Sveikos mamos,
SOS klausimelis visom , kurios dalyvavo pokalbyje.
as vakar kaip tik gavau iskvietima pokalbiui,(po 2 metu kaip aplainau) del permanent residence. AIsku reikia kruvos popieriu, bet sunerimavau del vieno, Paukstelis paciulbejo kad gimimo liudijimas
(mano) turi buti verstas is lietuvsko originalo, o mano dar iki daba kaskur metosi Lt-e rusiskas. Drauge sake, kad su vertimu is rusisko, ne neziuri, ar tiesa. As jau pradedu kaip reikiant panikuoti, juo labiau gimdymas ne uz kalnu, o i pokalbi reikes vaziuot 7 val. kelio su nepilnai 2 savaiciu leliuku
Laukiu skubaus atsakymo!!! ir da klausimelis - ar ta permanent residence, ir yra zalioji korta(laikina?)
Mamaitiene, nelabai supratau tavo situacijos Man gimimo liudijima teko priduoti iskart po vedybu, kai pirmakart apsilankem imigracinej. Tavo drauge neteisi - bet koks gimimo liudijimas yra dokumentas, tik jis turi buti isverstas i anglu kalba ir patvirtintas. Is cia esanciu mamyciu turbut nei viena neturi vien lietuviskai rasyto gimimo liudijimo. Tik as nesu tikra, kaip tu issiversi liudijima JAV, nes neisivaizduoju, ar vertimo tarnybos cia gali patvirtinti uzsienio dokumento autentiskuma.
Jei esi istekejusi uz Amerikos piliecio - pirma zalia korta yra laikina ir su tam tikrais nustatymais, ja teks keisti po keletos metu.
Jei esi istekejusi uz Amerikos piliecio - pirma zalia korta yra laikina ir su tam tikrais nustatymais, ja teks keisti po keletos metu.
QUOTE (mamaitiene @ 2004 09 13, 13:42) |
Sveikos mamos, SOS klausimelis visom , kurios dalyvavo pokalbyje. as vakar kaip tik gavau iskvietima pokalbiui,(po 2 metu kaip aplainau) del permanent residence. AIsku reikia kruvos popieriu, bet sunerimavau del vieno, Paukstelis paciulbejo kad gimimo liudijimas (mano) turi buti verstas is lietuvsko originalo, o mano dar iki daba kaskur metosi Lt-e rusiskas. Drauge sake, kad su vertimu is rusisko, ne neziuri, ar tiesa. As jau pradedu kaip reikiant panikuoti, juo labiau gimdymas ne uz kalnu, o i pokalbi reikes vaziuot 7 val. kelio su nepilnai 2 savaiciu leliuku Laukiu skubaus atsakymo!!! ir da klausimelis - ar ta permanent residence, ir yra zalioji korta(laikina?) |
Bent jau Lietuvoje tie lietuviski-rusiski gimimo liudijimai yra pakeisti i naujo tipo. Pries isvaziuojant is salies as issiemiau naujos kartos gimimo liudijima, nes man paaiskino, kad tie senieji jau nebegalioja uzsieny.
baltic girl,
kada tu buvai pokalbyje? daba kaip reikiant nerimauti pradejau, jau nulekiau siandie pas teisininka, kad padarytu mano mamai lt-e igaliojima del to gimimo liudijimo pakeitimo is rusisko i lietuviska, nes lietuvoje daro tik paciam zmogui atvykus. pries 2 metus ir as pridaviau savo rusisko gim. liudijimo vertima i ins. lyg tai suejo... daba i pokalbi turiu atsinesti kruva popieriu...+ta nelemta gim. liudijima.nenoriu kad del kaskokio gim liudijimo pokalbi atidetu da kokiem 2 metam. ir pokalbio data bijau keisti, (kaip rasiau busiu pries kokias 2 sav. pagimdzius, +7 val. vairuoti
kada tu buvai pokalbyje? daba kaip reikiant nerimauti pradejau, jau nulekiau siandie pas teisininka, kad padarytu mano mamai lt-e igaliojima del to gimimo liudijimo pakeitimo is rusisko i lietuviska, nes lietuvoje daro tik paciam zmogui atvykus. pries 2 metus ir as pridaviau savo rusisko gim. liudijimo vertima i ins. lyg tai suejo... daba i pokalbi turiu atsinesti kruva popieriu...+ta nelemta gim. liudijima.nenoriu kad del kaskokio gim liudijimo pokalbi atidetu da kokiem 2 metam. ir pokalbio data bijau keisti, (kaip rasiau busiu pries kokias 2 sav. pagimdzius, +7 val. vairuoti
Mamaitiene, as buvau senokai, 2001 pradzioje. Dabartines tvarkos tikrai nezinau Istatymai juk keiciasi greiciau nei diena ir naktis. O imigracine prase jusu gimimo liudijimo vertimo? Kokie reikalavimai? Jei jau esi pridavus, gal dabar tereikia tureti originala be jokio vertimo?
Teisininkais nepasikliauk, del ju kaltes nenuejai i kelis paskirtus vizitus
Beje, ar planuoji Cezari? Jei ne - nebuk tikra del pagimdymo, susizymek visas pakeliui esancias ligonines Eina sau
Teisininkais nepasikliauk, del ju kaltes nenuejai i kelis paskirtus vizitus
Beje, ar planuoji Cezari? Jei ne - nebuk tikra del pagimdymo, susizymek visas pakeliui esancias ligonines Eina sau
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 13, 09:24) |
Mamaitiene, nelabai supratau tavo situacijos Man gimimo liudijima teko priduoti iskart po vedybu, kai pirmakart apsilankem imigracinej. Tavo drauge neteisi - bet koks gimimo liudijimas yra dokumentas, tik jis turi buti isverstas i anglu kalba ir patvirtintas. Is cia esanciu mamyciu turbut nei viena neturi vien lietuviskai rasyto gimimo liudijimo. Tik as nesu tikra, kaip tu issiversi liudijima JAV, nes neisivaizduoju, ar vertimo tarnybos cia gali patvirtinti uzsienio dokumento autentiskuma. |
Nesupratau. Tikriausiai viskas pasikeite nuo to laiko as ejau i interviu del zalios korteles. Man nereikejo nei gimimo liudijom nei dar kazko. Nors as jau cia seniai mokiausi ir turejau SS numeri (gerai skamba, ne?), mes kaip tik pirkom nama, nors banko saskaitos buvo kol kas atskiros - del viso pikto.
Beje, jei reikia to vertimo, galit siust dokumentus i konsulata ar ambasada, ten jie uzsiminejau vertimais ir tvirtinimais. Tik pirmiau pasiskambinkit.
Del interviu as irgi bijojau, tiksliau abu bijojom, nusisamdem turbut geriausia advokata visoje valstijoje ir pirmyn. Atejom i interviu tas uz mus vos ne viska susnekejo, mes moteriske uzvertem kruva vestuviniu ir medaus menesio nuotrauku ir to buvo gana. Tikrai, zmones mato ir zino, kokia ta santuoka. Juo labiau, kad musu vestuves buvo Romos kataliku baznycioje, o tokiu dalyku vien del akiu vis tiek neorganizuosi. Musu paklause kaip susitikom, apie musu suni ir dar kazka. Tik tikrai ne apie dantu sepetukus ir ne atskiruose kambariuose. Rupjucio pabaigoj padavem dokumentus, lapkriti turejau darbo leidima, kovo menesi interviu, o birzeli atsiunte kortele. Del to "Conditional Residency" nuemimo is vis nereikejo eit niekur, tik atidavem dokumentus advokatui (tipo kad yra namas, masinos, banko saskaitos ir t.t.), tas issiunte viska ir po keliu menesiu gavau nauja kortele. Beje, musiskis advokatas visos sumos uz paslaugas nereikalavo - turejom uzmoket bent kazkiek, kad pradetu popierius tvarkyt, o po to 1.5% i menesi palukanos, bet geriau negu keli tukstanciai is karto.
Dabar jau pati issiunciau dokumentus del pilietybes (labai noriu dalyvau Amazing Race, bet itariu del akivaizdziu priezasciu artimiausiu laiku neteks) rodos geguzes pabaigoj, liepos gale gavau laiska, kad mano interviu bus lapkricio 2 - per pacius rinkimus!!! Gaila, neteks balsuot si karta.
Nezinau, man rodos ner ko bijot net jei ir ne viskas tvarkoj. INS irgi dirba zmones. Zinau as irgi girdejau visokiu istoriju, mano drauges visa byla net buvo pamete, bet viskas galu gale susitvarke. Jei reik daugiau informacijos pasiskaitykit www.americanvisas.com
Susimasciau as cia. O galima butu ta gimimo liudijima pasikeisti per Liet. ambasada? Nes kai as pradejau savo byla tai buvo 3 meta i atgal niekas apie kitoki gimimo liudijima nekalbejo. O dabar ka senasis rusikas nebegalios?! O jei cia LIet. ambasada vel pareiks , kad jei negalite isirodyti savo legalaus statuso (kaip , kad yra keiciant pasa), mes jo nepakeisime. O kad del cia esancio biurokratizmo byla juda vezlio zingsniais ir tas statusas vis dar kado ore. Pasas mano jau negalioja, bet advokatas sake, kad zaliai kortai gauti galiojantis pasas nereikalingas, tik gimimo liudijimas. Tai ka as dabar darysiu?
RutaH, tai turbut viskas keiciasi dar sparciau, nes as darbo leidima gavau ta pacia diena, pridavusi visus popierius imigracinej O advokato mes su vyru nusprendem nesisamdyti, kad nekiltu itarinejimu, kam mums jo reikia Bet maciau nemazai poru su jais.
Del "conditional residency" nuemimo ir dabar nereikia niekur eiti. Pildai dokumenta ir siunti. Jei jie nori pora dar karta pamatyti - tada "negrynina" cekio, siuncia laiska antram interviu.
SS# ir as turejau, bet gimimo liudijimo reikejo.
Del "conditional residency" nuemimo ir dabar nereikia niekur eiti. Pildai dokumenta ir siunti. Jei jie nori pora dar karta pamatyti - tada "negrynina" cekio, siuncia laiska antram interviu.
SS# ir as turejau, bet gimimo liudijimo reikejo.
QUOTE (Titia @ 2004 09 13, 22:02) |
Pasas mano jau negalioja, bet advokatas sake, kad zaliai kortai gauti galiojantis pasas nereikalingas, tik gimimo liudijimas. Tai ka as dabar darysiu? |
Man jau du metus neatsiuncia antros kortos, ir pirmosios galiojima pratesineja butent pase. Jei tik gali - butinai pasikeisk, nepamaisys
QUOTE (Titia @ 2004 09 13, 15:02) |
Susimasciau as cia. O galima butu ta gimimo liudijima pasikeisti per Liet. ambasada? Nes kai as pradejau savo byla tai buvo 3 meta i atgal niekas apie kitoki gimimo liudijima nekalbejo. O dabar ka senasis rusikas nebegalios?! O jei cia LIet. ambasada vel pareiks , kad jei negalite isirodyti savo legalaus statuso (kaip , kad yra keiciant pasa), mes jo nepakeisime. O kad del cia esancio biurokratizmo byla juda vezlio zingsniais ir tas statusas vis dar kado ore. Pasas mano jau negalioja, bet advokatas sake, kad zaliai kortai gauti galiojantis pasas nereikalingas, tik gimimo liudijimas. Tai ka as dabar darysiu? |
Hm, idomiai paso nepriima, o gimimo liudijimo reikia? Kazkaip labai.
Man, siaip jau pries 4 metus, pakeite i nauja lietuviska gimimo liudijima, nes as savo kristo varda norejau isirasyt. Ir pasa pakeite. Ir dar santuokos liudijima lietuviska isdave ir Vilniaus santuoku rumuose yra irasyta santuoka, nors tuokemes cia Man rodos skambinkis tu i ambasada ir sakyk naujo gimimo liudijimo reikia ir nepasakok kam, ne ju reikalas.
Papildyta @ [mergetime]1095107415[/mergetime]
baltic girl,
man tai kaip tik susidare ispudis, kad mes vieni kaip "balti zmones" buvom su advokatu. O gal todel kad vieninteliai balti is tikruju buvom kitaip ziurejo. Nezinau. Bet as tai tam priimamajam visokiu "poreliu" prisiziurejau ir del kai kuriu paciai kilo abejones.
O del antro interviu, jei jiems viskas gerai atrodo, tai su tavim nesiterlioja, siuncia ir gerai. O tu ziurek, gal tavo byla irgi pamete, kaip mano drauges.
Reiks bandyti skambinti i konsulata. Bet man reikalingas ir senasis pasas ir gimimo liudijimas, nes butent ju kopijos ir buvo visur naudojamos. Na jau nebezinau , su situo biurokratizmu, tik nusisauti lieka, arba atgal i Lietuva varyti