Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

QUOTE(karra @ 2006 09 06, 05:56)
kad kazkaim normaliai ten musu kompanijoj - metames, tai metames visi. reikia tai reikia.
net jei ir sako atsineskit maisto , dovanos tipo nereikia, tai normalu, kad dovanele visvien atneshi kokia mazhesne. juk smagu dovanoti ir gauti  4u.gif
ne motociklus juk eilinio gimtadienio proga dovanoji  doh.gif

Pas mus ir taip -ir gimtadienius darom sumestinius..ir dovanai metames(simboliskai)-nuo visos kompanijos. Uztat daug gimtadieniu buna tongue.gif Nes jeigu nesimestu tai manau nedaugelis darytu gimtadienius 25-30zmoniu..ir tikrai ne delto, kad labai taupus ax.gif

as dar atsiminiau vienos pazistamos gimce..Prisikviete ji sveciu-na gal 30. pas ja jubiliejus buvo. Suejo jos draugai -visi dovanu prinese(kai kam ji pati pasake ko nori)Susedom prie "stalo". o ten-na gal 10 sumustiniu su suriu,10 su desra. kopustu ir morku salotos-toks mazas dubinelis.. doh.gif ir visi sedi nieks nevalgo-nes matosi, kad jei sau paiimsi tai kitiems neuzteks doh.gif Dar buvo karstieji-bet mums neuzteko-nuvarem parukyt, tai i dalybas nespejom doh.gif
Na aisku po to kazkaip nebesmagu su ja bendraut-ir pradeti matyt daug daugiau taupumo elementu..
Atsakyti
O, įdomi temelė ax.gif

Turiu ir aš ką papasakot..Žodžiu, taip jau atsitiko, kad šiuo metu gyvenu su dviem draugėm ir nuomojamės kartu 3 kambarių butą..Mano sugyventinės - viena labai gera draugė nuo mokyklos laikų ir jos draugė..Reikia paminėt, kad po mokyklos baigimo keletą metų su ta mano drauge bendravom mažokai - tik laiškais, nes abi buvom skirtingose šalyse tada.

Tai va, gyvanam mes jau kartu keletas mėnesių..Ir dabar galiu nuoširdžiai pasakyt, kad jei nori tikrai pažint žmogų turi su juo pagyvent. Iš pažiūros maloni, jauna, intelektuali, išsiauklėjusi mergina kasdienybėje gali atrodyt visai kitokia - taupi it anekdotuose apie suvalkiečius. Tai jau mane ima erzinti. O taupumas pasireiškia šitaip - ryte 6 val ryto, kai dar galima į valias miegot, verdami pusryčiai ir vakarienė, gaminamasi visai dienai maisto, kad jo nereiktų pirkt. Tai dar galiu suprast - sveika ir taupu. Dušas ir visi vonios, gražinimosi ritualai - 2 min. Niekaip nesuprantu, kaip galima taip nusipraust - man reikia bent 20 min, o mano taupioji draugė mane vis moko, kad taip praustis nesveika, kenkia odai, plaukams, kad užtenka tik nusiliet vandeniu ir nusišluostyt..Kadangi vandens taupyt neišmokau, ( vandens norma pagal higienos normas - 280 litrų vienam asmeniui per parą) aš dabar apmoku pusę vandens išlaidų..Produktai perkami tik nukainoti - pajuodę bananai ir bebaigianti galiot varškė..Apipelėjusi nuo laikymo maišelyje duona, kad nedžiūtų, apipjaustoma, užuot išmetus..Žodžiu, maisto taupyme ji rekordininkė - man prasitarė, kad maistui jai per mėnesį užtenka išleist gal 40 litų - na, pastoviai gaunami siuntinukai iš tėvų kaime, tama tarpe ir druska..Rūbai - tik iš humanos, jei yra bendrų išlaidų, viskas suskaičiuojama cento tikslumu, tik apvalinama įdomiai g.gif Kaip kam naudinga tada būna..Žodžiu, mano taupioji draugė piniginės be reikalo nepravers - jokių gimtadienių, švenčių, svečių - tai vis papildomos išlaidos - niekaip nesuprantu, iš kur ji to išmoko, nes jos tėvai tikrai labai šilti ir dosnūs žmonės, o ir draugės pajamos normalios - ir štai, dabar pagyvenus suprantu, kad tokių taupuolių pernešt negaliu - nei normaliai papasakosi apie savo pirkinius ar apie laisvalaikį - pašnekovių galvoje visą laiką įjungtas skaitliukas.
Atsakyti
va ir man nesuprantama - as kazkada kalbejau draugei kokia faina palaidine nusipirkau, o ji man - neturi kur pinigu deti? labdaryne pilna.... nu ka as zinau blyn...
o tau violet atai didziules kantrybes ir tikiuosi ji tau ilgai nervu negadins blush2.gif mirksiukas.gif gal paversit y savo puse ir prasides tusai ir sveciai drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2006 09 06, 12:42)
O, įdomi temelė  ax.gif

Turiu ir aš ką papasakot..Žodžiu, taip jau atsitiko, kad šiuo metu gyvenu su dviem draugėm ir nuomojamės kartu 3 kambarių butą..Mano sugyventinės - viena labai gera draugė nuo mokyklos laikų ir jos draugė..Reikia paminėt, kad po mokyklos baigimo keletą metų su ta mano drauge bendravom mažokai - tik laiškais, nes abi buvom skirtingose šalyse tada.

Tai va, gyvanam mes jau kartu keletas mėnesių..Ir dabar galiu nuoširdžiai pasakyt, kad jei nori tikrai pažint žmogų turi su juo pagyvent. Iš pažiūros maloni, jauna, intelektuali, išsiauklėjusi mergina kasdienybėje gali atrodyt visai kitokia - taupi it anekdotuose apie suvalkiečius. Tai jau mane ima erzinti. O taupumas pasireiškia šitaip - ryte 6 val ryto, kai dar galima į valias miegot, verdami pusryčiai ir vakarienė, gaminamasi visai dienai maisto, kad jo nereiktų pirkt. Tai dar galiu suprast - sveika ir taupu. Dušas ir visi vonios, gražinimosi ritualai - 2 min. Niekaip nesuprantu, kaip galima taip nusipraust - man reikia bent 20 min, o mano taupioji draugė mane vis moko, kad taip praustis nesveika, kenkia odai, plaukams, kad užtenka tik nusiliet vandeniu ir nusišluostyt..Kadangi vandens taupyt neišmokau, ( vandens norma pagal higienos normas - 280 litrų vienam asmeniui per parą) aš dabar apmoku pusę vandens išlaidų..Produktai perkami tik nukainoti - pajuodę bananai ir bebaigianti galiot varškė..Apipelėjusi nuo laikymo maišelyje duona, kad nedžiūtų, apipjaustoma, užuot išmetus..Žodžiu, maisto taupyme ji rekordininkė - man prasitarė, kad maistui jai per mėnesį užtenka išleist gal 40 litų - na, pastoviai gaunami siuntinukai iš tėvų kaime, tama tarpe ir druska..Rūbai - tik iš humanos, jei yra bendrų išlaidų, viskas suskaičiuojama cento tikslumu, tik apvalinama įdomiai g.gif Kaip kam naudinga tada būna..Žodžiu, mano taupioji draugė piniginės be reikalo nepravers - jokių gimtadienių, švenčių, svečių - tai vis papildomos išlaidos - niekaip nesuprantu, iš kur ji to išmoko, nes jos tėvai tikrai labai šilti ir dosnūs žmonės, o ir draugės pajamos normalios  - ir štai, dabar pagyvenus suprantu, kad tokių taupuolių pernešt negaliu - nei normaliai papasakosi apie savo pirkinius ar apie laisvalaikį - pašnekovių galvoje visą laiką įjungtas skaitliukas.

Gal pas ją nebuvo pinigu tai ka padarysi teko jai taupyt.
Man tavo istorija primine kai pas mus i vestuves draugai (pora) neatvyko, po vestuviu jie pasake, kad gailejo pinigu dovanai ir suknelei, tada pagalvojau, kad durnesniu ir skupesniu ner. Kam gyvent jai negali nueiti net pasiliksmint?
Atsakyti
Pastebit, kad pavyzdžiai šioje temoje išsiskyrė į du absoliučiai skirtingus dalykus: taupumas, nors pinigų turi vs taupumas, nes neturi pinigų. g.gif
Atsakyti
[quote=miauka,2006 09 06, 13:05]
Pas mus ir taip -ir gimtadienius darom sumestinius..ir dovanai metames(simboliskai)-nuo visos kompanijos. Uztat daug gimtadieniu buna tongue.gif Nes jeigu nesimestu tai manau nedaugelis darytu gimtadienius 25-30zmoniu..ir tikrai ne delto, kad labai taupus ax.gif

Man idomu pasidare.Tai kiek vienam zmogui i toki gimtadieni nueit kainuoja? ax.gif
Nes jau pradedu manyt,kad as kokia skrega verysad.gif
Atsakyti
[quote=Aii,2006 09 06, 18:49]

Man idomu pasidare.Tai kiek vienam zmogui i toki gimtadieni nueit kainuoja? ax.gif
[/quote]
Kai einu viena i gimtadieni (aisku ne jubilieju) dovana perku apytiksliai uz 30lt. Kai su seima apie 50lt. Jei jubiliejus buna ir brangiau smile.gif ir man atrodo tai yra normalu mirksiukas.gif
Atsakyti
Violeta, gal tavo drauge is patirto vargo pasidare taupi? Vyro diedukas ir praejus dvidesimciai metu po grizimo is Sibiro neleisdavo nusluostyti nuo stalo trupiniu- surinkdavo ir suvalgydavo. Uz tai kaltinti negalima.
Atsakyti
hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif Taigi Violeta sake,kad jos toupiosios drauges tevai - normalus ir dosnus, silti zmones. Cia elementarnai charakterio savybo tokia irnesakyk.gif
Kazkodel daznai tenka susidurti su tokio tipo zmonem. Turbut jie jaucia/uzuodzia islaiduoliuspinigu nemokancius skaiciuoti, kurie tokiems taupuoliams itin patogus mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=nerami,2006 09 06, 21:36]hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif Taigi Violeta sake,kad jos toupiosios drauges tevai - normalus ir dosnus, silti zmones. Cia elementarnai charakterio savybo tokia irnesakyk.gif
Kazkodel daznai tenka susidurti su tokio tipo zmonem. Turbut jie jaucia/uzuodzia islaiduoliuspinigu nemokancius skaiciuoti, kurie tokiems taupuoliams itin patogus mirksiukas.gif
[/quote]

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif taip jie jaucia "aukso gislele".Tikriausiai galvoja, kad pas tave ir taip pinigeliai ne ten nuteka, tai bent jau i savo pinigine perpumpuos lotuliukas.gif
Papildyta:
[quote=Aii,2006 09 06, 18:49]

[/quote]

na apie 70 ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miauka: 06 rugsėjo 2006 - 22:42
na zhinot.... gryzhus ish uzsieniokur studijavau su 400 euru stipendija is kuriu 250 teko moket uz buta + mokesciai ax.gif o kur keliones pasilinskminimai g.gif

as dar ne tokiu butu taupyt kaip trupuniu valgymas ar maisto namuose gaminimas prisimokiau biggrin.gif

violeta 4u.gif gal tavo drauge ne ish piktos shirdies taip mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai manau kad jei tikrai drauge, tai tikrai pasisakys jei ji neturi pinigu ir negali sau to ir ano leisti. Siuo atveju tai aisku kad cia charakteris o ne kazkokios sunkios aplinkybes viska lemia unsure.gif
Bent jau man taip atrodo g.gif
Atsakyti