O, įdomi temelė
Turiu ir aš ką papasakot..Žodžiu, taip jau atsitiko, kad šiuo metu gyvenu su dviem draugėm ir nuomojamės kartu 3 kambarių butą..Mano sugyventinės - viena labai gera draugė nuo mokyklos laikų ir jos draugė..Reikia paminėt, kad po mokyklos baigimo keletą metų su ta mano drauge bendravom mažokai - tik laiškais, nes abi buvom skirtingose šalyse tada.
Tai va, gyvanam mes jau kartu keletas mėnesių..Ir dabar galiu nuoširdžiai pasakyt, kad jei nori tikrai pažint žmogų turi su juo pagyvent. Iš pažiūros maloni, jauna, intelektuali, išsiauklėjusi mergina kasdienybėje gali atrodyt visai kitokia - taupi it anekdotuose apie suvalkiečius. Tai jau mane ima erzinti. O taupumas pasireiškia šitaip - ryte 6 val ryto, kai dar galima į valias miegot, verdami pusryčiai ir vakarienė, gaminamasi visai dienai maisto, kad jo nereiktų pirkt. Tai dar galiu suprast - sveika ir taupu. Dušas ir visi vonios, gražinimosi ritualai - 2 min. Niekaip nesuprantu, kaip galima taip nusipraust - man reikia bent 20 min, o mano taupioji draugė mane vis moko, kad taip praustis nesveika, kenkia odai, plaukams, kad užtenka tik nusiliet vandeniu ir nusišluostyt..Kadangi vandens taupyt neišmokau, ( vandens norma pagal higienos normas - 280 litrų vienam asmeniui per parą) aš dabar apmoku pusę vandens išlaidų..Produktai perkami tik nukainoti - pajuodę bananai ir bebaigianti galiot varškė..Apipelėjusi nuo laikymo maišelyje duona, kad nedžiūtų, apipjaustoma, užuot išmetus..Žodžiu, maisto taupyme ji rekordininkė - man prasitarė, kad maistui jai per mėnesį užtenka išleist gal 40 litų - na, pastoviai gaunami siuntinukai iš tėvų kaime, tama tarpe ir druska..Rūbai - tik iš humanos, jei yra bendrų išlaidų, viskas suskaičiuojama cento tikslumu, tik apvalinama įdomiai

Kaip kam naudinga tada būna..Žodžiu, mano taupioji draugė piniginės be reikalo nepravers - jokių gimtadienių, švenčių, svečių - tai vis papildomos išlaidos - niekaip nesuprantu, iš kur ji to išmoko, nes jos tėvai tikrai labai šilti ir dosnūs žmonės, o ir draugės pajamos normalios - ir štai, dabar pagyvenus suprantu, kad tokių taupuolių pernešt negaliu - nei normaliai papasakosi apie savo pirkinius ar apie laisvalaikį - pašnekovių galvoje visą laiką įjungtas skaitliukas.