va stovi nedaryčiau problemos, jei būčiau pas savo tėvus, bet per kūčias ir per Kalėdų antrą dieną būsiu svečiuose pas saviškio artimuosius. tai negi ten nieko nevalgyti? nes paskutiniu metu, jei suvalgydavau kiek riebesnio maisto arba kad ir elementariausią kriaušę, tulike sėdėdavau minimum pusę dienos. nenoriu, kad tokia nelaimė ištiktų svečiuose, nes nespėsiu tulikan lakstyt. o aš taaaip karpį mėgstu bet jis juk aliejuje keptas. kaip žinoti, kad vienas ar kitas maistas nepaleis vidurių? nenoriu aš prasėdėt visą vakarą salotą įsikandusi o dar pavasarį ir vasarą laisvai galėjau valgyti visokį maistą ir nuo jo neviduriuodavau. kas čia dabar per nesąmonė pasidarė? neužtenka to, kad niekur nueit, nuvažiuot normaliai negaliu, tai dar ir valgyt bijau
noriu siek tiek patart, as irgi bijodavau valgyt... jei reikedavo kur vaziuot as noredavau bet del sios bedos nevaziuodavau, draugas aisku manes nesuprasdavo, nes nenorejau jam uzkrauti savo bedu.. bet viskas eme tvarkytis atsitiktinumo deka, kai vienam seimos nariui atsirado problemu su virskinimu ir gydytojas liepe keisti mityba. Is pradziu as suvalgydavau per diena labai nedaug - tai buvo tarsi kokia dieta leidzianti apsivalyti organizmui, gerdavom daug zalios arbatos, tada po keliu dienu vis daugiau suvalgydavom, valgom sriubas, visa mesa yra virta su kokiu nors padazu, kad skaniau butu, valgom darzoves, geriam naturalias sultis, mano organizmas sustiprejo ir tokie priepuoliai blogumo uzeina vis reciau. Tiesa dar gerk B grupes vitaminus, jie stiprina nervu sistema, kas taip pat itakoja liga. Taip pat geriau valgyti po truputi ir daznai, o ne kelis kartus ir prisivalgyt, taip neapkrausi zarnyno. Taip pat kuri laika nereiketu valgyti saldumynu. As dabar galiu valgyti labai daug ka, bet jau net nesinori nieko keisti, nes man skanu. Siaip del kosiu tai irgi reikia atsargiai, nes gydytojas sake, kad jos sukelia puvima, nes ilgam uzkemsa skrandi siaip kaip ir raso tam straipsnyje viskas labai individualu, koks tau maistas tiks o koks ne. Susitvarkius zarnynui isnyks ir psichologines problemos, nerimas. Dabar as tik jaudinuosi, kai kartais pucia pilva, bet tai niekis palyginus su tuo kas buvo, nes ir vel jauciuosi zmogumi, linkiu ir jums pasveikti, nes tikriausia jau supratote, kad vaistai cia nepades, jie tik gali prisideti prie gydymo, bet labai daug kas priklauso ir nuo jusu paciu noro pasveikti, sekmes