Cia zinok biurokratija blogiau nei prie ruso. Jau tikrai.
Mane irgi galit irasyti i besisaudzanciuju sarasa, nes pasas baiginejasi Kadangi musu failas buvo sekmingai palaidotas 2+ metus, tai man jo reikes einant i imigracine (idomu kada ). Keistis negaliu, nes gali pakviesti bet kuriuo metu. O su pasibaigusiu eiti irgi negaliu. Jame pratesta zalia korta Tai ka daryt? Visu ziniomis, pasa keicia 3-4 menesius Gal zinot ka pasu skyriuj, kas paimtu dideli kysi ir padarytu man nauja pasa per savaite?
baltic girl,
bijau pameluot, bet man rodos uz "tam tikra mokesti" LT konsulatas/ambasada gali tau pakeist pasa greitai. Siaip tai INS tave bent jau pries 2-3 menesius perspeja apie interviu, bent jau kiek girdejau ir patyriau. Taip kad tau sekancia diena tikrai nereikes eit. Ir dar atsisviesciau as ta irasa pase su pratesimu zalios kortos ir duociau notarui uztvirtint. Po to kai gausi pasa ir dar neturesi interviu, nueik i INS ir duos tau nauja stampa. O siaip tai merginos, klauskit ir bus atsakyta. Bent jau INS tai tikrai padeda (mano vyras buvo supanikaves, kai as buvau LT, o atejo laiskas del interviu, jis galvojo, kad as laiku negrisiu - pasiskambino ir ji nuramino ) Nors su Cikagos konsulatu asmeniska patirtis ne kokia - tokia labai nepaslaugi merga, neatsiprasant, nieko doro niekad nepasako, uztai ambasada yra daug paslaugesne.
bijau pameluot, bet man rodos uz "tam tikra mokesti" LT konsulatas/ambasada gali tau pakeist pasa greitai. Siaip tai INS tave bent jau pries 2-3 menesius perspeja apie interviu, bent jau kiek girdejau ir patyriau. Taip kad tau sekancia diena tikrai nereikes eit. Ir dar atsisviesciau as ta irasa pase su pratesimu zalios kortos ir duociau notarui uztvirtint. Po to kai gausi pasa ir dar neturesi interviu, nueik i INS ir duos tau nauja stampa. O siaip tai merginos, klauskit ir bus atsakyta. Bent jau INS tai tikrai padeda (mano vyras buvo supanikaves, kai as buvau LT, o atejo laiskas del interviu, jis galvojo, kad as laiku negrisiu - pasiskambino ir ji nuramino ) Nors su Cikagos konsulatu asmeniska patirtis ne kokia - tokia labai nepaslaugi merga, neatsiprasant, nieko doro niekad nepasako, uztai ambasada yra daug paslaugesne.
QUOTE (Titia @ 2004 09 13, 22:33) |
Reiks bandyti skambinti i konsulata. Bet man reikalingas ir senasis pasas ir gimimo liudijimas, nes butent ju kopijos ir buvo visur naudojamos. Na jau nebezinau , su situo biurokratizmu, tik nusisauti lieka, arba atgal i Lietuva varyti |
pasa prasitesti labai paprasta. as aplamai pasa pameciau, tai nusinesiau tik jo kopijas, policijos raporto kopija (reikia jei pasa pameti) ir advokato laiska, kad siuo metu mano dokumetai (jav statuso) tvarkomi. viskas 3-4 menesiai ir pasas tavo
Taigi gali pagreitintai ta pasa padaryt - per savaite ar kazhkaip. Tik mokesti didesni reik sumoket. Chia taip pachioj Lietuvoj. Ar per ambasada taip padarytu, nezhinau.
QUOTE (Ode @ 2004 09 14, 02:07) |
Taigi gali pagreitintai ta pasa padaryt - per savaite ar kazhkaip. Tik mokesti didesni reik sumoket. Chia taip pachioj Lietuvoj. Ar per ambasada taip padarytu, nezhinau. |
Parasykit plz. jei kas taip daretes, nes konsulatas NYC man nedave tokio varianto (o klausiau)
Baltic girl, del to paso pakeitimo ir man artinasi laikas, gerai kad vasara planuoju i lietuva pasiatostoginti, tai gal spesiu sutvarkyt. tiksliai nezinau, bet gal pasiskambink i lt i pasu poskyri , paklausk gal sueitu koks igaliojimas padaryt pasui nesant tau, (cia as taip sugalvojau ).
o as isvis susibalamutinau, skambinau i ins, papasakojau istorija, tai sake, kad sueis originalas, t.y. jo vertimas ir patvirtinimas notaro. nezinau, baugoka kaskaip kad taip ilgai lauktas interviu nuplauktu del kaskokio gim. liudijimo.
Dar galva susku , kaip cia su 2 sav. leliuku teks keliauti 7 val
o as isvis susibalamutinau, skambinau i ins, papasakojau istorija, tai sake, kad sueis originalas, t.y. jo vertimas ir patvirtinimas notaro. nezinau, baugoka kaskaip kad taip ilgai lauktas interviu nuplauktu del kaskokio gim. liudijimo.
Dar galva susku , kaip cia su 2 sav. leliuku teks keliauti 7 val
QUOTE (mamaitiene @ 2004 09 14, 03:18) |
Dar galva susku , kaip cia su 2 sav. leliuku teks keliauti 7 val |
Na kaip... Uzhmesk dar laiko maitinimam, pampersu keitimam - kokie 3-4 maitinimai kaip nieko isheis. O visa kita laika turetu pramiegot O jei ne - kazhkam reikes sedet shalia ir visokias mimikas rodyt
Dekui, Mamaitiene Uzjauciu tave del ilgos keliones. Mums nusimato 2-3 valandos, ir tai as verkslenu (nemaitinsi juk laukdama eilej ant gatves), o tau... Gal galite leisti sau apsistoti viesbutyje salia imigracines is vakaro? Nebutumet taip nuvarge. O keliones nebijok - iki menesio vaikiukai pabunda tik valgyti, tai sustosit karta aikstelej ir pamaitinsi
Del paso tai mano drauge jau pazadejo paklausti savo drauges. Turi kazkokiu rysiu su pasais, bet va laukiu ir neaisku
Del paso tai mano drauge jau pazadejo paklausti savo drauges. Turi kazkokiu rysiu su pasais, bet va laukiu ir neaisku
QUOTE (mamaitiene @ 2004 09 14, 03:18) |
Baltic girl, del to paso pakeitimo ir man artinasi laikas, gerai kad vasara planuoju i lietuva pasiatostoginti, tai gal spesiu sutvarkyt. tiksliai nezinau, bet gal pasiskambink i lt i pasu poskyri , paklausk gal sueitu koks igaliojimas padaryt pasui nesant tau, (cia as taip sugalvojau ). o as isvis susibalamutinau, skambinau i ins, papasakojau istorija, tai sake, kad sueis originalas, t.y. jo vertimas ir patvirtinimas notaro. nezinau, baugoka kaskaip kad taip ilgai lauktas interviu nuplauktu del kaskokio gim. liudijimo. Dar galva susku , kaip cia su 2 sav. leliuku teks keliauti 7 val |
su 2 savaiciu leliuku keliauti daug lengviau nei su vyresniu kuo mazesnis lelius, tuo maziau bedu. valgys, miegos ir kakos, visos bedeles tik paciai po gimdymo gali buti sunku sedeti tiek
QUOTE (Ode @ 2004 09 14, 04:50) |
O visa kita laika turetu pramiegot O jei ne - kazhkam reikes sedet shalia ir visokias mimikas rodyt |
Mano ne tik dvieju savaiciu, bet ir dabar masinoj gali ismiegot puse paros, tad mimiku netektu rodyti
Taure teisi del pacios savijautos. Juolab kad gimdymas nera tikslus ir gali buti tik kelios dienos pagimdzius, nebent planinis.