Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

QUOTE(Maja maja @ 2007 11 14, 00:58)
Tiesa sakant, problema kavineje suprantu - turiu viena tokia pazistama, kuri kelionese megeja neblogai ir nemazai pavalgyti, o saskaita linkusi dalinti i lygias dalis, kiek buvo zmoniu, nors jos dalis tp buna viena didesniu.. O kai bandai sakyti, kad mano dalis mazesne, tai viska pastato taip, kad esi nerealiai skupas, jog del keliu euru cia varginiesi kalbeti.. Pinigus rezultate atsiskaiciuojam visada, tik labai nemalonu, kai pradeda prikishineti

Vieną sykį irgi taip padaryk prisisakyk žymiai už didesnę kainą nei ji ir tada dalinkitės per pusę, tada gal pasimokins. ax.gif
Atsakyti
Nuvažiavom vieną kartą į mugę su kompanija, vaikštom pasiskirstę grupelėmis. Mano kompanjonė sako : va praeitą kartą vaikščiojau su ta ir ta, tai ji visai nieko nepirko, nabagė... Taip netyčia ir išsiskyrė mūsų keliai lotuliukas.gif Tokia skriaga pasijutau lotuliukas.gif Apžiūrėjau daug, nupirkau lauktuvių, net ir tai, ko galėjau ir nepirkt...
Atsakyti
na ir prisisiurpinau cia istorijas beskaitydama blink.gif Tikrai, kai kuriu zmoniu elgesys visas ribas perzengia g.gif

pati priskirciau save prie taupiuju - pietauju ka nors skanaus atsinesusi is namu (bet kavinems skrandis yra per jautrus), nors jei susitinkam su draugem, draugais, tai ne problema ir ten ka nors suvalgyti, kavos isgerti. Drabuziams, avalynei pirkti gaudau akcijas, nors visaip irgi buna su force majeure'ais biggrin.gif.

tiesa, kavinese mokam kiekvienas uz save, dar su kita grupezmoniu, su kuriais bendraujam profesiniais reikalais, sutarta, kad mokam paeiliui. Na bet niekas nesistenge is to pasipelnyti biggrin.gif

tokiu piktybisku parazitu kaip kad perskaiciau neteko sutikt rolleyes.gif

Dar kai bendrike gyvenom, tai pas mus tvarka buvo gelezine - sau maista perki ir ji valgai, savo priemonem prausiesi ir skalbiesi. Ir jokiu per puse. Su kambarioke gerai sutarem, tai daznai vaisindavom viena kita ir neskaiciuodavom. O pas tas, kurios per puse pirkdavo, galiausiai kildavo barnis a la " o tu daugiau uz mane duonos suvalgai, tual.popieriaus sunaudoji" biggrin.gif Taisykles svarbu nustatyti is anksto smile.gif
Atsakyti
parasiau cia posta apie nusisekusi savo gyvenima ir prisiminiau, kas buvo nutike mano senelei biggrin.gif

zodziu, atvaziuoja gal viena karta per metus brolis jos su zmona. Toli vieni nuo kitu gyvena, retai susitinka.

pasisveciavo kelias dienas, ruosiasi vaziuot namo. Mano senele, kaip nuosirdus, draugiskas ir visiskai dosnus zmogus pasiule pasiimti lasiniu, kiausiniu, jos kepto pyrago ir t.t. Ir ileido ta broliene, kad pati visko pasiimtu. Nei kas matem, nei skaiciavom, ka ima.

sveciai isvaziavo, nueina mama irgi kiausiniu pasiimt - NERA nei vieno, o ten ukinej patalpoj saltai geras kibiras stovejo. Panasi situacija su lasiniais ir dar ten kazka ji eme. Net valgyt senelei nepaliko nei vieno kiausinio blink.gif

nuo to karto minimoji broliene viena niekur, kur galetu ka paimti, neileidziama biggrin.gif

Atsakyti
Aš esu tos nuomonės, kad visada yra smagiau kažką kitam duoti, negu prašyti ... ax.gif
Atsakyti
Taupumas taupumui nelygus.
Teko visokiu zmoniu sutikti. Kai kuriuos galima buvo pavadinti taupiais, kai kuriuos isnaudotojais verysad.gif Pvz. mano buves bendradarbis ir kaimynas tipiskas isnaudotojas. Jis uz mane daug daugiau uzdirbdavo, o kavos ateidavo paprasyt pas mane. Is pradziu lyg ir viskas draugiskai atrodydavo - ateina, sako: gal kavos isgeriam? Na, gerai, pavaisindavau as ji kava. Jis manes, aisku, ne. Ir taip apie 2 metus. Paskui suizulejo. Praverdavo kabineto duris ir sakydavo: padaryk man kavos! blink.gif Karta neistveriau ir sakau: cia tau ne kavine, virduli pats turi, vaiksciot moki, atsinesi vandens, nusipirksi kavos ir pasidarysi. Gal ziauru buvo is mano puses, bet padejo bigsmile.gif
Dabar galvoju, kad pati durna buvau, jog leidausi taip isnaudojama doh.gif Nederetu nusileisti.
Atsakyti
tai labai kantri esi, kad net dvejus metus ištvėrei blink.gif Būtų man nervas trūkęs gerokai anksčiau blush2.gif

pas mus darbe pavaišina arbata ar kava, cukraus porą šaukštelių duoda, jei pati pritrūkai, neturi šiuo momentu. Kitą kartą pati žmogų iš bėdos trauki, bet ne į vienus vartus muši biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 01 10, 21:48)
Taupumas taupumui nelygus.
Teko visokiu zmoniu sutikti. Kai kuriuos galima buvo pavadinti taupiais, kai kuriuos isnaudotojais  verysad.gif  Pvz. mano buves bendradarbis ir kaimynas tipiskas isnaudotojas. Jis uz mane daug daugiau uzdirbdavo, o kavos ateidavo paprasyt pas mane. Is pradziu lyg ir viskas draugiskai atrodydavo - ateina, sako: gal kavos isgeriam? Na, gerai, pavaisindavau as ji kava.  Jis manes, aisku, ne. Ir taip apie 2 metus. Paskui suizulejo. Praverdavo kabineto duris ir sakydavo: padaryk man kavos!  blink.gif  Karta neistveriau ir sakau: cia tau ne kavine, virduli pats turi, vaiksciot moki, atsinesi vandens, nusipirksi kavos ir pasidarysi. Gal ziauru buvo is mano puses, bet padejo  bigsmile.gif 
Dabar galvoju, kad pati durna buvau, jog leidausi taip isnaudojama doh.gif  Nederetu nusileisti.

Kaip viskas girdėta. drinks_cheers.gif Pas mane irgi yra kolegė, kurios alga yra antra pagal dydį po direktoriaus + nedaro namie valgyti ir t.t. Žodžiu visi pinigai jos reikmėms. Tai irgi buvo išsigudrinusi - "pavaišinkit kava, pamiršau nusipirkti, ką tik baigėsi, pavaišinkit, po to aš jus " ir pan. O po to jau buvo vos ne įsakymai - padaryk kavos wacko.gif Žodžiu užkniso galutinai, tai teko viską į akis išsakyti protest.gif Dabar kitą auką susirado doh.gif
Atsakyti
as pripazistu tik taupyma kokiam nors tikslui arba taupyma del pinigu trukumo smile.gif nemegstu, nepakenciu taupymo vardan taupymo..pazistami zmones turi dideli nama, puikai irengta, vakarienei gamina lasisas ir pan, bet grietine vistiek perka pacia pacia pigiausia! negaliu pakesti, ta grietine kaip vanduo, fu brrr...vien del to pas juos atsisakau valgyti kartais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsia @ 2008 01 14, 14:33)
as pripazistu tik taupyma kokiam nors tikslui arba taupyma del pinigu trukumo  smile.gif nemegstu, nepakenciu taupymo vardan taupymo..pazistami zmones turi dideli nama, puikai irengta, vakarienei gamina lasisas ir pan, bet grietine vistiek perka pacia pacia pigiausia! negaliu pakesti, ta grietine kaip vanduo, fu brrr...vien del to pas juos atsisakau valgyti kartais  g.gif

Nemanau, kad pirkdami lasisa zmones ant grietines gaili lotuliukas.gif Tiesiog, jiems patinka tokia grietine ir tiek..As pati seniau pirkdavau 30-35% grietine, o dabar 12% ir tikrai ne del taupumo tongue.gif Jauciu kad keiciasi skonio receptoriai pas mane..kas seniau buvo skanu dabar schmoll.gif ir atvirksciai blush2.gif I riebia grietine net paziuret negaliu blink.gif
Ir atsisakymo pietauti priezastis gan juokingai skamba lotuliukas.gif

Prasau nesupykti uz pastebejimus 4u.gif
Atsakyti
na sutinku, kad is salies tai tikrai juokingai skamba biggrin.gif o delagailejimo tai tikrai gaili, ir ne vien minetai grietinei biggrin.gif isties nezinau kaip ten pas juos yra, gal ir skani jiems ta grietine, bet manau kad tai skupumas ir tiek, o gal tiesiog iprotis, nes ne visada jie galejo prabangiau pavalgyti..
Atsakyti
visad imu 12 proc. grietinę, bet ne iš skūpumo lotuliukas.gif Dėl to, kad kuo sveikiau valgytumėm rolleyes.gif
Atsakyti