QUOTE(Žirklutės @ 2008 09 19, 17:13)
Tema tai gerulė. Džiaugiuosi, kad tokių draugų neturiu.
Bet kai dar mokyklos laikais pagal mainų programą važiavau į vokietiją, pagyventi pas vokiečius maždaug 10d, tai baisoka buvo. Ta Vokietijos dalis yra suvalkijos atitikmuo. Atvežiau visą maišą lauktuvių - šakotis, šampanas, suktiniai, saldainiai, suvenyrai... Spėkit, ar davė nors paragaut? Viskas tą pačią minutę buvo gražiai į spintelę suslėpta. Dar jie pagal viską turėjo mane maitinti, tai iškeliaujant į visos dienos ekskursijas duodavo 2 sumuštinius ir vandens...ekskursija po kokius kalnus, kur PC nėra, arba galima tik kavos po 5 eurus gaut, man kaip lietuvei moksleivei tokie pinigai nerealūs buvo. Užtat buvo geros draugės lietuvės, kurios bent jau pomidorų nuo savo vokiškos šeimynos stalo duodavo ar dar ko padoresnio. Dar atsisveikinant iš tų šeimų, visiem pridėjo lauktuvių, o man sumuštinių
Sesuo pagal tą pačią programą važiavo, tik pakliuvo į kitą šeimyną, tai grįžo išsikišusiais šonkauliais ir tik išlipus iš autobuso mamos pradėjo kumio prašyt, kad namie duotų... Pasakojo, kai pas tą šeimyną būdavo pietų metas, sukrauna viską ant stalo, visi greit į lėkštes susideda ir visas stalas iškart nukraunamas. Kol dediesi vieną, tai kito jau ir nebegauni.
Lietuvių ir vokiečių supratimas apie vaišingumą smarkiai skiriasi...
Primine man mano mainu programa Danijoje

Nu ten irgi Adamsu seimyneleje gyvenau. Gerai, kad dasilo ne visas lauktuves atiduot, o tai nezinau kaip ten butu pasibaige. Tai desros sliosas kuprineje man labai praverte

Bet tie nevidonai turejo toki suneka, kuris tiesiu taikymu varydavo mano kuprinen vos ibeges i mano kambari

Teko labai jo saugotis

O valgydavo jie visi tiek mazai, kad ta mergaite pas kuria vaziavau per pietus suvalgydavo puse indelio jogurto ir pastatydavo ji i saldytuva vakarienei

(cia ta maziuka induka) Bet pamatytumet kiek ji pas mus suvalgydavo cepelinu vienu prisedimu

Aplenkdavo net mano teti

reiskias vis gi apetitu nesiskunde, tiesiog pas save taupe