Jei buciau paskaicius kokius interviu apturejote pries savo Musu baigesi nuotrauku apziurejimu ir pokalbiu apie darbuotojos senele. Mat ja ka tik pagulde i seneliu namus, mes turim patirties, tai ir kalbejom apie ja, o ne mus... Ziuriu viskas priklauso nuo sutikto asmens ir jo/jos nuotaikos ta diena.
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 11 18, 02:19)
Ech ziuresim kaip cia bus...bijau as to interviu aisku nu bet kaip bus tai reikes ir eiti O siandien ejau realiai vieno pirsto antspaudui bet pasake vietoj kad viskas yra pagreitinta ir kad butu greiciau visas procesas darom viska is anksto, todel ir fotkino ir eme ant zalios kortos anspauda ir atskirai del criminaliniu ten visus pirstus, kazkaip idomiai, va mano drauge pernai kaip daresi viska ji daresi atskirai ir medicinke ejo tik po visko beveik gale, o as viska dariau iskart kaip siunciau savo byla...pasikeite matyt viskas...
As pries du metus.. bet viska irgi iskarto dariausi..
P.S. O ko tau bijoti?? absoliuciai nieko
QUOTE(baltic*girl @ 2005 11 18, 02:45)
... Ziuriu viskas priklauso nuo sutikto asmens ir jo/jos nuotaikos ta diena.
100% absoooooliuciai
QUOTE(Titia @ 2005 11 18, 02:14)
Linyte, jei esi procese del zk, kaina koledzas turetu skaiciuoti, kaip rezidentui. Bent as esu ejusi i du koledzus pasiteirauti, tai abejuose man ta pati pasake.
Reiktu nuvaryt i valstybini Universiteta ir pasiklaust. Nes, as emiau klases privaciam, tai jiems dzin, koks tavo statusas, bile mokek $$$$. Bet, va reikia tam paskolos studentiskos, o jos be ZK negausi.
Kitas reikalas, kad kai paklausi, tai tipo, viskas OK, busite kaip rezident, o kai ateina laikas imokas padaryt, tai tada , jus neturit ZK..
As ejau i community koledza. Gal geresniuose kitaip. Nors manau jei prasysi valstybes paramos, tada gal tikrai nuspres, kad dar nerezidentas...
Na zinokit tikrai nenoriu gasdinti ir manau jai nieko nemeluoji tai tikrai nera ko bijoti tame interviu. Bet Chicagoj lietuviai labai pagarseje fiktyviom santuokom. Pamirskit kas buvo pries du metus, tuo metu visi praslydo lengvai. Bet dabar turbut visi zino, kad buvo daug arestuota lietuviu fiktyviai besituokianciuju ar organizuojanciuju tokias santuokas, todel tvarka imigracinese tarnybose siek tiek pasikeite. Dabar vien tik pamate lietuvos pilietybe dokumentuose jie jau zymiau labiau gilinasi i byla. Bet cia tik Chicagoj, kitose valstijose lietuviai neisskiriami. O siaip tai zinoma interviu priklauso nuo darbuotojo ir jo nuotaikos, beja sako moterys zymiai griestesnes buna dazniausiai nei vyrai.
QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 19, 09:56)
Pamirskit kas buvo pries du metus, tuo metu visi praslydo lengvai.
Ech neturiu ka meluot jiem, todel tiesa pasakius ir nelabai bijau...nieko fiktyvaus nera o ir kabintis tikrai nera prie ko Kaip mano vyras sako turiu atsakyma i kiekviena ju uzduota klausima
QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 19, 17:56)
Na zinokit tikrai nenoriu gasdinti ir manau jai nieko nemeluoji tai tikrai nera ko bijoti tame interviu. Bet Chicagoj lietuviai labai pagarseje fiktyviom santuokom. Pamirskit kas buvo pries du metus, tuo metu visi praslydo lengvai. Bet dabar turbut visi zino, kad buvo daug arestuota lietuviu fiktyviai besituokianciuju ar organizuojanciuju tokias santuokas, todel tvarka imigracinese tarnybose siek tiek pasikeite. Dabar vien tik pamate lietuvos pilietybe dokumentuose jie jau zymiau labiau gilinasi i byla. Bet cia tik Chicagoj, kitose valstijose lietuviai neisskiriami. O siaip tai zinoma interviu priklauso nuo darbuotojo ir jo nuotaikos, beja sako moterys zymiai griestesnes buna dazniausiai nei vyrai.
O kiek tu laiko laukiai interviu, nuo tada , kai gavai darbo leidima ir S/S#?
As zinok dokumentus uzpildziau kovo menesi, po poros savaiciu atejo laiskas priduoti pirstu anspaudus ir va lapkricio 15 ejau i interviu. Bet SS as jau seniai turejau, o darbo leidimo siemet neemiau, nes namuose auginu mazyle, tai neplanavau dirbti.
Bet tai buvo mano antras kartas, kai pildziau dokumentus ZK, pirmakart uzpildzius pakeiciau adresa ir aisku visi laiskai is imigracines nuejo i sena, tai praziopsojau savo interviu data ir reikejo per naujo viska pradeti . Todel toms kurios persikraustete bylos metu, patarciau tikrinti savo sena adresa, nes imigracine visiskai nesirupina adresu pakeitimu bylos eigoje. Nesvarbu ar rasei laiska, del adreso pakeitimo, ar gavai atsakyma ar dar ka, yra didele tikimybe, kad dokumentuose adresas bus nepakeistas.... Niekam nepatarciau keisti adreso bylos metu, nes kai kurie laiskai gali eiti vienu kiti kitu adresu...
Bet tai buvo mano antras kartas, kai pildziau dokumentus ZK, pirmakart uzpildzius pakeiciau adresa ir aisku visi laiskai is imigracines nuejo i sena, tai praziopsojau savo interviu data ir reikejo per naujo viska pradeti . Todel toms kurios persikraustete bylos metu, patarciau tikrinti savo sena adresa, nes imigracine visiskai nesirupina adresu pakeitimu bylos eigoje. Nesvarbu ar rasei laiska, del adreso pakeitimo, ar gavai atsakyma ar dar ka, yra didele tikimybe, kad dokumentuose adresas bus nepakeistas.... Niekam nepatarciau keisti adreso bylos metu, nes kai kurie laiskai gali eiti vienu kiti kitu adresu...
QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 20, 12:40)
As zinok dokumentus uzpildziau kovo menesi, po poros savaiciu atejo laiskas priduoti pirstu anspaudus ir va lapkricio 15 ejau i interviu. Bet SS as jau seniai turejau, o darbo leidimo siemet neemiau, nes namuose auginu mazyle, tai neplanavau dirbti.
tiesa tiesa apie adreso keitima...mano irgi visi laiskai ejo i ta adresa, kur pradzioj rasiau...
ir aplamai, jie net mano mergautines pavardes buvo nepakeite savo bylose...nors visus dokus jiem siunciau del pakeitimu...
o man buvo tokia situacija, kad sekancia diena reikejo vaziuoti i lietuva, ir tik susiziurejau kad nerandu kortos zalios...tai advokate patare vaziuoti i INS ir kalbeti su jais...tai as ten vos ne verkdama isiprasiau kad ileistu, nes jau beveik uzsidarinejo, tai toks kinietukas geras zmogus sutvarke viska, stampuka uzdejo...
Mes keitem adresa bylos eigoj. Ir nieko..Visu pirma, viskas ateina advokatui, antra uzpildem paste spec. forma, ir net jei koks laiskas "nugrybauja" senu adresu, tai as ji gaunu persiusta, su geltonu lipduku,musu nauju adresu.
Dabar vis ateina laiskai, as kaip durnele jau viliuosi, kad kas nors konkretaus, o ten tik ju pranesimai, kad gavo mano adreso pasikeitimo forma. Nieko konkretaus.
Vyras jau issiunte viena laiska Senatui, jei sia savaite neateis atsakymas is ju, issius faksu dar viena. Tikiuosi, siemet gausiu ZK.
Dabar vis ateina laiskai, as kaip durnele jau viliuosi, kad kas nors konkretaus, o ten tik ju pranesimai, kad gavo mano adreso pasikeitimo forma. Nieko konkretaus.
Vyras jau issiunte viena laiska Senatui, jei sia savaite neateis atsakymas is ju, issius faksu dar viena. Tikiuosi, siemet gausiu ZK.
QUOTE(linyte @ 2005 11 21, 15:55)
Mes keitem adresa bylos eigoj. Ir nieko..Visu pirma, viskas ateina advokatui, antra uzpildem paste spec. forma, ir net jei koks laiskas "nugrybauja" senu adresu, tai as ji gaunu persiusta, su geltonu lipduku,musu nauju adresu.
INS laiskai nera persiunciami, eina atgal siuntejui. Tam tikras pastas negali buti persiustas, ateina su spec.zenklu. INS laiskai yra vieni ju.
Bet jie ateina advokatui (kopija).