Įkraunama...
Įkraunama...

Dirgliosios žarnos sindromas, gal kas pasveikot?

QUOTE(^^liutuke @ 2006 10 24, 20:57)
na mes kol kas prezervatyvais saugomes, nes ir as kol kas nesugalvoju kitos iseities mirksiukas.gif

na pvz. ir as nematau kitos iseities as taipat su vyru saugojomes tik prezervatyvais g.gif nors niekada ir nevartojau kontraceptiku blush2.gif nes man kazkaip nesinorejo ju gerti vistik kontraceptikas kenkia organizmui g.gif
Atsakyti
Sveikos megaitės 4u.gif
QUOTE(kristuksss @ 2006 10 18, 09:30)
bet kartais pamastau uz ka man tokia nesamone, visi zmones kaip zmones, o as vis wc ieskau, su tuo o jeigu bus blogai...

va va aš irgi vis pamastau už ką man tokia bausmė verysad.gif kartais būna dienų lyg ir nieko o kartais tai norisi sienom lipt doh.gif ir svarbiausia nesuprantu koks ryšys tarp tokių svyravimų, nes kiek bandžiau maistą žiūrėt - negert kavos, nevalgyt aštriai ir pan. tai man toks vaizdas kad joko tolko iš to, o gal man tik taip atrodo g.gif

QUOTE(lynkute @ 2006 10 18, 22:13)
as jai namuose tai ir visa diena galiu neiti kai kur einu viskas
doh.gif toletas bet tik tam kartur jai uzsikenciu nenoriu

man irgi taip - jeigu namie tai viskas ok, o kai išeinu į miestą - viskas doh.gif kartais net būna taip kad važiuoju namo iš kur nors ir jau atrodo kad greičiau tie namai būtų nes jau labai labai noriu, o grįžtu namo ir praeina tas noras, būna tik po kelių valandų prisimenu kad gi labai labai norėjau blush2.gif

QUOTE(kristuksss @ 2006 10 22, 20:11)
nesuprantu ar gali cia but toks baisus pablogejims sveikatos del to kad kontraceptiku nebegeriu? schmoll.gif gal  susiduret su panasia problema?

o tu nutraukei išgėrus visą pakuotę ne per vidurį ciklo?
šiaip tai neturėtų būt toks pablogėjimas nuo kontraceptikų g.gif aš irgi jų negeriu, nes man nei vieni netiko. kažkada seniai gėriau, bet gydytoja vis keitė ir keitė kas pusę metų kol galop man pačiai trūko kantrybė ir mečiau aš tą visą nesąmonę. o netikimas man pasireiškė tuo kad man po mėnesinių gal tik keletą dienų netepdavo, o paskui visą laiką turėjau su įklotais vaikščiot, nes pastoviai tepdavo. tas pastovus "rujojimas" mėnesių mėnesius labai nervino mane lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos as skaiciau tema internete apie dirglia slapimo pusle,tai jeigu eini per diena astuonis kartus i wc tai jau dirgli pusle doh.gif as tik ryte kokius 8 kartus einu o iki vakaro tai dar kokius 6 kartus nueini blush2.gif doh.gif sakiau reiks kokius vaistus pavartot g.gif nes jau bloga daros bet reikia maziausiai 3 men. gerti tabletkas g.gif
o tu karmen dabar vartoji ka nors puslei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 10 25, 08:06)
o tu nutraukei išgėrus visą pakuotę ne per vidurį ciklo?
šiaip tai neturėtų būt toks pablogėjimas nuo kontraceptikų 

tai va kad ne viduri ciklo o isgerus pakuote visa, nezinau, gal cia dar kokios ligos mane puola, jau ir taip ligu maisiukas esu tai nenustebciau blush2.gif
o del maisto, tai man gastroenterologe sake, kad su sia liga nesusijes maiosto vartojimas, nors kiek paskaitau dauguma mergaiciu maista riboja, na as kai labai daug ar sunkaus maisto uzvalgau buna kad sustreikuoja tai net nezinau kaip ten is tikruju turi but doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 10 25, 09:14)
o tu  karmen dabar vartoji ka nors puslei? g.gif

jau kokius metus nieko negeriu užtat kartais vos ne sienom lipu doh.gif kai gėriau tai visai dar pakenčiamai buvo, bet negali gi visą gyvenimą ant vaistų būt, juk esu jauna, dar reikia ir vaikučių pabiručių kažkaip susilaukt mirksiukas.gif
šiaip tai mano terapeutas ir kelios urologės sakė kad nėštumas gali pagelbėti šiuo klausimu, bet gali ir dar blogiau pasidaryti kaip sakant you never know unsure.gif

O aš skaičiau internete kad kauno klinikose atlieka kažkokia operaciją kuri kainuoja 1600 Lt nes jinai pradėta daryt nuo kažkur 2000 metų ir jos valstybė nekompensuoja. Nu šiaip ten daugiau gal taikoma šlapimo nelaikymo atveju, bet yra įvardintas ir toks simptomas kaip dirgli šlapimo pūslė ir parašyta kad sėkmingai buvo operuotos berods 5 pacientės su dirglia šlapimo pūsle.
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 10 25, 13:20)
jau kokius metus nieko negeriu užtat kartais vos ne sienom lipu  doh.gif kai gėriau tai visai dar pakenčiamai buvo, bet negali gi visą gyvenimą ant vaistų būt, juk esu jauna, dar reikia ir vaikučių pabiručių kažkaip susilaukt  mirksiukas.gif
šiaip tai mano terapeutas ir kelios urologės sakė kad nėštumas gali pagelbėti šiuo klausimu, bet gali ir dar blogiau pasidaryti kaip sakant you never know  unsure.gif

O aš skaičiau internete kad kauno klinikose atlieka kažkokia operaciją kuri kainuoja 1600 Lt nes jinai pradėta daryt nuo kažkur 2000 metų ir jos valstybė nekompensuoja. Nu šiaip ten daugiau gal taikoma šlapimo nelaikymo atveju, bet yra įvardintas ir toks simptomas kaip dirgli šlapimo pūslė ir parašyta kad sėkmingai buvo operuotos berods 5 pacientės su dirglia šlapimo pūsle.

jai zinociau kad padetu operacija
g.gif negaileciau pinigeliu jai blush2.gif man tai gal ir uzdegimai ta pusle pavarineja nes jau kiek per situs metus uzdegimu turejus blink.gif doh.gif o antibu kiek privartojus arsiau nei kokia bobute blush2.gif
Atsakyti
niu as ir pinigeliu nepagaileciau, bet 5 pacientes ne rodiklis dar nors ir labai noretus tiket unsure.gif
as turbut jums mergaites jau nusibodau , bet jauciu greitu metu kojytes uzversiu, nesuprantu kas su mano organizmu daros, o pasiguost nera kam, nelabai aplinkiniai supranta...na man ir pusdavo pilva ir viduriuodavau daug, bet buvo pagereje, diena tai isvis kaip normalus zmogus gyvenau, neskaitant puslytes problemu 4u.gif o daba tai atrodo, kad ne mano kunas butu, nakti buvau atsikelus i wc, tai vos uzmigau, nes taip skaudet pradejo, kad vos uzmigau ir net negaliu paskayt, ar skrandi, ar papilvej, dega viskas... ir nesuprantu kas vyksta, nu sunku patiket kad galetu but nuo kontraceptiku ketimo doh.gif o siandien ryte tikdribsniu su sultim suvalgiau, o po pietu kelis varskecius, o pilvas toks kaip buciau 6 menesi nescia cry.gif tuoj pradesiu galvot kad rimtai pastojau 4u.gif
Papildyta:
o tau Karmen nuo Drpitane salutinio poveikio nebudavo, neskaitant burnos dziuvimo? sakau gal cia koks vaistu salutinis poveikis, nors to Driptane tik 1 tablete per diena begeriu, nu ir dar Lepicol geriu, bet cia irgi naturalus produktas, neturetu blogai nuo jo but.. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 10 25, 18:53)
niu as ir pinigeliu nepagaileciau, bet 5 pacientes ne rodiklis  dar nors ir labai noretus tiket unsure.gif
as turbut jums mergaites jau nusibodau , bet jauciu greitu metu kojytes uzversiu, nesuprantu kas su mano organizmu daros, o pasiguost nera kam, nelabai aplinkiniai supranta...na man ir pusdavo pilva ir viduriuodavau daug, bet buvo pagereje, diena tai isvis kaip normalus zmogus gyvenau, neskaitant puslytes problemu  4u.gif  o daba tai atrodo, kad ne mano kunas butu, nakti buvau atsikelus i wc, tai vos uzmigau, nes taip skaudet pradejo, kad vos uzmigau ir net negaliu paskayt, ar skrandi, ar papilvej, dega viskas... ir nesuprantu kas vyksta, nu sunku patiket kad galetu but nuo kontraceptiku ketimo doh.gif o siandien ryte tikdribsniu su sultim suvalgiau, o po pietu kelis varskecius, o pilvas toks kaip buciau 6 menesi nescia  cry.gif tuoj pradesiu galvot kad rimtai pastojau  4u.gif
Papildyta:
o tau Karmen nuo Drpitane salutinio poveikio nebudavo, neskaitant burnos dziuvimo? sakau gal cia koks vaistu salutinis poveikis, nors to Driptane tik 1 tablete per diena begeriu, nu ir dar Lepicol geriu, bet cia irgi naturalus produktas, neturetu blogai nuo jo but.. cray.gif

na norisi paguosti tave ,bet man irgi labai blogai galiu pasakyt tokios mintys kad jau neilgi valakai liko gydytojai nieko neranda o man negerai pilvo apacia skauda ir kai slapinuosi kazkoks jausmas yra blink.gif ar ir jum taip??? blink.gif dabar nusipirkau antibjotiku biski maziau skauda, bet skauda matyt koks uzdegimas gimdos ir toks sunkumo jausmas atrodo kad pilvo apacioj butu akmuo.
kristuksss labai nepergyvenk visada as save taip raminu ,vyrui tai kartais nutyliu kad man blogai nes jauciuosi didele ligone, doh.gif
nuo lepikol tikrai neturetu nes ten gerosios bakterijos o nuo driptane tai negeriau nezinau unsure.gif
o mergaites jus kaip slapinates tai ar yra koks keistas jausmas kad vel norisi slapintis?ir ar skauda pilvo apacia?
likimo drauges guoskis kristuksss kiek tik sirdis leidzia reikia kazkur issisneketi,tikrai neatsibosi nes pacios sergam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 10 25, 19:18)
na norisi paguosti tave ,bet man irgi labai blogai galiu pasakyt tokios mintys kad jau neilgi valakai liko gydytojai nieko neranda o man negerai pilvo apacia skauda ir kai slapinuosi kazkoks jausmas yra blink.gif ar ir jum taip??? blink.gif dabar nusipirkau antibjotiku biski maziau skauda, bet skauda matyt koks uzdegimas gimdos ir toks sunkumo jausmas atrodo kad pilvo apacioj butu akmuo.
kristuksss labai nepergyvenk visada as save taip raminu ,vyrui tai kartais nutyliu kad man blogai nes jauciuosi didele ligone, doh.gif
nuo lepikol tikrai neturetu nes ten gerosios bakterijos o nuo driptane tai negeriau nezinau unsure.gif
o mergaites jus kaip slapinates tai ar yra koks keistas jausmas kad vel norisi slapintis?ir ar skauda pilvo apacia?
likimo drauges guoskis kristuksss kiek tik sirdis leidzia reikia kazkur issisneketi,tikrai neatsibosi nes pacios sergam wub.gif

nu aciu labai uz grazius zodelius friends.gif uzjauciu ir tave del visu bedu, as save irgi stengiuos visaip ramint, bet sakau tokio pablogejimo nera buve, nu nieko turetu praeit, jei ne reiks bandyt vel pas kokius gydytojus eit, nors man tai jie mazai tepadeda doctor.gif nu as irgi vyrui stengiuos kuo maziau pasakotis nes man tik 22 metai, o toks ligu maisiuks, kazkaip nesmagu 4u.gif man seip pilvo apacia tai paskutinem dienom pradejo skaudet, uztat sakau gal cia pablogejims del kokiu moterisku ligu, o seip tai as galeciau visa diena wc sedet, nes niekada nepasisioju "iki galo", jei koks kolis tai praktiskai likus 10 min iki pradzios speju kokius 3 kartus i wc nubegt, nors kartais tik lasiuka nulasino, bet atrodo, kad pusle pilna ir jei tuoj nenueisiu i wc vietoj apsidirbsiu ohmy.gif o slapinuos as tikrai zymiai daugiau nei 8 kartus, man sunkiausia kol is namu iseit reik tai lakstau kol atrodo paskutini lasa islasinu huh.gif
tai smagu, kad ne vienos esam yra su kuo pasibendraut group.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 10 25, 20:16)
nu aciu labai uz grazius zodelius  friends.gif uzjauciu ir tave del visu bedu, as save irgi stengiuos visaip ramint, bet sakau tokio pablogejimo nera buve, nu nieko turetu praeit, jei ne reiks bandyt vel pas kokius gydytojus eit, nors man tai jie mazai tepadeda  doctor.gif nu as irgi vyrui stengiuos kuo maziau pasakotis nes man tik 22 metai, o toks ligu maisiuks, kazkaip nesmagu  4u.gif man seip pilvo apacia tai paskutinem dienom pradejo skaudet, uztat sakau gal cia pablogejims del kokiu moterisku ligu, o seip tai as galeciau visa diena wc sedet, nes niekada nepasisioju "iki galo", jei koks kolis tai praktiskai likus 10 min iki pradzios speju kokius 3 kartus i wc nubegt, nors kartais tik lasiuka nulasino, bet atrodo, kad pusle pilna ir jei tuoj nenueisiu i wc vietoj apsidirbsiu  ohmy.gif o slapinuos as tikrai zymiai daugiau nei 8 kartus, man sunkiausia kol is namu iseit reik tai lakstau kol atrodo paskutini lasa islasinu  huh.gif
tai smagu, kad ne vienos esam yra su kuo pasibendraut  group.gif

simptomai vienas prie vieno blush2.gif lygiai toki patys g.gif o pilvo apacia jai skauda tai as galvoju kad uzdegimas koks is moteriskos puses nueik pasitikrink pas ginekologus o gal tau visai ne dirgli slapimo pusle gal kokia bakterija skatina slapintis bet reikia kad ginekologai padarytu paseli bakterijoms auginti,na gal supratai ka pasakiau blush2.gif[ nes kartais is to didelio rasto iseinu is krasto]
lotuliukas.gif mirksiukas.gif
na stenkis neliudeti ir gerai pamiegoti nes nervai kazkiek kenkia sveikateliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 10 25, 21:57)
simptomai vienas prie vieno blush2.gif lygiai toki patys g.gif o pilvo apacia jai skauda tai as galvoju kad uzdegimas koks is moteriskos puses nueik pasitikrink pas ginekologus o gal tau visai ne dirgli slapimo pusle gal kokia bakterija skatina slapintis bet reikia kad ginekologai padarytu paseli bakterijoms auginti,na gal supratai ka pasakiau blush2.gif[ nes kartais is to didelio rasto iseinu is krasto] 
lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
na stenkis neliudeti ir gerai pamiegoti nes nervai kazkiek kenkia sveikateliai 4u.gif

niu as del pusles pas gydytoja net nesu buvus, as galvoju kad man cia dirgli pusle, nes kai gastroenterologei pasiskundziau pasake, kad net neverta eit pas daktarus, bus tas pats su pusle! ir is vis man džs nustatė be jokiu tyrimu, o geriant visokius vaistus atmete įvairias ligas g.gif pas ginekologa viena karta buvau nuejus pries metus tai sake viskas gerai, o kaip tas paselis atrodo? blush2.gif ar skaudu? cia kaip suprantu kazkoks tyrims, o cia ji ginekologas daro? mano vyrs tai nuolat pyksta kad as pati save gydyt pradedu, bet kai čia tokie daktarai, ir isšvis norėtus lankytis pas koki gastroenterologą, gal koki vaista rekomenduotu, mityba pakoreguotu, bet kai "šustriausia" Šiaulių gastroenterologė pasakė, kad niekuo nebegali man padėti ir pasiūlė gert Loperamida nu tai irgi umn.gif
ai dar čia internet radau, kad Trilac nuo džs, gal bandet? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuksss @ 2006 10 25, 18:53)

nu ne man apart burnos džiuvimo daugiau jokių blogų simtomų nebuvo.
gal tau tikrai reiktų į gydytojus kreiptis, nes panašu kad tavo situacija tikrai nėra normali g.gif

čia ne į temą, bet vakar perskaičiau straipsnį apie jurgą ivanauskaitę kažkuriam ankstesniam Lietuvos ryte, tai pakraupau galutinai Lietuvos gydytojais. Jai gi ten kažkur kojoj auglys, vėžys. Jai siaubingi skausmai buvo, jinai net paskutinę knygą rašė stovėdama, nes negalėjo atsisėst toks skausmas buvo. O LT gydytojai sakė "ai ivanauskaite, gal nugulėjai miegodama tu tą koją, nieko čia baisaus" išrašė jai vitamino B (tipo nuo nervukų) ir kojos šildymus kurie tik skatino auglio augimą blink.gif Kai jinai nuvyko į Švediją ten visi daktarai kone pakraupo nuo mūsų gydytojų nekompetencijos.
Kartais žmogus nežinai kas čia geriau - ar pačiam pasigydyti ar eiti pas gydytojus, nes jie vis tiek ten nieko nesupranta arba nenori suprasti schmoll.gif

QUOTE(lynkute @ 2006 10 25, 19:18)

man skausmo jokio nėra. man tik yra noras šlapintis. galiu atsikelt nuo klozo - ir vėl noriu doh.gif gal tiktai kai pūslė šiek tiek prisipildo tai yra toks keistas nemalonus jausmas pilve, net nežinau kaip jį paaiškinti - gal spaudimas? aš suprantu kad pilna pūslė gali spausti, bet man spaudžia net ir 30ml šlapimo.
Atsakyti