Įkraunama...
Įkraunama...

Dirgliosios žarnos sindromas, gal kas pasveikot?

as tai bifoval naudoju, bet nelabai padeda. geriausiai is bakteriju yra enterol specialiai nuo dzs viduriavimo, bet daug kainuoja, nes reikia max doze gert ir ilgainiui tampa neefektyvus. gal prie egzus nusipirksiu g.gif o siaip dar tuos homeopatinius naudoju nuo dzs. tai as galvoju, kad gal man cia taip pakaitom pasidare: seniau tik viduriuodavau, o dabar viena diena viduriuoju, kita uzkieteja, bet nuo to negeriau, nes baisu, kad kelionej gali uzsinoret schmoll.gif
Atsakyti

Mane tai nervin ta liga kai vyrs jau uzsinori ka nors nuveikt mirksiukas.gif o jei senai bunu buvus wc kaip durne begu pries smileysex.gif nu nesmagu aisku, nu bet ka darysi verysad.gif

o kiek Katalike tie enterol kainuoja?nelabai tokio esu girdejus!
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 12 13, 20:29)
Mane tai nervin ta liga kai vyrs jau uzsinori ka nors nuveikt  mirksiukas.gif o jei senai bunu buvus wc kaip durne begu pries smileysex.gif nu nesmagu aisku, nu bet ka darysi  verysad.gif

o kiek Katalike tie  enterol kainuoja?nelabai tokio esu girdejus!

ir man tas pats ir pries ir po
smileysex.gif ........,paziurek cia gal bus tik ivesk pavadinima vaisto. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lynkute: 13 gruodžio 2006 - 20:49
QUOTE(lynkute @ 2006 12 13, 21:49)
ir man tas pats ir pries ir po
smileysex.gif ........,paziurek cia gal bus tik ivesk pavadinima vaisto. g.gif

niu ja ir po tas pats... blush2.gif nu paziurejau ta Enterol tai kad jis tik 14lt kainuoja tai nera toks jau brangus, o tu Lynkute ji bandei?as dabar visa Lepicol banke nusipirkau tai gal paskui reiks pabandyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 12 13, 21:13)
niu ja ir po tas pats... blush2.gif nu paziurejau ta Enterol tai kad jis tik 14lt kainuoja tai nera toks jau brangus, o tu Lynkute ji bandei?as dabar visa Lepicol banke nusipirkau tai gal paskui reiks pabandyt  lotuliukas.gif

as pirma karta apie toki girdziu,bet kazkaip man 14lt.nepatikimas gali buti nenutaralus produktas,kaip ir tos jogurt,linex ir kt.
Atsakyti
nu as tam puslapi tokia kaina radau uztat man ir keista nes katalike rase kad jis brangus!
Atsakyti
tas puslapis jis geras gali paziureti vaisto aprasa ir parodo kiek jis kainuoja vaistinese ax.gif plius, minus 1lt. g.gif
Atsakyti
aga, 14 lt, bet ne tik, todel, kad desimciai dienu reikia 4 tokiu buteliuku (tenai kapsules viduj, is viso 10 ju, berods). bent jau man reikejo gerti maximalia doze - 4 kapsules per diena. taigi iseina - 56lt 10dienoms
Atsakyti
oho blink.gif o tai jos padejo nuo viduriavimo, ar simptomus mazino, putima, sunkumo jausma?
Atsakyti
nu tikrai lengviau buvo, į tualetą mažiau tikrai norėjau ir taip daugmaž normaliai, o ne viduriavau. bent jau pirmus 2-3 kartus kai gėriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal bus kazkam naudinga 4u.gif
Mitybos ypatumai sergant dirgliojo žarnyno sindromu

Dirgliojo žarnyno sindromas - bendras įvairių virškinimo sutrikimų pavadinimas. Tai labai paplitusi liga, kuria dažniausiai serga 20-50 metų žmonės, beje, moterys 2 kartus dažniau negu vyrai. Sindromas dažniausiai pasireiškia vidurių užkietėjimais, besikaitaliojančais su viduriavimais.

Tam tikri maisto produktai arba stresai gali sukelti stiprius pilvo skausmus ir net rektalinius kraujavimus. Simptomai gali būti nuolatiniai arba užeinantys. Ši liga panaši į kolitą, bet, skirtingai negu kolitas, nesukelia žarnyno gleivinės uždegimo ir išopėjimo.

Norint ligą išgydyti, reikia pakeisti mitybą ir gyvenseną.

Kodėl išsivysto dirgliojo žarnyno sindromas

Sergant dirgliojo žarnyno sindromu, netoleruojami tam tikri maisto produktai. Vieniems ligoniams virškinimą sutrikdo kiaušiniai, kitiems - šokoladas, tretiems - pieno produktai ir t.t. Netgi tas pats ligonis įvairiais gyvenimo periodais skirtingai reaguoja į tą patį maistą. Paprastai netoleruojamas maistas tuoj pat sukelia skrandžio skausmus ir viduriavimą. Todėl rekomenduojama jo atsisakyti. Yra ir daugiau dirgliojo žarnyno sindromo priežasčių. Dažniausiai pasitaiko:

* Emocinis poveikis (tam tikri maisto produktai sukelia nemalonius prisiminimus, skaudžius išgyvenimus, stresines situacijas, todėl kartais vien pamačius kitą žmogų juos valgant, pradeda pykinti).

* Alergija ir jautrumas maistui (paprastai kalta ne alergija, o jautrumas maistui; atsisakius produktų, kuriems organizmas įsijautrinęs, nemalonūs simptomai išnyksta).
Dažniausiai organizmas įsijautrina pienui ir jo produktams, riešutams, šokoladui, kiaušiniams, sojai, citrusiniams vaisiams, pomidorams, cinamonui, kiaulienai, burokėliams, svogūnams, česnakams, bulvėms, žuviai, kavai, arbatai, krevetėms, bananams. Daugelis žmonių netoleruoja laktozės.

Dieta

Teisingai pasirinkus maisto produktus, galima visiškai išvengti ligos simptomų. Reikia valgyti daugiau produktų, kuriuose gausu ląstelienos ir mažiau riebaus maisto. Tokia dieta ne tik saugo nuo dirgliojo žarnyno sindromo, bet ir palankiai veikia visą organizmą, neleidžia vystytis onkologinėms ligoms. Renkantis maistą, svarbu žinoti, kad:

* Geriau valgyti vaisius negu gerti jų sultis, nes organizmas gauna daugiau ląstelienos.

* Labai naudinga vartoti avižų sėlenas: jos ne tik pagerina savijautą, bet ir sumažina cholesterolio kiekį. Tačiau tyrimai parodė, kad vartojant sėlenas su produktais, kuriuose gausu tirpios ląstelienos, dirgliojo žarnyno simptomai gali paūmėti.

* Vartojant daug ląstelienos, per dieną reikia išgerti po 6-8 stiklines vandens.

* Kadangi riebus maistas sustiprina simptomus, tai geriau jo atsisakyti: valgyti lieso pieno produktus; vištieną prieš verdant nulupti; vietoje šokolado valgyti vaisius ir t.t.

* Daugiausia ląstelienos yra: kopūstuose, svogūnuose, kukurūzuose, burokėliuose, salieruose, džiovintuose vaisiuose, šviežiuose abrikosuose, apelsinuose, žemuogėse, braškėse, juoduosiuose serbentuose, lęšiuose, pupelėse, grūduose.

Mitybos režimas

Svarbu ne tik atsisakyti netoleruojamo bei riebaus maisto ir valgyti daugiau ląstelienos, bet ir laikytis kitų mitybos rekomendacijų:

* reguliuoti suvartojamų kalorijų kiekį;

* valgyti produktus, kuriuose yra kuo daugiau naudingų medžiagų;

* neatsisakyti mėgstamo maisto, jeigu jis nesustiprina simptomų;

* teisingai apdoroti maisto produktus (geriausia virti, troškinti, apkepti);

* nevalgyti labai karšto ir labai šalto maisto;

* kasdien valgyti tamsiai žalios ir oranžinės spalvos vaisių bei daržovių;

* valgyti lėtai, gerai sukramtant kiekvieną kąsnį;

* valgyti dažnai, bet nedideles maisto porcijas;

* vartoti linų aliejų, kuriame yra omega-3 riebiųjų rūgščių, malšinančių uždegiminius procesus (galima jį pakeisti žuvų taukais);

* vartoti B grupės vitaminus;

* valgyti mėgaujantis maistu, stengiantis pajusti kiekvieno komponento skonį;

* esant galimybei, pavalgius - pasivaikščioti;

* būtinai papusryčiauti ir pavakarieniauti.
Atsakyti
o ką daryti su valgymu per šventes? verysad.gif taip normalaus maisto pasiilgau, jau tos kruopos man va čia va stovi schmoll.gif nedaryčiau problemos, jei būčiau pas savo tėvus, bet per kūčias ir per Kalėdų antrą dieną būsiu svečiuose pas saviškio artimuosius. tai negi ten nieko nevalgyti? verysad.gif nes paskutiniu metu, jei suvalgydavau kiek riebesnio maisto arba kad ir elementariausią kriaušę, tulike sėdėdavau minimum pusę dienos. nenoriu, kad tokia nelaimė ištiktų svečiuose, nes nespėsiu tulikan lakstyt. o aš taaaip karpį mėgstu user posted image bet jis juk aliejuje keptas. kaip žinoti, kad vienas ar kitas maistas nepaleis vidurių? nenoriu aš prasėdėt visą vakarą salotą įsikandusi unsure.gif o dar pavasarį ir vasarą laisvai galėjau valgyti visokį maistą ir nuo jo neviduriuodavau. kas čia dabar per nesąmonė pasidarė? neužtenka to, kad niekur nueit, nuvažiuot normaliai negaliu, tai dar ir valgyt bijau doh.gif
Atsakyti