Įkraunama...
Įkraunama...

Prašau pagalbos

QUOTE(alfija @ 2006 09 16, 22:31)
o aš vis vien nesuprantu va tokio beatodairiško gelbėjimo prasmės,kuo daugiau išgelbėtų,tuo daugiau išmestų smile.gif .Kodėl nepamatyti kitos savo gero darbo pusės.Realybė yra tokia.Kodėl gelbėtojams neužsiimti valkataujančių kačių gaudymu ir sterilizavimu,ką užsiimant moralizavimu.

Gelbėjimas nėra beatodairiškas. Be to, pavyzdys yra užkrečiamas - matytumėt, kiek daug žmonių jungiasi ir visaip padeda - komandinis darbas tuo ir skiriasi nuo individualaus, kad galima daugiau nuveikti. O visuomenės mentaliteto keitimas prasideda nuo mažų darbelių - per vieną dieną nepamatysit, kaip staiga sumažėjo išmetamų gyvūnėlių skaičius. Tam tikro požiūrio įdiegimas - ilgas darbas, tad panašu, kad ne mes nematome realybės, o Tu nežinai veiklos principų ir sakai, kad viskas - beprasmiška, nenuoseklu ir beatodairiška. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gatopreto @ 2006 09 16, 23:06)
Nuostabi logika... Kai žmogus savo abejingumą ir kietaširdiškumą pradeda traktuoti kaip "natūralią atranką"...  frusty.gif  Šiaip jau, yra skirtumas tarp natūralios atrankos ir žmonių vykdomos selekcijos. O kad kažkam pasisektų, irgi kartais tenka ranką pridėt.
Ir kurioj vietoj tave kas nors įtikinėjo griebt visus ir augint? Savo lėšas kiekvienas pasiskirstom pagal savus prioritetus tų lėšų ribose. Nenori - neaugink, niekas neverčia, bet ar tikrai reikia komentuoti kitų veiklą, į ją net neįsigilinus?

taip, kaip natūraliąją atranką,ir ne kietaširdiškumą,o sveiką protą.O va rankiojimas,gelbėjimas,dar ne žinia koks kišimasisi ten kur žmogui nepriklauso ir yra nedovanotinas ir naminių kačių atžvilgiu irgi.Į natūralius gamtos procesus nevalia kištis niekam.Net nykstantiems gyvūnams žmogus padeda toli gražu ne visada,pvz. puikiai žinodami apie gepardo patelės žūtį,su skaudamiausia širdim,gal būt ,lizdą palieka likimo valiai ,o nesusirenka į sterbles ir nenusineša.Ir su liūtais yra lygiai tas pat ir su barsais ir su Tolimųjų /rytų leopardu ir su Arabijos Pusiąsalio leopardu.Taip yra.Ir dabar triesti į kelnes dėl to,kad kačiukams paliktiems motinos,ar suvažinėtos ar sudraskytos asmeniškai aš net neketinu padėti ,tai yra juokinga.Iš manęs man užtenka,kad savo turimų katinų nemėtau,prieauglį išdalinu ir gydau,jei suserga.atsakomybės už kitų poelgius neprisiėmiau ir niekada neprisiimsiu.
Atsakyti
Įdomu, gal tada ir vaikų globos namus panaikinkime. Irgi bus natūrali atranka smile.gif Juolab dažniausiai tai būna chronių vaikai - kam tokie reikalingi?

Gerai jau gerai... žinau, kad tuoj būsiu užsipulta, kad lyginu žmones ir gyvūnus. Bet to nesigėdiju lygiai taip pat kaip ir A. Munthe „Knygoje apie San Mikelę“.

P.S. alfija - gerbiu vien už tai, kad rūpiniesi tais, už kuriuos prisiėmei atsakomybę. Bet manau, kad apeliuoti į sveiko proto nebuvimą ir juoktis iš tų, kurie lygiai taip pat prisiima atsakomybę už gyvūnus (skirtumas tik tas, kad jie RASTI), negražu.
Atsakyti
QUOTE(sunday @ 2006 09 17, 13:11)
Įdomu, gal tada ir vaikų globos namus panaikinkime. Irgi bus natūrali atranka smile.gif Juolab dažniausiai tai būna chronių vaikai - kam tokie reikalingi?

Gerai jau gerai... žinau, kad tuoj būsiu užsipulta, kad lyginu žmones ir gyvūnus. Bet to nesigėdiju lygiai taip pat kaip ir A. Munthe „Knygoje apie San Mikelę“.

P.S. alfija - gerbiu vien už tai, kad rūpiniesi tais, už kuriuos prisiėmei atsakomybę. Bet manau, kad apeliuoti į sveiko proto nebuvimą ir juoktis iš tų, kurie lygiai taip pat prisiima atsakomybę už gyvūnus (skirtumas tik tas, kad jie RASTI), negražu.

matai kaip yra su tais vaikais,jei jau įdomu,tai aš pati esu globėja ax.gif ,o toliau tai sveikas protas jis yra sveikas protas,o ne emocijos kuriomis norisi vadovautis pamačius bejėgį gyvūną.Tai su durnuma ar protingumu niekaip nesusiję,ir nereikia čia įsižeidinėti,nes nieko neįžeidinėjau.Savo poziciją man atrodo išaiškinau pakankamai aškiai ir motyvuotai.Ir tikrai žinau,kad taip elgtis yra tikrai humaniškiau nei palikti juos ir toliau ten stipti.O gerbti manęs už tai ,kad aš myliu ir rūpinuosi tais kuriuos auginu tikrai nereikia.Tai yra elemementari pareiga jeigu nori.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 09 17, 12:39)
taip, kaip natūraliąją atranką,ir ne kietaširdiškumą,o sveiką protą.O va rankiojimas,gelbėjimas,dar ne žinia koks kišimasisi ten kur žmogui nepriklauso ir yra nedovanotinas ir naminių kačių atžvilgiu irgi.Į natūralius gamtos procesus nevalia kištis niekam.Net nykstantiems gyvūnams žmogus padeda toli gražu ne visada,pvz. puikiai žinodami apie gepardo patelės žūtį,su skaudamiausia širdim,gal būt ,lizdą palieka likimo valiai ,o nesusirenka į sterbles ir nenusineša.Ir su liūtais yra lygiai tas pat ir su barsais ir su Tolimųjų /rytų leopardu ir su Arabijos Pusiąsalio leopardu.Taip yra.Ir dabar triesti į kelnes dėl to,kad kačiukams paliktiems motinos,ar suvažinėtos ar sudraskytos asmeniškai aš net neketinu padėti ,tai yra juokinga.Iš manęs man užtenka,kad savo turimų katinų nemėtau,prieauglį išdalinu ir gydau,jei suserga.atsakomybės už kitų poelgius neprisiėmiau ir niekada neprisiimsiu.

Taip ,būtent todėl tavo paminėtos rūšys ir yra nykstančios. O katė yra domestikuotas gyvūnas, todėl juokinga kalbėti apie natūralią atranką. O jei jau būsim nuoseklūs (ką, atrodo tu vertini), tai, vadovaujantis natūralios atrankos principais, ir pas vetą jos vežti nereikėtų.
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 09 17, 20:38)
Na, ponia, neperlenkinėkite lazdos. Čia gi ne politinė arena... Tikrai būkim ne tik nuoseklūs, bet ir sąžiningi.

Na, tai aš visai sąžiningai nesuprantu, kodėl mano "iš pakampės", t.y. iš gatvės pasiimti katinai turi mažiau teisių į gyvenimą, negu kažkieno paimti iš veisėjų. Ir kodėl aš negaliu jų "iš pakampės" pasiimti, auginti ir gydyti, nesusilaukdama iš kažko ne įtin mandagių išsireiškimų (triedimas į kelnes, durnystės ir pan.). Sąžiningai nesuprantu dvigubų principų: vieniems t.y. ne kažkieno tos pačios rūšies gyvūnams natūralios atrankos principai galioja, o kitiems t.y. kažkieno - ne... blink.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gatopreto @ 2006 09 17, 21:10)
Na, tai aš visai sąžiningai nesuprantu, kodėl mano "iš pakampės", t.y. iš gatvės pasiimti katinai turi mažiau teisių į gyvenimą, negu kažkieno paimti iš veisėjų. Ir kodėl aš negaliu jų "iš pakampės" pasiimti, auginti ir gydyti, nesusilaukdama iš kažko ne įtin mandagių išsireiškimų (triedimas į kelnes, durnystės ir pan.). Sąžiningai nesuprantu dvigubų principų: vieniems t.y. ne kažkieno tos pačios rūšies gyvūnams natūralios atrankos principai galioja, o kitiems t.y. kažkieno - ne...  blink.gif   unsure.gif

dėl jaučiamų kompleksų tamstos tikrai niekas neatsakingas.Nu susvilk susitemk visus laukinius katinus,augink šerk,man visai vienodai tavo pasirinkimas,nesikišu į tavo asmeninius poreikius ir potraukius,jei nepastebėjai,aš kalbu labai apie konkretų asmenį-save.Ir ko dabar triest į tas kelnes,kad aš nerinksiu,o tu rinksi tongue.gif ,nugi nerik ir tu ir nebereikės niekam nei pavydėti ,nei moralizuoti,nei dar kažin ką daryti.Tu geriau užsiimk tais kurie mėto,nei tais kurie nerenka,va kur bus tavo veiksmų nuoseklumas.Nu nerinkau ir nerinksiu,ir veterinarui migdyti nešiu tik todėl,kad jie yra padidinto pavojaus šaltinis,o ne dėl kokių kitų priežasčių tie katinai gali platinti,o neretai ir platina įvairiausias užkrečiamas ligas,ir galų gale ir pasiutligę .Savo kačiukų kuriuos atrūšiuos katė irgi net nemanau gaivinti ir kaip nors gydyti,ir dėl to,kad natūrali atranka,ir dėl to ,kad neturiu tokios moralinės teisės nestabilios psichikos ir sveikatos katinus kaišioti kitiems žmonėms ,ir apeliuoti į jų jausmus,kaip dabar tamsta bandai.Nepavyks,tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 17 rugsėjo 2006 - 20:54
QUOTE(alfija @ 2006 09 17, 21:49)
dėl jaučiamų kompleksų tamstos tikrai niekas neatsakingas.Nu susvilk susitemk visus laukinius katinus,augink šerk,man visai vienodai tavo pasirinkimas,nesikišu į tavo asmeninius poreikius ir potraukius,jei nepastebėjai,aš kalbu labai apie konkretų asmenį-save.Ir ko dabar triest į tas kelnes,kad aš nerinksiu,o tu rinksi tongue.gif ,nugi nerik ir tu ir nebereikės niekam nei pavydėti ,nei moralizuoti,nei dar kažin ką daryti.Tu geriau užsiimk tais kurie mėto,nei tais kurie nerenka,va kur bus tavo veiksmų nuoseklumas.Nu nerinkau ir nerinksiu,ir veterinarui migdyti nešiu tik todėl,kad jie  yra padidinto pavojaus šaltinis,o ne dėl kokių kitų priežasčių tie katinai gali platinti,o neretai ir platina įvairiausias užkrečiamas ligas,ir galų gale ir pasiutligę .Savo kačiukų kuriuos atrūšiuos katė irgi net nemanau gaivinti ir kaip nors gydyti,ir dėl to,kad natūrali atranka,ir dėl to ,kad neturiu tokios moralinės teisės nestabilios psichikos ir sveikatos  katinus kaišioti kitiems žmonėms ,ir apeliuoti į jų jausmus,kaip dabar tamsta bandai.Nepavyks,tikrai.

Gal būtų galima citatą, kurioj vietoj aš konkrečiai tamstą įkalbinėju užsiimt? Juk aiškiai rašiau: "Ir kurioj vietoj tave kas nors įtikinėjo griebt visus ir augint? Savo lėšas kiekvienas pasiskirstom pagal savus prioritetus tų lėšų ribose. Nenori - neaugink, niekas neverčia, bet ar tikrai reikia komentuoti kitų veiklą, į ją net neįsigilinus?" Perskaityk temą prieš atsakinėdama. Ir jei vienodai mūsų pasirinkimas, tai ko taip putojies? Galėjai išvis nekomentuot.
Atsakyti
lotuliukas.gif
QUOTE(Indraa- @ 2006 09 17, 22:59)
šlykštu jau ateit į šią temą, tik vienas klausimas: Tavo katė su dokumentais?

tą kurią imsiuos veist bus su dokumentais.Bet ko neveisiu.Šlykštėtis galima bet kuo,pavyzdžiui,kad ir tuo,kaip žmonės paklausę reklamos ir ašarojimo parsivedė iš prieglaudos šuniuką kuris pasirodo buvo ne tai kad ligotas,buvo tiesiog dvesiantis,o pristatytas kaip pats sveikiausias,lygiai tas pat liečia kates ir kačiukus.Kam pasakot kažkokius niekus ir prisistatyt tuo kuo neesi.Aš vadovaujuosi tuo kuo aš vadovaujuosi,o tu vadovaukis savais kažkokiais tik sau suprantamais motyvais.Man tai žinai įstaigos įsikūrusios kaip ir savanoriškais pagrindais,paskui reikalaujančios išlaikymo iš savivaldybių nėra niekas daugiau,nei darbo vietų susikūrimo autoriai ir tiek.Manęs niekas netikins ,kad aš privalau savo pinigus skirti ,mokėti už kitų nusikaltimus.Už ką?Ką aš padariau.Žinai užtenka Brazausko atsiprašymo už visus,kad žydus šaudėm lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,dar dėl kačių ir šunų,kuriuos išmečiau ne aš kalta net neketinu būti ir jaustis.O kabinėtės dėl to,kad žmogus sąžiningas ir kažką sakyti turėtų būti tamstoms mažų mažiausia gėda.Aš va čia skyrelyliuose asmeniškai kai kurias kačių mylėtojas pažystu,kurios šiaip jau ne vieną vadą savų kačiukų ramiai išmetusios-mačiau,ir ramiai besigalinčios kitų,labai verkiančios ir gausiai verkiančios.Išsiaiškinkit pačios kas tai,jei įdomu.Yra tokių kurios nestabilios veislės kačiukus pardavinėja,neveislinius,už veislinius.Su tom dorokitės.
Atsakyti
Nepritariu Alfijos issakytoms mintims. Manau jog kate nera laukinis gyvunas ir uz jos gyvenimo kokybe atsakingas zmogus, naturalios atrankos principas cia neturetu buti taikomas. Gerbiu tuos zmones kurie rupinasi ne tik ispuoseletais kilmingais gyvunais, bet ir beveisliais, pasiklydusiais ar neatsakingu zmoniu isvarytais is namu.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 09 18, 10:15)
lotuliukas.gif

tą kurią imsiuos veist bus su dokumentais.Bet ko neveisiu.Šlykštėtis galima bet kuo,pavyzdžiui,kad ir tuo,kaip žmonės paklausę reklamos ir ašarojimo parsivedė iš prieglaudos šuniuką kuris pasirodo buvo ne tai kad ligotas,buvo tiesiog dvesiantis,o pristatytas kaip pats sveikiausias,lygiai tas pat liečia kates ir kačiukus.Kam pasakot kažkokius niekus ir prisistatyt tuo kuo neesi.Aš vadovaujuosi tuo kuo aš vadovaujuosi,o tu vadovaukis savais kažkokiais tik sau suprantamais motyvais.Man tai žinai įstaigos įsikūrusios kaip ir savanoriškais pagrindais,paskui reikalaujančios išlaikymo iš savivaldybių nėra niekas daugiau,nei darbo vietų susikūrimo autoriai ir tiek.Manęs niekas netikins ,kad aš privalau savo pinigus skirti ,mokėti už kitų nusikaltimus.Už ką?Ką aš padariau.Žinai užtenka Brazausko atsiprašymo už visus,kad žydus šaudėm lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ,dar dėl kačių ir šunų,kuriuos išmečiau ne aš kalta net neketinu būti ir jaustis.O kabinėtės dėl to,kad žmogus sąžiningas ir kažką sakyti turėtų būti tamstoms mažų mažiausia gėda.Aš va čia skyrelyliuose asmeniškai kai kurias kačių mylėtojas pažystu,kurios šiaip jau ne vieną vadą savų kačiukų ramiai išmetusios-mačiau,ir ramiai besigalinčios kitų,labai verkiančios ir gausiai verkiančios.Išsiaiškinkit pačios kas tai,jei įdomu.Yra tokių kurios nestabilios veislės kačiukus pardavinėja,neveislinius,už veislinius.Su tom dorokitės.

Į šią temą šlykštu užeiti dėl Tavo postų. Turi tą savo idiotišką nusistatymą ir turėk, nėra čia ko peikti visų, kad myli ir gelbėja gyvūnus. Nebijo ištiesti ranką tam, kuriam to reikia. Žmogus negalintis padėti nelaimės ištiktam gyvūnui, bėdoje dažniausiai nepadeda ir žmogui. Mes prisijaukinom gyvūnus, ty ne tik šunis, ber ir kates bei kitus gyvius, todėl esam atsakingi už visus. Turi savo tiesą ir turėk, niekas nebeįskiepys tokiam žmogui meilės vargšam gyvūnui, bet nėra čia ko nuvertinti kitų. Prie ko čia politika ir gyvūnai, Jau nežinai kurioj vietoj nusišnekėt. Dauguma išpopintų lietuvių myli TIK išpuosėlėtus dokumentinius gyvūnus. Net gėda klaustyti! O apie organizacijos tisklus, siekius, tai geriau pirma sužinok, tada sakyk. Bet geriau patylėk!
Atsakyti
QUOTE(Indraa- @ 2006 09 20, 01:54)
Į šią temą šlykštu užeiti dėl Tavo postų. Turi tą savo idiotišką nusistatymą ir turėk, nėra čia ko peikti visų, kad myli ir gelbėja gyvūnus. Nebijo ištiesti ranką tam, kuriam to reikia. Žmogus negalintis padėti nelaimės ištiktam gyvūnui, bėdoje dažniausiai nepadeda ir žmogui. Mes prisijaukinom gyvūnus, ty ne tik šunis, ber ir kates bei kitus gyvius,  todėl esam atsakingi už visus. Turi savo tiesą ir turėk, niekas nebeįskiepys tokiam žmogui meilės vargšam gyvūnui, bet nėra čia ko nuvertinti kitų. Prie ko čia politika ir gyvūnai, Jau nežinai kurioj vietoj nusišnekėt. Dauguma išpopintų lietuvių myli TIK išpuosėlėtus dokumentinius gyvūnus. Net gėda klaustyti! O apie organizacijos tisklus, siekius, tai geriau pirma sužinok, tada sakyk. Bet geriau patylėk!

o man yra juokinga skaityti tavo postus mano atžvilgiu.Ir net labai.Idiotiškas nusistatymas yra tavo,ypač tas noras,kad žmonės tau meluotų ir pasakotų taip kaip nėra.Jau sakiau ,kad labiausia reikėtų norėti jog žmogus atsakytų už savo augintinius,ne kad juos rinktų,o kad nemėtytų patvoriais.Ir tas kuris atsako pats už save,ir tai ką jis augina yra jau labai geras gyvūnų draugas ir bičiulis.Tu taip čia putojiesi,kad net neperskaitei,jog visos trys mano katės be dokumentų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tau taip smagu kaukt,kad šiaip tai mane gerokai stebina kaip tu gali dirbti su gyvūnais,ir kas juos galėtų iš tavęs imti.Jei tu sujai ,tais gyvūnais dar ir dirbi,tai jie turėtų iš tavo rankų turėtų būti labai agresyvūs.Labai tikiuosi,kad tavęs prie jų neprileidžia tongue.gif .
O apie išpopsintus Lietuvos žmones,tai ką tau galiu paskyt,nu tikrai kiaulės tie žmonės-nori veislinių gyvūnų,kurie turi tam tikrus veislės sąlygotus ypatumus,yra prognozuojami,šalia katrų gali jie jaustys saugūs ir garantuoti aplinkinių saugumą.Nugi žvėrys,ne žmonės tie lietuviai ir tiek lotuliukas.gif ,va nenori tavo verlo išlaikyt,tai ką dabar su jais daryti bigsmile.gif .
Atsakyti