Įkraunama...
Įkraunama...

Dirgliosios žarnos sindromas, gal kas pasveikot?

QUOTE(katalike @ 2006 12 15, 00:25)
o ką daryti su valgymu per šventes?  verysad.gif  taip normalaus maisto pasiilgau, jau tos kruopos man va čia va stovi  schmoll.gif nedaryčiau problemos, jei būčiau pas savo tėvus, bet per kūčias ir per Kalėdų antrą dieną būsiu svečiuose pas saviškio artimuosius. tai negi ten nieko nevalgyti?  verysad.gif  nes paskutiniu metu, jei suvalgydavau kiek riebesnio maisto arba kad ir elementariausią kriaušę, tulike sėdėdavau minimum pusę dienos. nenoriu, kad tokia nelaimė ištiktų svečiuose, nes nespėsiu tulikan lakstyt. o aš taaaip karpį mėgstu user posted image bet jis juk aliejuje keptas. kaip žinoti, kad vienas ar kitas maistas nepaleis vidurių? nenoriu aš prasėdėt visą vakarą salotą įsikandusi  unsure.gif  o dar pavasarį ir vasarą laisvai galėjau valgyti visokį maistą ir nuo jo neviduriuodavau. kas čia dabar per nesąmonė pasidarė? neužtenka to, kad niekur nueit, nuvažiuot normaliai negaliu, tai dar ir valgyt bijau  doh.gif

noriu siek tiek patart, as irgi bijodavau valgyt... jei reikedavo kur vaziuot as noredavau bet del sios bedos nevaziuodavau, draugas aisku manes nesuprasdavo, nes nenorejau jam uzkrauti savo bedu.. bet viskas eme tvarkytis atsitiktinumo deka, kai vienam seimos nariui atsirado problemu su virskinimu ir gydytojas liepe keisti mityba. Is pradziu as suvalgydavau per diena labai nedaug - tai buvo tarsi kokia dieta leidzianti apsivalyti organizmui, gerdavom daug zalios arbatos, tada po keliu dienu vis daugiau suvalgydavom, valgom sriubas, visa mesa yra virta su kokiu nors padazu, kad skaniau butu, valgom darzoves, geriam naturalias sultis, mano organizmas sustiprejo ir tokie priepuoliai blogumo uzeina vis reciau. Tiesa dar gerk B grupes vitaminus, jie stiprina nervu sistema, kas taip pat itakoja liga. Taip pat geriau valgyti po truputi ir daznai, o ne kelis kartus ir prisivalgyt, taip neapkrausi zarnyno. Taip pat kuri laika nereiketu valgyti saldumynu. As dabar galiu valgyti labai daug ka, bet jau net nesinori nieko keisti, nes man skanu. Siaip del kosiu tai irgi reikia atsargiai, nes gydytojas sake, kad jos sukelia puvima, nes ilgam uzkemsa skrandi 4u.gif siaip kaip ir raso tam straipsnyje viskas labai individualu, koks tau maistas tiks o koks ne. Susitvarkius zarnynui isnyks ir psichologines problemos, nerimas. Dabar as tik jaudinuosi, kai kartais pucia pilva, bet tai niekis palyginus su tuo kas buvo, nes ir vel jauciuosi zmogumi, linkiu ir jums pasveikti, nes tikriausia jau supratote, kad vaistai cia nepades, jie tik gali prisideti prie gydymo, bet labai daug kas priklauso ir nuo jusu paciu noro pasveikti, sekmes drinks_cheers.gif
Atsakyti
niu as tai vel nebenoriu leistis i diskusijas, bet kas tinka vienam, tas nebutinai tiks kitam, man ne vienas daktaras sake,kad ne mityboj esme, nu tarkim aisku galima palengvint kazkiek simptomus, bet kad isgyt laikantis dietos, cia jau laimes dalykas..nes senai jau buciau pasveikus blink.gif seip as tai per sventes leidziu sau valgyt viska ka noriu, aisku stengiuos nepersivalgyt bet retai pavyksta blush2.gif gyvenam vienam karta ir sedet ant sriubu ar salotu lapu nu atsiprasau, dar nieko jei padetu, kelias dienas beveik nevalgiau, jau tik labai lengva maista ir jau pagal visus reikalavimus tai buvo dar blogiau, nes skrandi taip skaudejo kad susirietus gulejau puse dienos, kol normalaus maisto nepavalgiau 4u.gif nu as asmeniskai galiu valgyt kepta maista, ir saldumynus ir alu megstu su cipsais ir cepekus ir t.t. ir nieko blogo cia nematau g.gif as matau kad man jie nekenkia, tai kodel tureciau tiket kiekvienu internete skelbiamu straipsniu...blogai Katalike kad tau taip jautriai reaguoja i maista cry.gif na as tik negaliu jogurtu valgyt praktiskai visiskai nebent nedideli kieki ir ne ryte, svarbiausia man yra ryte atsirinkt kad nesuktu pilvuko o likusia dienos dali jauciuos normalei..
tik nemegstu kai i svecius nuvaziuoji kur su nakvyne ir ryte kokis 3 kartus eini i wc, kazkaip ne faina, bet bent jau man tikrai nepastebejau kad po tam tikro maisto daugiau butu lb blogai, nebent nuo maisto kiekio, bet cia ir neserganciam persivalgius jau pradeda pusti ta pilva ir i wc dazniau laksto, taip kad neverta cia labai pergyvent manau, reik atsipalaiduot ir stengtis kuo maziau galvot apie problemeles, jos ziuru vistiek nedings newyear.gif
Papildyta:
o tu katalike tik rytais i wc varai ar visa diena?
nes as tai tik rytais iki kokiu 11h, po pietu laaabai retai, beto dazniausiai nieko neiseina nes viduriai kaip uzkieteje butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 12 15, 16:30)

o tu katalike tik rytais i wc varai ar visa diena?
nes as tai tik rytais iki kokiu 11h, po pietu laaabai retai, beto dazniausiai nieko neiseina nes viduriai kaip uzkieteje butu g.gif

as tai irgi lakstau mazdaug iki 10val.o po to visai ne,bet pastebejau viena dalyka kai geriu vitaminus man geriau ,maziau putimas buna ir tik pora kartu einu i wc ax.gif ,o kai pabaigiau vitaminus tai 3-4kartus einu i wc blush2.gif daba vel nusipirkau vitaminus ir vel susitvarke ,siandie tik viena kart buvau.
user posted imageuser posted image
Atsakyti
ogo tai fainei ka nebedaug lakstai thumbup.gif o kokius tu vitaminus geri? as tai nakvisu aliejaus kapsules, paskui merz (nu cia plaukam nagam daugiau) ir dar kazkoki taip jau komplekta vitaminu ivairiu gossip.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 12 15, 17:58)
ogo tai fainei ka nebedaug lakstai  thumbup.gif o kokius tu vitaminus geri? as tai nakvisu aliejaus kapsules, paskui merz (nu cia plaukam nagam daugiau) ir dar kazkoki taip jau komplekta vitaminu ivairiu  gossip.gif

dinamisan anksciau geriau dabar nusipirkau vitamax neblogi vitaminai tokia zvalesne darausi ju isgerus mirksiukas.gif ,as kaskaip dabar tu bakteriju geruju neperku o vitaminais lepinu tiek zarnyna tiek visa organizma pradejo net nagai augti blush2.gif user posted image
Atsakyti
liutuke, aciu uz patarimus 4u.gif ryt pabandysiu sunkesnio maisto.

kristuksss, tai as ir nesitikiu, kad del to nustosiu viduriuot, bet kad kazkaip pradejau dazniau viduriuot kitaip, lyg apsinuodijusi, smarkiai pusdavo pilva ir labai ilgai lakstydavau, jei ko sunkesnio uzvalgydavau. cia ne tas musu iprastas viduriavimas rytais ir stresinese situacijose. o gal cia del to, kad neseniai buvau homeopatiniu pradejusi vartot g.gif bent jau tikiuosi. pradzioje nuo ju pasireiskia atvirkstinis poveikis.
beje, kaip bebutu keista, nuo saldumynu ir cipsu as irgi neviduriuoju biggrin.gif (o nuo keptu bulviu blogai) biggrin.gif . bet anuos meciau valgyti, nes 'kudinuos'. viduriuoju as dazniausiai rytais, nes rytais tenka ruostis, vaziuoti i universiteta. manau, jei taip reiktu elgtis diena ar vakare, irgi viduriuociau (viduriuoju, jei kur nors reikia vykt), bet truputi maziau. o viduriuodavau bet kuriuo paros metu, jei nuo maisto. tai dazniausiai budavo popiet, nes per pietus 'stipriau' uzvalgydavau. dabar kai dvi savaites lengvu maistu maitinuos, tai nzn. siandien visa diena rasiau viena darba, tai net pamirsau pavalgyti. nu nieko, pirksiu ryt kepta vistos koja ir ziuresiu, kaip ten bus. nusipelnem gyventi geriau! biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lynkute @ 2006 12 15, 19:29)
dinamisan anksciau geriau dabar nusipirkau vitamax neblogi vitaminai tokia zvalesne darausi ju isgerus mirksiukas.gif ,as kaskaip dabar tu bakteriju geruju neperku o vitaminais lepinu tiek zarnyna tiek visa organizma pradejo net nagai augti blush2.gif user posted image

o man psichiatras uzdraude gerti vitamax, nes jame yra zensenio, kuris aktyvina, ir daktaras man sake, kad gali toks stresas ar nerimas pakilti, kad iseisiu su visom durim smile.gif atseit, pasyvinti reikia. bet tas migdymas nuo raminamuju nieko nepadeda, esu mieguista, bet vis tiek suka pilva. noriu buti atsipalaidavusi, bet aktyvi (kaip nuo alkoholio, tada nesinori i tulika ir miegot nesinori)
Atsakyti
man nuo vitamax kaip tik vidurius paleisdavo, o labiausiai tiko neurosan,bet kelis menesius pagert.
Atsakyti
user posted imagesveikutes
Kaip jauciates kaip sveikatukes user posted image?
as tai prastai apsinuodijau kazkuo skrandy tai vidurius ir vemiau dvi dienas doh.gif dar ir siandi tokia nusilpus vaikstau,o vakar isejau i parde kaip vidurius susuke vos spejau iki namu dabekt doh.gif
kristuksss kaip tavo puslytes reikalai g.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 12 17, 16:09)
user posted imagesveikutes
Kaip jauciates kaip sveikatukes user posted image?
as tai prastai apsinuodijau kazkuo skrandy tai vidurius ir vemiau dvi dienas  doh.gif dar ir siandi tokia nusilpus vaikstau,o vakar isejau i parde kaip vidurius susuke vos spejau iki namu dabekt  doh.gif
kristuksss kaip tavo puslytes reikalai  g.gif

Sveikute, grizau is vyro verysad.gif paskutine savaic9ike atskirai daugiau biski kartu galesme pasidziaugt gi sventes
Papildyta:
komps bludija neleido pabaigt parasyt blush2.gif tai va laukiu svenciu jau be to ir darbai i pabaiga ir nuotaikos geresnes newyear.gif vargsiuke del apsinuodijimo Lynkute, a dabar jau geriau? as tai 6ni tik viena kata lekiau i wc del rimtesnio reikalo,. visa diena lakstem po pardes dovaneliu ir nieko nesinorejo i wc! o siandien jau zinau kad teks su traukiniu varyt tai jau 3 karus begau unsure.gif rytoj ryte kolis puse 10, tai ziuresme kaip cia bus! o puslyte tai puse velnio ax.gif kaip tau a geriau nuo tu Driptane? galvike nebeskauda?
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 12 17, 20:00)
Sveikute, grizau is vyro  verysad.gif paskutine savaic9ike atskirai daugiau biski kartu galesme pasidziaugt gi sventes
Papildyta:
komps bludija neleido pabaigt parasyt  blush2.gif tai va laukiu svenciu jau be to ir darbai i pabaiga ir nuotaikos geresnes  newyear.gif vargsiuke del apsinuodijimo Lynkute, a dabar jau geriau? as tai 6ni tik viena kata lekiau i wc del rimtesnio reikalo,. visa diena lakstem po pardes dovaneliu ir nieko nesinorejo i wc! o siandien jau zinau kad teks su traukiniu varyt tai jau 3 karus begau  unsure.gif rytoj ryte kolis puse 10, tai ziuresme kaip cia bus! o puslyte tai puse velnio  ax.gif kaip tau a geriau nuo tu Driptane? galvike nebeskauda?

sveikute ax.gif
dabar jau gerai net viduriai uzkietejo nuo sitiek viduriavimo tongue.gif geriu driptane po viena tabletka tikrai kazkiek padeda na galvele pradzioj buvo apsvaigus ,bet poto matyt organizmas priprato ax.gif
o tai kur tu gyveni?kad su traukiniu varysi, kaip supratau tai mokaisi vilniuje? o kiek laiko zenoti su vyru? mirksiukas.gif g.gif
Atsakyti
4u.gif nea as gyvenu Siauliuose, mano vyrs irgi is Siauliu, bet ji perkele pries 2 metus dirbt i Klaipeda, tai dabar as mokaus Siauliuose o kiekviena 5ni griztu i namucius savo Klaipedoj jau lotuliukas.gif o zenoti mes 1.5 metuku wub.gif pabaigsiu birzeli mokslus ir galesim jau su vyru kasdien matytis thumbup.gif
Atsakyti
jau ne kazi kas liko
nu as zenota irgi panasiai 2,5 metu jau norim iruser posted image,bet kazkaip neiseina po vieno nesekmingo o jus dar neplanuojat?
Atsakyti