Įkraunama...
Įkraunama...

Prašau pagalbos

As ir gi vaikysteja isauginau kaciuka,jie buvo 5 sudeti i lagamina ir palikti koridoriuje.Mama man leido paimti viena kaciuka,jisai buvo aklas ir bejegis.Tais laikais nebuvo nei specialiu buteliuku naujagimius gyvunus maitinti,nei pienuko pakaitalo maziuliukams kaciukams,o apie vaikisko pienuko pakaitala as pati nesugalvojau.Maitinau as tada ji paprastu is parduotuves pienu,o pienuka girdziau per pipetes gumini gala.Ir isauginau grazu dideli juoda katina.Kai pamaitini kaciuka,tai dar ne viskas,pamasazuoji pilveli,o dar norejau pridurti, kad paimk suslapinta vatos tamponeli.gerai ji nuspausk ir perbrauk kaciukui kad jisai galetu issitustinti,nes kates jiems islaizo.O paciam jam sunkiai gali gautis issteneti.Sekmes.Rasyk kaip sekasi buti mamyte. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2006 08 25, 19:44)
Nusipirkti greitai veterinarijos vaistinėje dirbtinio kačiukų pienelio (tokie mišinukai kaip vaikams būna). Ir maitinti kas tris valandas visą parą.
Masažuoti pilviuką po kiekvieno pamaitinimo (galima švelniai pirštuku savo). Tai daroma, kad virškintųsi ir šalintų normaliai wink.gif Taip daro katė mama su savo liežuvėliu.
Dar... Šilumos, jokių skersvėjų, tylos (kad nebūtų gąsdinamas triukšmu), MEILĖS wink.gif
O geriausia, rasti maitinančią katę, kuri priglaustų tokį mažylį ir maitintu tikru mamytės pieneliu.
Linkiu sėkmės jums ir tvirtybės. Aukite sveiki wub.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Alta @ 2006 08 27, 17:58)
Man irgi teko prižiūrėti tokį kačiuką, tai kai baigėsi dirbtinis katės pienas, nupirkau skirto vaikams (svarbu, kad jo sudėtyje nebūtų laktozės, aš rinkausi sojų pienelį), nes spec. pienelis nepigus. Katinėlis kuo puikiausiai valgė ir augo. Beje, aš negavau specialaus buteliuko, tai girdžiau per švirkštą (be adatos, aišku), buvo kiek sunkoka, bet išsiverčiau.

Su vaikams skirtu pieneliu reikia elgtis atsargiai. Jo sudėtis kitokia negu reikia kačiukui. Galima sugadinti inkstus. Jeigu jei reikia tokio griebtis, tai reik pilti vandens daugiau negu nurodyta lentelėje.
Atsakyti
Keista, kad nuo paprastop pieno neišpūtė pilviuko. Pačiai teko užauginti katę nuo maždaug savaitės laiko. Kadangi pasiėmiau aš ją vargšę iš lauko jau vėlai vakare, tai teko tik iš šal;dytuvo pašildyti pienuko, bet paskui nuo veterinarės bart gavau, akd paprastą pieną daviau. Pirkom mes tai katei iš Kikos specialų mišinuką, jį labai mėgo...
O kitam katinui patarė pirkti (aišku jis buvo didesnis, tik dar pats nelabai savarankiškai ėdė, tai lakdinom) kūdikių pienuko mišinį, tik nepamenu dabar paavdinimo, toks žydrai baltas pakelis, maximoj jų yra smile.gif
Šiaip tai užauginti kačiuką nuo mažumės jokios tragedijos ar sunkumų. Kačiukai nuo tokių mažų dienų tampa daug savarankiškesni ir labai tvarkingi, užsigrūdinę smile.gif
Sėkmės ir kantrybės, meilės ir šilumos:)
Atsakyti
Gera tema! Pifo globoje dabar jau 6 mažyliai. Gal skaičiuoja pirmą savaitę... Maitinam mamos pakaitalo pienuku. Tik noriu pasakyti, kad yra dar vienas receptukas, kuris taip pat panašus į mamos pienuką, tai pienas, ramumėlių arbata bei medutis. Tik žinoma, geriausiai šerti tuo pakaitalu. O paprasto pienlelio negalima.

Apie kokius buteliukus kalbate? Mes maitinam iš šviršksšto, gal jau ims vaikišką buteliuką...

Plačiau apie mažylius:
http://pifas.lt/news/news/show/225.htm
http://pifas.lt/news/news/show/227.htm
http://pifas.lt/news/news/show/229.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indraa-: 15 rugsėjo 2006 - 06:41
NU ZINOKIT JUS SAUNUOLES vALIO JUMS DAUG DAUG KARTU...o man tie buteliukai nepatiko labai-kaciukai niekaip nepajege traukti pienuko padariau didesne skyle vis tas pats reikia ji spaust kad begtu o svirkstuku tai super buvo greit pavalgydavo.
Atsakyti
aisha7, kad greitai nelabai tinka maitinti wink.gif Reikia po truputuką, skatinti patį katulį čiulpti, traukti į save maistelį.
Atsakyti
Aš irgi esu savo katiną užsiauginusi nuo kelių dienų. Dar aklas buvo, kai pasiėmiau. Ir maitinau tuo spec. mišinuku iš Kikos. Ir buteliuką ten pat pirkau. Tik čiulptukų tai reikėjo trijų atrodo. Vis sukramtydavo ir skylė atsirasdavo. O bėga pro šoną gi. Tai va. O beje, mes dar jam šilto vandens į puslę pripildavom, uždėdavau rankšluostį ir jis taip miegodavo prisiglaudęs.
Papildyta:
Nesusilaikau, noriu parodyti koks buvo ...
Atsakyti
QUOTE(Svetė @ 2006 09 15, 21:35)
Aš irgi esu savo katiną užsiauginusi nuo kelių dienų. Dar aklas buvo, kai pasiėmiau. Ir maitinau tuo spec. mišinuku iš Kikos. Ir buteliuką ten pat pirkau. Tik čiulptukų tai reikėjo trijų atrodo. Vis sukramtydavo ir skylė atsirasdavo. O bėga pro šoną gi. Tai va. O beje, mes dar jam šilto vandens į puslę pripildavom, uždėdavau rankšluostį ir jis taip miegodavo prisiglaudęs.
Papildyta:
Nesusilaikau, noriu parodyti koks buvo ...

Štai tokie Pifo globotinai dabar ir yra. Deja, šiandien vienas silpniausias katinukas iškeliavo į vaivorykštės šalį verysad.gif tačiau kiti 5 labai kabinasi į šį pasaulį thumbup.gif

Naujausios naujienos:
http://www.pifas.lt/...ws/show/232.htm
http://www.pifas.lt/...ws/show/233.htm

Gravel , parašiau AŽ, labai reikia drinks_cheers.gif Pamiršau kontaktus, jei prireiks, taigi rasite http://www.pifas.lt/...w/kontaktai.htm - Kauno telefonas mirksiukas.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indraa-: 15 rugsėjo 2006 - 23:25
gravel zinau,bet jie liko 10dienu-o mano nestumas buvo 6menesi tai zinok ne kas man buvo su jais -bet uzauginau siap ne taip visi sveiki uzaugo.o siaip tai negirdziau taip kad jau paemiai supyliai ir viskas wink.gif tik jie nu niekaip netraukdavo o man ten su tuo pilvu sunkoka juos apziuret bet uskast buvo gaila.Indraa jei dar reikia buteliuko as paieskociau gal rasciau.
Atsakyti

nežinau nežinau,ar aš čia tokia bjauri ar kaip,bet mano supratimu jei jau mama katė dėl vienos ar kitos priežasties,atsisako auginti savo kačiukus,tai žmogui manyčiau nederėtų natūraliajai atrankai trukdyti.Turėjau aš kačių,vienokios veislė,dabar turiu kitokios veislės,bet tikrai va šitam procese sudalyvauti neketinu.Mano giliu įstikinimu tai niekam nepadeda,nei katei natūralų katės gyvenimą gyventi,normaliai daugintis ir tenkinti savo instinktus,neikačiukui,nei žmogui.Mano katė nė vieno kačiuko neišmetė ir neišskyrė,pati augino,pati maitinnno,aš į tą procesą įsipaišydavau lygiai tiek,kiek padėti katei vandens ir maisto.Visi augo sveiki,dabar kam jie yra išparduoti ir išdovanoti gyvena gerai,irgi sveiki.O tie visi buteliukai,mišinukai dar kažin kas ,tai čia durnyčių durnystė,jau negana kad šuo seniai sužmogintas,tai dabar kačių su dviguba jėga imsimės?Nu jau ne,jei katė per tūkstantmečius nesidavė iki galo prijaukinma,tai matyt ne be reikalo.Leidžia ji mums su ja gyventi,ją maitinti,glostyti ,už tai pamurkia ir mums turėtų to pakati,toliau jos prigimties gadinti nebereiktų.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 09 16, 15:07)
nežinau nežinau,ar aš čia tokia bjauri ar kaip,bet mano supratimu jei jau mama katė dėl vienos ar kitos priežasties,atsisako auginti savo kačiukus,tai žmogui manyčiau nederėtų natūraliajai atrankai trukdyti.Turėjau aš kačių,vienokios veislė,dabar turiu kitokios veislės,bet tikrai va šitam procese sudalyvauti neketinu.Mano giliu įstikinimu tai niekam nepadeda,nei katei natūralų katės gyvenimą gyventi,normaliai daugintis ir tenkinti savo instinktus,neikačiukui,nei žmogui.Mano katė nė vieno kačiuko neišmetė ir neišskyrė,pati augino,pati maitinnno,aš į tą procesą įsipaišydavau lygiai tiek,kiek padėti katei vandens ir maisto.Visi augo sveiki,dabar kam jie yra išparduoti ir išdovanoti gyvena gerai,irgi sveiki.O tie visi buteliukai,mišinukai dar kažin kas ,tai čia durnyčių durnystė,jau negana kad šuo seniai sužmogintas,tai dabar kačių su dviguba jėga imsimės?Nu jau ne,jei katė per tūkstantmečius nesidavė iki galo prijaukinma,tai matyt ne  be reikalo.Leidžia ji mums su ja gyventi,ją maitinti,glostyti ,už tai pamurkia ir mums turėtų to pakati,toliau jos prigimties gadinti nebereiktų.

alfija, rašai pati nežinodama ką kalbi. Nei katė jų atisakė, nei ką. Taip elgiasi beširdės žmogystos, kurios kelių valandų mažylius ima ir nutrenkia prie konteinerių, padarydami didelį stresą katei bei žudydami mažylius. Tokie žmonės bejausmiai ir jų neveikia niekas. Motina katė čia visai ne prie ko.

O kokią išeitį pasiūlysi mažyliams, kurie kabinasi už gyvenimo ir yra visai nekalti dėl idiotiškų žmonių poelgių? Mesti juos į balą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indraa-: 16 rugsėjo 2006 - 13:35
alfija as pakraupo koks gali but besirdis zmogus blink.gif sad.gif man kate suvezino palei akis ,as buvau 6menesi nestumas vos nepersileidau,liko trys kaciukai 10dienu tai vyras norejo "sutvarkyt" bet pabijojo kad man dar blogiau nepasidarytu.Vargau bet uzauginau,ir jauciuos gera darba padarius.o man kyla klausimas kam jums ta kate jei jusu meile apsiriboja tik vandens ir maisto padavimu? g.gif
Atsakyti