Taip taip, as irgi gavau visus laiskus is seno adreso pervestus i naujaji, uztai ir nesukau sau galvos, ir gavau laiska is ju kad gavo mano adreso pakeitima, bet paskui interviu laiskas vis delto nuejo i senaji. O geriausias variantas tai, kad ir mano advokate negavo kopijos. Zinau, kad visu laisku kopijos turi eiti pas advokata, bet mano neatejo.... Nezinau kame reikalas, advokate tai sako, kad INS taip ir dirba: adresu nekeicia, niekur neskuba ir kartais net laiskus nevisus isiuncia.... Ka as zinau, o gal jos sekretore kur uzmete mano ta laiska ir viskas.... Zodziu dabar viskas baigta, tiik kortos laukiau 3 metus ir Lietuvoj 5 metus nebuvau, bet dabar desimtmete ZK gavau.
Tarp kitko, zinokit INS darbuotojai gauna labai maza atlyginima, tik apie 15 000 per metus ir is sito darbo niekas ju negali ismesti, nesvarbu ka jie bedarytu, uztai ir darbo kokybe labai prasta, niekas ten ilgai neuzsibuna ir i darba labai atmestinai ziuri - ateina kada nori, atostogu ima kiek nori ir t.t ir panasiai....
Tarp kitko, zinokit INS darbuotojai gauna labai maza atlyginima, tik apie 15 000 per metus ir is sito darbo niekas ju negali ismesti, nesvarbu ka jie bedarytu, uztai ir darbo kokybe labai prasta, niekas ten ilgai neuzsibuna ir i darba labai atmestinai ziuri - ateina kada nori, atostogu ima kiek nori ir t.t ir panasiai....
nu cia del tu adresu tai gal dar nuo valstijos priklauso, ar nuo pasto, ar nuo miesto...???nezinau...
bet man tai tikrai atejo laiskas senu adresu, be jokiu geltonu lipduku, nors visi kiti is banko ir p a n. ejo jau nauju, su geltonu lipduku...
ir dar nepamirskite, bent jau kaip mums sake paste, kad tie lipdukai tik metus galioja...ta prasme tie geltoni,kad pakeitei adresa...
paskui lygtais vel reikia pildyti spec. forma kad pakeitei...
bet man tai tikrai atejo laiskas senu adresu, be jokiu geltonu lipduku, nors visi kiti is banko ir p a n. ejo jau nauju, su geltonu lipduku...
ir dar nepamirskite, bent jau kaip mums sake paste, kad tie lipdukai tik metus galioja...ta prasme tie geltoni,kad pakeitei adresa...
paskui lygtais vel reikia pildyti spec. forma kad pakeitei...
Pastas yra federalinis ir visur vienodai veikia Pvz. zalios kortos tau tikrai nepersiustu. As nezinau taisykliu kuriems vokams tai taikoma, bet paste tau tikrai patvirtintu ko nepersiuncia. Cia ne tie "geltoni" lipdukai turimi omeny, tiesiog tam tikri laiskai nepersiunciami ir tiek del tavo pacios saugumo. O del INS, tam ir yra adresu keitimo formos, kad jie zinotu kur tiksliai siusti.
NA taip taip, tik kad INS nevisalaik pakeicia ta tavo adresa byloje.... Todel reikia labai atsargiai....
Man buvo toks atvejis as kaip prasitesinejau savo viza, adresas buvo duotas paralegal ofiso, poto tas "durnelis" staiga dingo zodziu ofisas uzsidare, adresatas nerastas, tada as paskambinau ir daviau savo namu adresa telefonu, uz savaites visi popieriai man atejo per nauja, jokiu problemu su tuo neturejau.Pakeite iskart ir iskart gavau zinia del tos vizos pratesta ji ar ne....
QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 21, 19:32)
Zodziu dabar viskas baigta, tiik kortos laukiau 3 metus ir Lietuvoj 5 metus nebuvau, bet dabar desimtmete ZK gavau.
Cia tavo pirmoji zalia korta?Kaip tais idomiai kaip tau dave 10 metu?
QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 22, 21:45)
NA taip taip, tik kad INS nevisalaik pakeicia ta tavo adresa byloje.... Todel reikia labai atsargiai....
Zinau, todel ir laikem buta, pakol per senatoriu nepatvirtino, kad INS musu nauja adresa tikrai zino... Nes kiek keitem niekada nesu gavusi jokiu ziniu.
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 11 22, 21:54)
Cia tavo pirmoji zalia korta?Kaip tais idomiai kaip tau dave 10 metu?
Dabar duoda ir 10 iskart, nes labai ilgas procesas laukti dvimetes... Nezinau, ar visais atvejais.
QUOTE(baltic*girl @ 2005 11 23, 03:58)
Dabar duoda ir 10 iskart, nes labai ilgas procesas laukti dvimetes... Nezinau, ar visais atvejais.
10-mete jau gali duoti jeigu interviu metu (cia vedybu pagrindu) santuokoje virs 2-ju metu,.. jie maziau tada laikina 2-mete..
jo, cia vilmai78 is dalies pasiseke (neskaitant nervu ja uciu) del tu pamestu doku ir visa kita...gavo sau 10-mete ir isvenge papildomu mokesciu...
bet kaip jie idomiai daro, bent jau man ir mano draugei, interviu paskyre likus maziau nei menesiui iki 2 metu vedybu sukakties... ir tuo atveju turejome tenkintis 2-ete korta...o dabar reikia vel siusti viska is naujo, pildyti kruva popieriu ir t.t. bet tikiuosi nereikes i interviu eiti is naujo...bet kaip raso ins puslapyje, tai priklauso nuo aplinkybiu...
bet kaip jie idomiai daro, bent jau man ir mano draugei, interviu paskyre likus maziau nei menesiui iki 2 metu vedybu sukakties... ir tuo atveju turejome tenkintis 2-ete korta...o dabar reikia vel siusti viska is naujo, pildyti kruva popieriu ir t.t. bet tikiuosi nereikes i interviu eiti is naujo...bet kaip raso ins puslapyje, tai priklauso nuo aplinkybiu...
As taipogi adresa keiciau keleta kartu. Neturiu jokiu priekaishtu INS'ui, visada menesio begyje ateidavo patvirtinimas, kad gavo adreso keitimo informacija. Mano vyras taip ir netiki tomis visomis "siaubo" istorijomis apie migracine, nes mums viskas tikrai be jokiu nesklandumu praejo.
Sveiknu visas naujai gavus GC ir sekmes toms, kurios ju laukia
Sveiknu visas naujai gavus GC ir sekmes toms, kurios ju laukia
QUOTE(Fasolka @ 2005 11 22, 21:47)
10-mete jau gali duoti jeigu interviu metu (cia vedybu pagrindu) santuokoje virs 2-ju metu,.. jie maziau tada laikina 2-mete..
Tikiuosi kad pas mus spes sukakti du, gal iki geguzes nebus to interviuu kas ten zino...gyvenam kartu bevik 5 metai, o va reikejo susirasyt anksciau Na bet bus taip kaip bus tegu nors 2 metam duoda visai nepriestarausiu