QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 01 19, 13:08)
Puiki mamyte, Ar visiems taip ilgai uzima paso keitimas? Mano pasas baigiasi birzelio men, o per ta laika as pildysiu popierius zaliai kortai, ir be to laukiu dar darbo vizos pratesimo ir siuo metu pasas mano vienintelis galiojantis id.Kada kazin geriau siusti keitimui ar kai jau pasas pasibaigs ar dabar, bet bijau kad jo man prireiks. Ir beje tam istatyme parasyta kad reikia pateikti legalaus buvimo cia irodyma, o ka jei as jo neturiu dabar, nes laukiu vizos pratesimo.
Na man tai galvos skausmas visa sita makalyne
Siaip pasa tai uztrunka padaryti trumpiau, tik as kadangi keiciausi ji delto kad jis ir butu pasibaiges siu metu balandi, o anksciausiai keitimosi procedura pradeti buvo galima tik s.m. sausi, as visai pamirsau kad mano pavarde pasikeitus t.y. jau vyro, todel keiciausi rugseji, pridaviau viska rugsejo 5 atrodo o pasiemiau iskart po nauju ta savaite....bet as iregistravau savo santuoka ir vaiko gimimo lietuvoje todel uzeme viskas 4 menesius,siaip sake butu buve kur kas trumpiau apie 2.5-3menesius.... tavo paso sito niekas nepaims..bet matai kaip as norejau ji tik testis(nes buvau visai pamirsusu apie pavardes pasikeitima), o pasas beigiasi balandi man sake prasitesti anksciausiai galima pradeti procesa tik sausi..kazkur iseina 3 menesiai iki paso pasibaigimo, tu gali ji testis itariu tik anksciausiai apie kova....o del legalumo,jeigu turi social security numeri tai uztenka ir ji parodyt man bent jau sake ir taip minima pas juos tam reikalingu dokumentu sarase....as asmeniskai irgi nelegali bet rodziau savo atidarytos bylos laiska is INS del zalios kortos, ji reikejo isversti i lietuviu kalba ir patvirtinti apostile .... jeigu tu dirbai tai social security tikriausiai turi,nes kiek supratau lauki darbo vizos pratesimo, o tuo labiau jeigu lauki vizos pratesimo tai turi tureti laiska is INS kad viskas procese tai yra case atidarytas del vizos pratesimo, nes kaip as kazkada eiline viza tesiausi toki laiska kitaip tariant notice turejau is ju, isversk ta ir to uzteks svarbu kad viskas in process,stai tai ir legalumas,jiem juk tinka INS rastai
Jeigu reikes kokiu vertimu parasyk man AZ nes viskas sviezia ir as jau viska turiu, kaip sakoma tikrai mielai padesim tau