TITIA, nesu tikra nes dar nepasenau Bet man sake ne vienas zmogus, kad resident nuo piliecio skiriasi dviem dalykais - resident negali balsuoti ir senatvej gauti SS pinigu. Moketi juos mokame, bet jei negausime pilietybes, jie mums nepriklauso. As kalbu apie ta pensijos dali, kuria siuncia SS ofisas, o kaip ten yra is tikruju as nezinau.
Jei man neteisybe sake, prasau parasyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 04 05, 14:23)
TITIA, nesu tikra nes dar nepasenau Bet man sake ne vienas zmogus, kad resident nuo piliecio skiriasi dviem dalykais - resident negali balsuoti ir senatvej gauti SS pinigu. Moketi juos mokame, bet jei negausime pilietybes, jie mums nepriklauso. As kalbu apie ta pensijos dali, kuria siuncia SS ofisas, o kaip ten yra is tikruju as nezinau.
Kažką panašaus esu girdėjusi ir aš, bet kad netikėti gandais manau geriausia nueiti i ssa.gov puslapį ir pasiskaityti. O šiaip tai einu rytoj į ss ofisą pranešti apie savo pilietybės ir šeimyninės padėties pokyčius dėl viso pikto...
Tiesa, ne į temą, bet gal kam pravers. Skambinau šiandien dėl tax filing extension į IRS, paskui į SS dėl pavardės keitimo, tai buvau nustebinta, kokie tie atsakantys telefonu paslaugūs. Na kažkaip visada pagalvoji, kad štai valstybinė įstaiga, žemesnė paslaugų kokybė, o pasirodo, kad ne. Dar manęs paklausė pabaigoj, ar likau patenkinta pateiktais atsakymais. Sakau, o taip, appreciate be galo
QUOTE(baltic*girl @ 2006 04 05, 14:23)
Nepulsiu gincytis, bet man atrodo, kad su zk pensija priklauso. Tik kaip tada visos ruses bobutes, kurios tikrai nera pilieties gauna visus benefitus: sveikatos, ir tt... Nes cai rusai taip sukasi, kad
Jau gincysiuos: zinau zmogeli , kuris gaudavo pensija (dabar jau mires patvirtinti negali ) ir tikrai nebuvo pilietis
QUOTE(Titia @ 2006 04 05, 14:08)
Nepulsiu gincytis, bet man atrodo, kad su zk pensija priklauso. Tik kaip tada visos ruses bobutes, kurios tikrai nera pilieties gauna visus benefitus: sveikatos, ir tt... Nes cai rusai taip sukasi, kad
Jau gincysiuos: zinau zmogeli , kuris gaudavo pensija (dabar jau mires patvirtinti negali ) ir tikrai nebuvo pilietis
Papildyta:
QUOTE(baltic*girl @ 2006 04 05, 14:18)
Kam gincytis, as juk negarantavau to, rasiau kazkas sake. Tik balsuoti tikrai negalime
Ech as tai nei lietuvoj nebuvau patriote, kas liecia balsavima, nei cia as balsuosiu
Mergaites, nemaisykit pensijos is kompanijos ir pensijos is SS ofiso. Vyro mama gauna dvi skirtingas pensijas. Paprasta pensija priklauso visiems, o SS ateina tiesiai is ju ofiso (todel ir rasiau anksciau, kad tokiu atveju reikia pranesti adreso pakeitima). Be to, SS pensija galima gauti ir ne savo, o ir sutuoktinio, todel pasakymai kaip "tas senukas gauna pensija" dar nepaaiskina, kokia gauna ir ar gauna savo vardu jei kas ateina is SS
[quote=baltic*girl,2006 04 05, 16:04]
Mergaites, nemaisykit pensijos is kompanijos ir pensijos is SS ofiso. Vyro mama gauna dvi skirtingas pensijas. Paprasta pensija priklauso visiems, o SS ateina tiesiai is ju ofiso (todel ir rasiau anksciau, kad tokiu atveju reikia pranesti adreso pakeitima). Be to, SS pensija galima gauti ir ne savo, o ir sutuoktinio, todel pasakymai kaip "tas senukas gauna pensija" dar nepaaiskina, kokia gauna ir ar gauna savo vardu jei kas ateina is SS
/quote]
Zmona jo irgi nebuvo piliete.
/quote]
Zmona jo irgi nebuvo piliete.
QUOTE(baltic*girl @ 2006 04 05, 16:18)
Radau, kad galima gauti
TITIA, tu nesupratai manes, as nebandau nieko irodineti, domiuosi is smalsumo, ir rasiau pacioj pradzioj, kad taip girdejau.
TITIA, tu nesupratai manes, as nebandau nieko irodineti, domiuosi is smalsumo, ir rasiau pacioj pradzioj, kad taip girdejau.
As cia tik draugiskai gincijuosi
Nuotaika siandien tokia, kad norisi pasigincyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 04 05, 15:04)
As tai nemaisau,nes as irgi zinau kas gauna pensija is SS ofiso ir savo vardu, o ji tik su ZK ir pasake taip kam man ta amerikos pilietybe jeigu as gimiau LT ir esu lietuve, gimiau ir mirsiu budama lietuve Cia musu labai gera drauge, mano vyro tevelio pazystama...kai jis pasimire tai mano vyras jai tarsi sunus
Papildyta:
QUOTE(baltic*girl @ 2006 04 05, 15:18)
Na va As irgi nebusiu amerikos piliete, o kam man ji gimiau ir mirsiu lietuvos piliete budama
QUOTE(baltic*girl @ 2006 04 05, 15:39)
O as patapsiu piliete, nes noriu balsuoti uz istatymus Ir prabalsuosiu uz toki, kuris ipareigos tave patapti piliete jei tarkim busi su ZK 10 metu
Tu man cia baik prasau manes neskriausti O jei rimtai tai nezinau nieko, nes apie tai net negalvojau