Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė

QUOTE (melagele @ 2004 09 10, 20:24)
Tai va kad visi ir gasdina blink.gif ohmy.gif mad.gif unsure.gif O as vyra vos nevarau is proto, klausiu ar vaziuosi paskui mane I Lietuva wub.gif O tas sako kokia teise jie turi tave isvezti, advokatius pasisamdysime ir jeigu ka i teisma paduosime...
O pvz kai interviu davete ar nusivede i kabineta ar tas pats kaip Lenkijos ir Vilniaus ambasadoje per langeli teko kalbeti? g.gif

Chicago'je reikejo eiti i federalini pastata, ne ta pati, kur INS priimineja ant Jackson ir State, bet salimais prie centrinio pasto (ir salia mano darbo biggrin.gif ). Nusivede i kabineta ir abu is karto klausinejo, pasidomejo, kada vaiku tureti planuojame, o as jai sakau geguzes menesi (buvo sausis), tai moteriske nustebo, kad nieko nesimato, mat man pilvukas nestuke.gif stipriai augti pradejo vasario pradzioj doh.gif . Siaip nunesem kruva dokumentu, bet ji pasidomejo jais tik tada, kai man jau idejo antspauda i pasa ir pasveikino tapus legal permanent resident. Sako, juk reikia kazka i byla ideti, tai paeme kopija namo title ir masinos dokumentus, dar kelias telefono, duju ir elektros saskaitas.
Atsakyti
O jei per ta laika tevams nepasiseka gauti Jav pilietybes tai taip iseina, kad vaikas amerikietis, o tevai ne? o cia keblumu nekyla jei kartais nori pargsryzti i tevyne ir panasiai wink.gif
atleiskit galbut uz kvailus klausimus,naivuma bet, kad as taip kazkaip nieko nezinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Cikadele @ 2004 09 10, 15:46)
O jei per ta laika tevams nepasiseka gauti Jav pilietybes tai taip iseina, kad vaikas amerikietis, o tevai ne? o cia keblumu nekyla jei kartais nori pargsryzti i tevyne ir panasiai wink.gif
atleiskit galbut uz kvailus klausimus,naivuma bet, kad as taip kazkaip nieko nezinau unsure.gif

Jei nori gali vaikui sutvarkyti ir Liet. plietybe (tada busite visi liet. plieciais), o vaikas dar + JAV pilietis. O nelegalai gyvenant keblumu pastoviai kazkokiu tai iskyla. O del gryzimo i liet, tai dar negirdejau, kad kam butu keblumu iskilia.
Atsakyti
QUOTE (Cikadele @ 2004 09 10, 21:46)

Taigi, vaikas - amerikietis, o tevai ir bus nelegalai, jei nespejo dokumentu susitvarkyti, taigi jokiu skraidymu i tevyne, nebent atgal i JAV nesinori grizti... Na, galbut viena iseitis, kai vaikui sukaks 18 metu, jis gales pildyti dokumentus, kad tevai gautu zalia korta? Cia reikia istatymus pasiskaityti...
Atsakyti
QUOTE (legenda @ 2004 09 10, 16:00)
[Taigi, vaikas - amerikietis, o tevai ir bus nelegalai, jei nespejo dokumentu susitvarkyti, taigi jokiu skraidymu i tevyne, nebent atgal i JAV nesinori grizti... Na, galbut viena iseitis, kai vaikui sukaks 18 metu, jis gales pildyti dokumentus, kad tevai gautu zalia korta? Cia reikia istatymus pasiskaityti...

Kai vaikui bus 21 metai, tada jis tures teise uzpildyti prasyma, del tevu legalizavimo.
Yra dar kitas budas (beja rizikingas)kai vaikui bus kokie 12 metu kreiptisi teisma su prasymu isduoti vaiko tevams leidima gyventi salyje. Argumentuoti, kad vaikas yra JAV pilietis, jis cia uzauges, cia jo draugai, kalba, jis yra amerikos kulturos dalis, aktyviai dalyvauja tarkime kazkurioje sporto sakoje ir tt...., kad jei vaiko tevai bus priversti isvykti , vaikui bus didele trauma; isvykimas i kita sali, kur kita kultura ir tt...Ir atsizvelgiant i vaiko interesus... Bet jei teismas atmes prasyma, busite deportuoti. Cia mums taip advokatas isaiskino.
Atsakyti
Legenda, INS yra federaline organizacija, kokius valstijos pastatus tu turi omenyje?

Melagele, nezinau kaip Lenkijoj, bet interviu del zalios turbut visur vyksta kambaryje prie stalo, ofise. Nesigasdink ir negalvok visokiu dalyku, viskas ten paprasta wink.gif Tik va tas laukimas sukelia nezinia sad.gif
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 10, 22:22)
Legenda, INS yra federaline organizacija, kokius valstijos pastatus tu turi omenyje?

Ta prasme prie centrinio pasto yra du federal building'ai - abu ant Dearborn'o, vienas per gatve nuo pasto, kitas salia pasto ir tos raudonos Pikaso skulpturos. Tai mes buvom prie tos raudonos skulpturos. Ten butent visus del zalios kortos pokalbiui siunte. maciau kelias poras, kurioms nepasiseke praeiti, tipo, kazkokiu dokumentu truko, tai liepe veliau pasirodyti.
Atsakyti
Bet mes tai nei saskaitu banke kartu neturime nei namas ant abieju nei saskaitos ant musu abieju eina.....As juk nedirbu, plius social security number tai neturiu, kazin ar tai pakenks? unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE (melagele @ 2004 09 11, 01:29)
Bet mes tai nei saskaitu banke kartu neturime nei namas ant abieju nei saskaitos ant musu abieju eina.....As juk nedirbu, plius social security number tai neturiu, kazin ar tai pakenks? unsure.gif g.gif

saskaitas betkada galima atsidaryti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (melagele @ 2004 09 11, 01:29)

Saskaitas gali atsidaryti, perrasyti, kad bills uz telefona, elektra, dujas butu abieju vardu. Jei jau pildei doc'us del zalios kortos, tai gausi social security #, kai gausi leidima darbui - man teko laukti apie tris menesius nuo receipt'o dienos, tai praktiskai pusketvirto menesio po visu formu uzpildymo. Reikia tureti bendru nuotrauku, kopijas bill'u uz bendras keliones, parodyti, kad abu kartu gyvenate - laiskus, adresuotus abiems tuo paciu adresu ir pan.
Atsakyti
Uz tai man viskas taip komplikuotai ir atrodo sad.gif
Jauciu reikes nesti dokumentus kad mane vyras i savo insurance itraukes yra.Visdelto bilus tai jis mokejo ar ne? unsure.gif
Atsakyti
Rasiau prie temos "zalia korta" nelabai kas man ten atsake, sakau
cia paklausiu: mes losiam zalia korta ir spaly mus kviecia pokalbiui
i Varsuva, gal zinot ko ten klausineja? Ar turint zalia korta yra kokie
apribojimai: ta prasme kiek laiko turi per metus pragyventi jav ir panasiai,
ar kada nori tada vaziuoji namo... g.gif
aciu
Atsakyti