Idedu straipsni del tu pilietybes palikimu, bet juokingiausia tai kad cia sako net prasymo nereikia rasyt, o konsulatas vistiek reikalauja ji rasyt, durniu laivas
Besidžiaugiant tuo, kad užsienyje gyvenantys trečiosios ketvirtosios kartos lietuviai veržiasi gauti lietuviškus pasus, nekreipiamas dėmesys, kad daugybė lietuvių, pastaruoju metu gavusių užsienio šalių pasus, bijo apie tai oficialiai pranešti Lietuvai ir prarasti lietuvišką pasą.
Dvigubos pilietybės įstatymas galioja jau antrus metus. Iki tol turėti dvi pilietybes Lietuvos įstatymai neleido.
Įstatymo autorius Arminas Lydeka Lietuvos radijui sakė, kad dvigubos pilietybės įstatymas sukurtas norint paskatinti žmones neatsižadėti lietuviško paso.
Pasak A.Lydekos, lietuviui gavus antrą pilietybę, jis taip pat išlaiko ir Lietuvos pilietybę. Tačiau Migracijos departamento pilietybės skyrius toliau išnagrinėja 100-200 prašymų per mėnesį palikti Lietuvos pilietybę.
Pasak departamento darbuotojų, Lietuvos pilietybę palieka Prezidentas specialiu dekretu.
Arminas Lydeka Lietuvos radijui sakė, kad prašymą palikti Lietuvos pilietybę turėtų rašyti tik tie žmonės, kurie dirba užsienio valstybės specialiosiose tarnybose ir tokių žmonių iš viso yra vos keletas, o ne keli šimtai per mėnesį.
Kitokį darbą dirbantiems žmonėms rašyti prašymo palikti pilietybę nereikia. Jiems lietuviškas pasas pagal įstatymą priklauso nepaisant to, kad jie yra ir kitos valstybės piliečiai.
Tesybe pasakius nesuprantu,man pasake,kad turiu Lietuvos pilietybes atsisakyti,nes Lietuva nepritaria dviems pilietybems.
QUOTE(Vanesa @ 2006 02 06, 09:58)
Tesybe pasakius nesuprantu,man pasake,kad turiu Lietuvos pilietybes atsisakyti,nes Lietuva nepritaria dviems pilietybems.
Kas tau taip pasake Lietuva ar Amerikoj? Nes mano vyrui tai sake per interviu kad jis tures atsisakyti lietuvos pilietybes, bet siaip lietuva palieka dvi pilietybes, nes musu pazystama cia pagyvenus moteris turi susitvarkius jau abi pilietybes ir amerikos turi ir lietuvos
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 09, 13:41)
Yra nemazai ja pildziusiu, ju tarpe ir as, kas tave domina?
na tikiuosi dar sianakt atsakysit, nes rytoj noreciau issiusti savo popierelius...
1. ar reikia siusti visus irodymus, .t.y namo sutarti, vaiku gim. liud, na ir visa kita ka "uzgyvenome" kartu...tai reikia kartu ir issiusti su anketa, ar tik i interviu atsinesti?
2. dar, nete raso kad reikia moketi 205 $, pas mane anketoje 200$. tai nesuprantu kokia kaina tiksliai? ar geriau nusiusti daugiau, nei maziau...ta prasme vistiek priims. na as ne apie babkes kalbu, bet idomu ar tiks jei tarkim reikes 200, o as issiuntus busiu 205. su jais zinau kad geriau be klaidu viska daryti.
3. ar reikia rastisko parodymo is zmoniu, kurie mus tipo pazinojo dar pries gaunant zalia korta.
dekui,
1. Labai atsiprasau, kad nepamenu tiksliai ka siuntem, nes pildziau pries ~3 metus Zinau, kad dejom kazka is nuotrauku, banko saskaitas, viska ka turejom bendra del viso pikto... Nenorejom, kad kviestu i interviu. Jei nesunku - manau sudek nors kopijas, mes irgi nieko necertifikavom is dokumentu (cia uztenka paraso, kad tvirtini, atsakai teisiskai, jog tikras), bet ka turejom tuo metu dejom. Visgi jei nores kazka daugiau suzinoti - gal taip isvengsi kito interviu? Nes mes jo negavom.
2. Manau geriau daugiau nei maziau, arba idek du cekius jei galima Man atrodo, internete daznai patikslina kai buna nauja kaina. O anketa jei gavai anksciau, gal ten sena kaina? Nesu tikra ka tau daryti, bet manau dedama daugiau neapsigausi. Be to, isimink cekio numeri ir patikrink savo banke kada jie paims pinigus - as girdejau, kad tuo atveju byla praleidzia, o jei nori kazka paklausti ar kviesti i interviu - nenuima pinigu. Nesu tikra ar cia tikrove ar pletkas... Musu banko ceki isgrynino per nepilnas dvi savaites ir interviu nebuvo. (Ir zalios nebuvo pora metu del failo pametimo, bet cia kita istorija )
3. Jei neklausia tai nereikia. Prisiminiau, kad mes dejom vyro draugo laiska su parasu, kad mus pazista, bet todel, kad jis buvo federalinis darbuotojas ir galvojom nepakenks... Nes jie irgi dirba federalini darba ir negali meluoti tom temom. Na, mes dejom, bet buvo nebutina kiek pamenu... Nors kazkokia skiltis yra, ka pataria deti Svao nuoziura, jei neklystu...
2. Manau geriau daugiau nei maziau, arba idek du cekius jei galima Man atrodo, internete daznai patikslina kai buna nauja kaina. O anketa jei gavai anksciau, gal ten sena kaina? Nesu tikra ka tau daryti, bet manau dedama daugiau neapsigausi. Be to, isimink cekio numeri ir patikrink savo banke kada jie paims pinigus - as girdejau, kad tuo atveju byla praleidzia, o jei nori kazka paklausti ar kviesti i interviu - nenuima pinigu. Nesu tikra ar cia tikrove ar pletkas... Musu banko ceki isgrynino per nepilnas dvi savaites ir interviu nebuvo. (Ir zalios nebuvo pora metu del failo pametimo, bet cia kita istorija )
3. Jei neklausia tai nereikia. Prisiminiau, kad mes dejom vyro draugo laiska su parasu, kad mus pazista, bet todel, kad jis buvo federalinis darbuotojas ir galvojom nepakenks... Nes jie irgi dirba federalini darba ir negali meluoti tom temom. Na, mes dejom, bet buvo nebutina kiek pamenu... Nors kazkokia skiltis yra, ka pataria deti Svao nuoziura, jei neklystu...
QUOTE(indrute79 @ 2006 02 10, 00:05)
na tikiuosi dar sianakt atsakysit, nes rytoj noreciau issiusti savo popierelius...
1. ar reikia siusti visus irodymus, .t.y namo sutarti, vaiku gim. liud, na ir visa kita ka "uzgyvenome" kartu...tai reikia kartu ir issiusti su anketa, ar tik i interviu atsinesti?
2. dar, nete raso kad reikia moketi 205 $, pas mane anketoje 200$. tai nesuprantu kokia kaina tiksliai? ar geriau nusiusti daugiau, nei maziau...ta prasme vistiek priims. na as ne apie babkes kalbu, bet idomu ar tiks jei tarkim reikes 200, o as issiuntus busiu 205. su jais zinau kad geriau be klaidu viska daryti.
3. ar reikia rastisko parodymo is zmoniu, kurie mus tipo pazinojo dar pries gaunant zalia korta.
dekui,
dekui,
As pildziau ir siunciau lapkriti:
1. mes idejom tik pora irodymu, vaiko gimimo liudijima, namo sutarti. Issiuntem su anketa viska. Nepamirsk nuorauku.
2. mokejom mes money orderiu. Suma emem is interneto.
3. jokiu rastisku parodymu mes nesiuntem. Tiesiog sudejom paeiliui ko is musu norejo pagal anketa ir viskas.
po poros savaiciu gavau is ju laiska kad viskas aproved ir reikia nueiti i vietini ins ofisa isideti stampa, kol zalia korta atvyks. Pasidariau apointment online( jie rekomendavo laiske), nusinesiau pora nuotrauku ir viskas uztruko, gal 1 laiko, paeme pirstu antspaudus ir palinkejo geros dienos.Ai dar paeme is manes sena zalia korta ir viskas, lyg nieko nepamirsau. Sekmes
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 10, 08:00)
Mes irgi darem money order, nuejus i banka pasako ar jis isgrynintas ar ne.
o as visad pirkdavau is currency exchange, ar irgi kaip nors gali suzinoti ar isgrynino?
ai, ir dar kiek nuotrauku reikia? aar yra spec. formatas, nes pas mane anketoj nieko apie tai nemini.
Nezinau ar galima, pasiklausk pas juos kai darysi. Siaip turetu buti imanoma, tik kopija ar order numeri turek, manau nuejus pasakytu tau. Nes kompanija mato, ar ju pinigai paimti ar ne
As kai dariausi nuotraukas, prase keliu kaip ir pirmai ZK, ten surasyti reikalavimai (man atrodos jie pasikeite, nebedaro kur ausys matytusi).
As kai dariausi nuotraukas, prase keliu kaip ir pirmai ZK, ten surasyti reikalavimai (man atrodos jie pasikeite, nebedaro kur ausys matytusi).