Įkraunama...
Įkraunama...

Pėdų ataugos (pentinai)

Na mano svogeriui buvo pasirodo 35metu, tai gulejo ligoninei, dare ivairias proceduras, galiausiai leido vaistus i kulnus, tirbde, na jau 15 metu ir kolkas nepasikartojo. Bet sako dabar operuoja, sako tik 3skylutes padaro, tai manau cia kaip laporoskopu g.gif
Nezinau kadaryti, skauda man tas kulnis, ypac po sildymu ultragarsu. Gal kas dar zino kokiu priemoniu.
Atsakyti
Turiu bėdą- skaudą kairės kojos kulnį, buvau pas gydytoją, sako atauga, nors nuotraukos dar nerodo. Pasiūlė gydymą- leisti į kulnį mano pačios isgrynintą kraują, bet tai kainuotų 500lt. Abejoju ar padės 100% blush2.gif Gal kas nors susidūrėt su panašiu gydymu?AR padeda? Ar verta mokėti tokius pinigus?
O gal tokią procedūrą kompensuoja ligonių kasos, tik kitoje ligoninėje
Atsakyti
QUOTE(kaciara @ 2009 05 11, 11:14)
Pentinai labai paprastai gydomi. 1980 metais su manim vienoje darbovietėje dirbo toks 70 vyriškis. Tai jisai vieną mūsų bendradarbį, kuris jau vaikščiojo pasiremdamas su lazdute gydė taip: vaistinėje liepė nusipirkti skysčio, kuris vadinosi Jaučio tulžis - tą skystį gamino viena Kauno bendrovė, tai buvo nemažas butelis (nežinau ar dabar jisai ten pardavinėjamas). Tą skystį reikia sumirkyti, bet sausai neišspausti ant medžiagos skiautės, apdėti pentino vietą, ant viršaus apsukti celofaną, kad batas neperšlaptų (patartina nusipirkti laisvesnius batus), užsimauti storesnę koją, kompresą keisti kokius 4 kartus per parą ir nei akimirkai nepalikti be kompreso. Tik neprisimenu tiksliai ar savaitę ar dvi nepertraukiami taip nešioti ir pentinas ištirpo Tai tikras faktas. Jisai pasakojo kad taip išgydė pentiną ant sprando. Linkiu jums pamėginti ir linkiu sėkmės

Taip bet smirda ir labai nepatogu. Suradau geresni buda. As nezinau ar Lietuvoj yra kremas ASTRUM Bet naudoju jau savaite ir skausmas tirpsta" akyse"Nakciai patepu ir uzvynioju siltai .Is ryto tik patepu. Pries savaite negalejau atsistot normaliai,o dabar jauciasi ,bet ant 50% maziau. Darugai turejo ta pacia problema,per menesi viskas dingo. Tas kremas tinka ir sanariams. Veikia supper.
Atsakyti
Sveikos,
Kažkuri rekomendavote įdėkliukus Step forward į batą, bet kai pasižiūrėjau kaina... ojoj... :/ TIK 790 Lt :/
Šiuo metu tepu Deep relief tepala, kuris skausmą bent jau man mažina. O toliau - mėginsiu jaučio tulžų smile.gif Žiūrėsim kas čia gausis su 1980 -ųjų receptu smile.gif
Beje, "Gaidžio pentinas" tai nėra kažkokia druskų sankaupa kulnyje. Jie dar vadinami ir kulnakaulio "šporomis", ir jų pasitaiko neretai. Jie yra ten, kur prie kulnakaulio tvirtinasi pėdos aponeurozė. Tai pado fascija, kuri prasideda jungiamojo audinio gumulėliu nuo kulno pagrindo, ir tęsiasi iki pirštų pagrindo.

Kulnakaulio "pentinai" atsiranda tuomet, kai šis jungiamasis aundinys iš dalies atšoka nuo kaulo. Tokia trauma gali sukelti naujo kaulo augimą pažeistame pėdos plote, ir šis kaulas ima įaugti į minkštuosius pėdos audinius. Paprastai tokioje "pentino" aplinkoje yra antkaulis ir ten kyla gleivinio maišelio uždegimas.

Veiksniai, dėl kurių pėdų raumenys yra nuolat įtempti, skatina kulnakaulio "pentinų" atsiradimą.

Yra ir kitos kulno "pentinų" atsiradimo priežastys: antsvoris, bėgimas, stovėjimas kiaurą dieną, nepatogus apavas, įtemptas darbas stovint, podagra, reumatas, rečiau - nėštumas.
Daliai žmonių kulnakaulių "pentinai" nesukelia jokių klinikinių reiškinių, nors ir aptinkami atsitiktinai padarius rentgenogramą. Taip yra todėl, kad nėra antkaulio ir gleivinio maišelio uždegimo. Kiti žmonės jaučia labai stiprų, duriantį pado skausmą - tarsi kas nors į pėdą nuolat smaigstytų vinį. Kuo daugiau jie vaikšto, tuo skausmas darosi silpnesnis, tačiau tik iki tam tikro laiko. Tolimas vaikščiojimas ar ilgas stovėjimas didina uždegimą ir sustiprina kulno "pentino" keliamą skausmą.

Tai va kaip čia yra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zulve: 07 lapkričio 2012 - 12:23
Baisi bėda, bet atrodo, kad nuo jos surastas vaistas thumbup.gif
Tačiau straipsnyje neteisingai nurodyta, kad šią procedūrą kompensuoja ligonių kasos. Deja, bent 2013 m. procedūros ligonių kasos nekompensuoja, tačiau gera žinia ta, kad ji palyginus nedaug kainuoja - 350,00 Lt vienam kulnui, o jei reikės daugiau procedūrų, tai jos yra nemokamos.

Plačiau skaitykite čia ir būkit sveikos smile.gif

http://www.sveikatos...-kulno-skausmus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 03 sausio 2014 - 16:13
QUOTE(loretita2 @ 2011 10 17, 22:19)
Na mano svogeriui buvo pasirodo 35metu, tai gulejo ligoninei, dare ivairias proceduras, galiausiai leido vaistus i kulnus, tirbde, na jau 15 metu ir kolkas nepasikartojo. Bet sako dabar operuoja, sako tik 3skylutes padaro, tai manau cia kaip laporoskopu g.gif
Nezinau kadaryti, skauda man tas kulnis, ypac po sildymu ultragarsu. Gal kas dar zino kokiu priemoniu.

O sildymus gydytojas prirase ultragarsu ?
Atsakyti
QUOTE(4 drugeliai @ 2014 01 03, 17:02)
Baisi bėda, bet atrodo, kad nuo jos surastas vaistas  thumbup.gif
Tačiau straipsnyje neteisingai nurodyta, kad šią procedūrą kompensuoja ligonių kasos. Deja, bent 2013 m. procedūros ligonių kasos nekompensuoja, tačiau gera žinia ta, kad ji palyginus nedaug kainuoja - 350,00 Lt vienam kulnui, o jei reikės daugiau procedūrų, tai jos yra nemokamos.

Plačiau skaitykite čia ir būkit sveikos smile.gif

http://www.sveikatos...-kulno-skausmus

Darėsi mano draugas šitą procedūrą, Vilniuje, Grybo g. , nieko nepadėjo, nemokamai pakartotinai daro 3 kartus, po to vėl mokėt reikia. Tai padarė visas kiek priklausė nemokamai, po to turėjom išvykt, tai skausmas buvo apmažėjęs, bet nepraėjo.
Turi silikoninius įdėkliukus į batus, su skyle per vidurį kulno, irgi nepaeda, darėsi masažus Kauno Klinikose, ėjo į privačią kliniką darėsi šildymus ir ultragarsus, niekas nepadėjo.. Nebežinom ką daryt... Laukiam kol dar kokių naujų būdų atsiras.
Atsakyti
gal zinote rusisku vaistu pavadinima, kurie efektyviau gydytu ,,pentinus“
Atsakyti
Na turėjau ant vieno kulno ir aš šį džiaugsmą prieš kelis metus. Padėjo poliklinikoje prirašytų procedūrų kursas. Dabar jau kokie pora mėnesių kankinuosi su kitu kulnu. Kol kas į polikliniką nėjau, nusipirkau iš rusiškų vaistų jaučio tulžies. Bandysiu.
Atsakyti
Sveiki. Man is pradziu irgi nustate ataugas (pentinus) ilgai gyde, bet kai vienos kojos skausmas vistiek didejo, tai nusiunte pas ortopeda ir padarius nuotrauka kitokia, nustate Haglundo sindroma. Tai kauline atauga, kuria reikia nupjauti. Taigi reikia operuoti. Gal kas nors irgi susidurete su sia problema? Pasidalinkit prasau, nes visai nerandu informacijos. Aciu.
Atsakyti
jau pusmetis kaip turiu tokia beda. Tepaliukai nepadeda. Lankau reabilitacija. Jau 20 vizitu buvau... nepadeda. Geriau, bet vistiek nera gerai. Ortopedas siulo susileisti steridinius vaistus i kulnus. Jau neviltis ima, kad galesiu kada normaliai vaikscioti...
Gal kuri turejot tokia beda? Kaip gydeties, kas padejo? Ka zinot apie leidziamus vaistus?

P.S. man nera dar net 40, o jau luosa jauciuosi verysad.gif
Atsakyti
Beja, ataugu kulnuose tikrai nera, rengeno nuotrauka padaryta. Tik uzdegimas. Ko gero neisgydomas sad.gif
Atsakyti