Indrute,
As irgi gavau toki laiska. Bet tuoj (po poros savaiciu) atejo ir kitas laiskas, kad condition nuemimas patvirtintas ir atvaziuot del pirstu antspaudu. Mes is kart uzsiregistravom ir po poros dienu nuvaziavom. Zalias kortas (10-metes) gavom po dvieju savaiciu.
Taip, kad nepergyvenk. Tas laiskas tam atvejui, jei kortos tvarkymas uztruktu. Bet viskas bus gerai
QUOTE(linyte @ 2006 03 03, 10:19)
Sveikinu . Kodel tik metams.. ? As maniau, kad kai nuima conditions, tai iskart gauni 10mete...Ar kas pasikeite?
QUOTE(d2d @ 2006 03 03, 20:49)
Indrute,
As irgi gavau toki laiska. Bet tuoj (po poros savaiciu) atejo ir kitas laiskas, kad condition nuemimas patvirtintas ir atvaziuot del pirstu antspaudu. Mes is kart uzsiregistravom ir po poros dienu nuvaziavom. Zalias kortas (10-metes) gavom po dvieju savaiciu.
Taip, kad nepergyvenk. Tas laiskas tam atvejui, jei kortos tvarkymas uztruktu. Bet viskas bus gerai
nu va, as ir taip supratau kad tureciau gauti greitu laiku. tik laiske parasyta kad per 6 men. turetu sutvarkyti, gal jie tik apsidraudzia duodami ilgesni laika. fainiai kad tau taip greitai atsiunte jau 10 mete. lauksiu savosios...
ir va nereikejo jokiu advokatu...
Merginos, gal galite pasakyti kas bandete gauti mamai viza, ar butina pildyti affidavit of support forma, nes kiek girdejau niekas ten i ja neziure ambasadoj.O gal kas turi patarimu, ka turetu mama sakyti, nes ji jau viena karta bande ir jai nedave vizos, si karta vel bandys atvaziuoti ant anukes gimimo.
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 03 08, 14:35)
Merginos, gal galite pasakyti kas bandete gauti mamai viza, ar butina pildyti affidavit of support forma, nes kiek girdejau niekas ten i ja neziure ambasadoj.O gal kas turi patarimu, ka turetu mama sakyti, nes ji jau viena karta bande ir jai nedave vizos, si karta vel bandys atvaziuoti ant anukes gimimo.
As manau jeigu esi legali padaryk mamai savo ZK kopija(jeigu piliete tai paso kopija ar sertifikato), santuokos liudijimo kopija , vaiko gimimo liudijima ir kad esi nescia is daktaro kokia pazyma kopija, visai tai mamai arba nusiusk pastu arba nufaxuok ir tegu ji nesasi i ambasada ir tegul motyvuoja kad vaziuoja aplankyt anukeles ir dar ant anukes gimimo(kaip suprantu antra anukele tures) na ir aisku viska ko ten jie praso is LT, as taip dariau savo mamai...sake atsizvelge i tai kad as mano vyras tuo metu padaves popierius buvo pilietybei gauti(as tuo tarpu buvau nelegale, bet ten moteris sake nieko tokio jinai legalizuosis greitai per vyra)...ir motyvavo kad vaziuoja aplankyti anukelio kurio dar nemate jam buvo 8 menesiai berods kaip ji ejo interviu na ir aisku labiausiai atsizvelge i turta ir darboviete, darbo staza ir laiska is darbo ka dja butent isleis 2 savaitem atostogu...nezinau kiek tai padejo bet viza gavo.(bet jokio melo interviu nebuvo!sake viska taip kaip yra)
Sekmes
As tokius pacius popierius pildziau kaip Puiki Mamyte rase, tik jokio affidavit of support formos nepildziau (nes nezinojau tokios). Mamai nusiunciau santuokos liudijimo kopija ir savo ZK, abieju su vyru pasu kopijas, vyro gimimo liudijima bei pirmo vaiko (beje, nieko isvis netvirtinau, tik pasirasem patys). Dar vyras parase laiska ambasadoriui ir as gavau gydytojo laiska, kad esu nescia, su gimdymo data, ir laiskas buvo skirtas JAV ambasadai Vilniuje. Mama dar turejo bendru nuotrauku, kad buvom susitike Lietuvoje, bet ju net neziurejo. Siaip man ir toks ispudis susidare, kad turtas ir vyras neturi itakos - be turto blogai, bet mano mamai pasake, kad "norint negrizti tokie dalykai nelaiko". Man atrodo cia 95% sekmes reikalas.
Buvau nustebusi, kad tokiu paciu dalyku mamos klause Amsterdame, tipo ko vaziuojate ir kodel per mus. Man atrodo ja parinko atsitiktinai (Mane irgi yra tarde po rugsejo ivykiu atsitiktinai.) Ji nebuvo pasiemus jokiu laisku ir tiesiog sake, kad vaziuoja pas dukra kuri gimdys, labai daug ir neklause. O kai klause "kodel vaziuojat per mus" - pasake, kad visi rekomendavo, jog geras aerouostas, sake moteris issisiepe ir tai buvo paskutinis dalykas ko klause.
Buvau nustebusi, kad tokiu paciu dalyku mamos klause Amsterdame, tipo ko vaziuojate ir kodel per mus. Man atrodo ja parinko atsitiktinai (Mane irgi yra tarde po rugsejo ivykiu atsitiktinai.) Ji nebuvo pasiemus jokiu laisku ir tiesiog sake, kad vaziuoja pas dukra kuri gimdys, labai daug ir neklause. O kai klause "kodel vaziuojat per mus" - pasake, kad visi rekomendavo, jog geras aerouostas, sake moteris issisiepe ir tai buvo paskutinis dalykas ko klause.
QUOTE(baltic*girl @ 2006 03 08, 15:15)
Gal ....
Bet siaip labai kamantinejo mano mama kaip as atvaziavau- isvaziavau, kada...kiek laiko manes nemate...tada ji sake I see...OK.... ir mano mama nespejo pasakyti kad as isvaziavau per work & travel, ji sake jau girdejo kaip ji angliskai sake work& travel tam berniukui kuris vertejavo, tada mano mamos paklause butent kokia programa as isvaziavau ! tada mano mama ir pasake Wokr&travel! istikro dar gaudo ar meluoji ar ne...nes viska mato kompuose ....nes mano mama sako isvaziavo ji 2002, o ta moteris dar patikslino sako birzelio 14-ta? Mama sako TAIP ai tiesa as dar ismigracines siunciau jiem smano vyro laiska kad viskas procese del pilietybes o kaip ten viskas vyksta zino tik pats dievas
Pirma karta jos neisleido, nes pamate kad pasilikau su j1 work and travel programa, ir tipo sako jinai pazeide musu taisykles.Nesvarbu ten jiems ar apsizenijus buvau ar ne, svarbu kad negrizau.O as durna jokiu dokumentu nesiunciau mamai tik iskvietima, nes sake kad nereikia nieko.O paskui pradejo jos klausineti irodymu, kad as legaliai ten, o ji neturejo.Nu matai zmogau gyveni ir mokaisi, dabar siusiu visus dokus kokiu reikia ir nereikia, gales jie ten sau paspringti jais
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 03 08, 15:41)
Pirma karta jos neisleido, nes pamate kad pasilikau su j1 work and travel programa, ir tipo sako jinai pazeide musu taisykles.Nesvarbu ten jiems ar apsizenijus buvau ar ne, svarbu kad negrizau.O as durna jokiu dokumentu nesiunciau mamai tik iskvietima, nes sake kad nereikia nieko.O paskui pradejo jos klausineti irodymu, kad as legaliai ten, o ji neturejo.Nu matai zmogau gyveni ir mokaisi, dabar siusiu visus dokus kokiu reikia ir nereikia, gales jie ten sau paspringti jais
Va va as irgi taip pasilikau J-1 viza, work & travel, bet siunciau viska kiek galejau nusiusti kad irodyti kad viskas susitvarkys, tai vertejas ir isverte sako ji nemato jokiu problemu kad as pasilikau, ji istekejus uz legalo(nesvarbu kad ji dabar nelegale,bet tipo yra vaikas ir t.t.t) ir jis tuoj bus pilietis tuo tarpu ir zmona susitvarkys ZK Va taip jai ir pasake vertejas!O poto ziurinejo jos darbo reikalus staza, darboviete,turta ir t.t.t.t Taip kad Zuika Padukele15 sekmes gal si karta pavyks Kai sako laiku pakis kiekviena popieriu irodymai yra ir tegu jie paspringsta kaip tu sakai
Sekmes sekmes ir dar karta sekmes Parasyk kaip sekesi, kada eina jinai gal jau zinai data?
P.S.ZInai dar kai santuokoj nera vaiku tai tada gal ir mano kad istekejus del dokumentu, tipo gali buti fiktyvi santuoka... bet siaip kada yra vaikai jau viskas kitaip...nes sakau mano mamele tai sake kaip gerai vaikeli kad tu viska davei
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 03 08, 16:41)
man lygiai ta pati pasake kai brolis ejo. jis dar tada buvo pabaiges tik 11 klasiu, ir kaskaip tikrai galvojom kad turetu isleisti ji, nes tipo reikia mokykla pagaigti. jis tipo vaziavo emilijos krikstyti, ir negavo, o priezastis buvo ta, kad as isvaziavau pagal J1 visa, turejau gristi, bet negrizau ir pazeidziau taisykles, ir jiems visai nesvarbu buvo kad as jau tuo metu buvau legale cia, turejau zalia korta.
dar skambinau as jiems i ambasada, vyras skambino, sake nera pasitikijeimo musu seima daugiau ir galimybes bus ribotos gauti viza seimos nariams ateityje.
bet vel gi, as tikrai tikrai manau kad cia laimes dalykas, o ne kaskokie faktoriai labai lemia jos gavima. jie tikrai viska permato kiaurai.
Mano mamai irgi sake, jusu dukra pazeide musu istatymus, tai kaip mums zinoti kad ir jus nepazeisit.Vat. Dar nezinau kada eis , jau sakiau mamai pasidaryk appointmenta, nes reikia judeti, jeigu nori ant anukes gimimo atvaziuoti :) Dabar jau ruosiu visus popierius..
Labai aciu visoms uz patarimus :) :4u: :4u: :4u:
Labai aciu visoms uz patarimus :) :4u: :4u: :4u:
Kaip sakoma kaip ten bebutu laimes ne laimes dalykas, bet vistiek linkiu visiems ir visoms sekmes
siandien beja kalbejau su savo anyta tai sake bevizio rezimo i USA nenusimato ir greitu metu tikriausiai net nenusimatys, nes sake rode laida kad isvaziuoti norinciu yra be galo daug, ir jeigu padarys bevizi, sake isvaziuos beveik visa likusi lietuva Ech visu isvajotojo amerika
siandien beja kalbejau su savo anyta tai sake bevizio rezimo i USA nenusimato ir greitu metu tikriausiai net nenusimatys, nes sake rode laida kad isvaziuoti norinciu yra be galo daug, ir jeigu padarys bevizi, sake isvaziuos beveik visa likusi lietuva Ech visu isvajotojo amerika