Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė

QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 14, 15:04)
Aciu,
Na ka supratau, gal ir nebutina vaiko vestis i ta interviu, bet patartina. Nesuprantu, tik kodel mano advokate liepe nesivesti, jeigu visi kiti pataria atvirksciai.  unsure.gif
Na ka reikia eit ruostis, rytoj jau mums interviu reikes anksti keltis. Nusprendziau vestis ir savo mazaja (idomu kaip mano advokate sureaguos). Aciu uz patarimus.

Na kagi ni puha ni pira tau 4u.gif Duok zinot kaip sekesi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Qena @ 2005 11 14, 05:07)
ne, aš dar nepildžiau...  man dar teks iki to palaukt šiek tiek.
Dėl kopijų: manau, kad tiks ir tokia, nors nežinia kaip ten jiems gali susišviest... Šiaip, kiek man teko bendraut, tai nė vienos notaro tvirtintos nereikėjo... smile.gif
o dėl pokalbio tai taip: imigracinės darbuotojas, pasakė kad nuo šiol bendrausim tik paštu, bet ar čia nuo šiol bus su visom bylom, ar tik su mano, tai ir nežinau... tikrai pasilengvitų sau ir kitiems gyvenimą, nes ten laukt teko nuobodžiai ilgai... smile.gif

perskaiciau ju site, tai atrodo uzteks tik kopijos thumbup.gif , bet del inteviu tai kaip supratau vel gi jie nuspres ar jo reikia ar ne. jei visi dokai tiks, tai gal tik paskui atsius jauciu kortele ir tiek...
o idomu jau tada gausime visam laikui kortele ar tik vel kaskeliariems metams???
Atsakyti
vilma78, laikysime kumscius uz tave..
tikiuosi viskas bus ok ir vaziuosime i lietuva kitais metais kartu...smile.gif))
sekmes...
laukiam ziniu...
Atsakyti
Aciu, jau grizom ir jau i Lietuva galim vaziuoti, kad ir siandien....!!!
Viskas gerai praejo, ilgai nelaukem, bet darbuotoja tai tokia KALAITE buvo.... Vis delto savo mazosios nesivedziau ir turbut gerai padariau, nes ji tikrai butu ten neissedejus, o ta darbuotoja tai sena merga be vaiku, tikrai nebutu jinai laiminga.
Sekmes jums visoms.
Atsakyti
Sveikinu labai thumbup.gif Zinau ta jausma, kai gali vaziuoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 15, 14:26)
Aciu, jau grizom ir jau i Lietuva galim vaziuoti, kad ir siandien....!!!
Viskas gerai praejo, ilgai nelaukem, bet darbuotoja tai tokia KALAITE buvo.... Vis delto savo mazosios nesivedziau ir turbut gerai padariau, nes ji tikrai butu ten neissedejus, o ta darbuotoja tai sena merga be vaiku, tikrai nebutu jinai laiminga.
Sekmes jums visoms.

sveikinam vilma79 jus su zk...
kada varot i LT???
papasakok kaip praejo interviu, ko klausinejo?
Atsakyti
Na aciu uz sveikinimus,
Kaip minejau pokalbio ilgai laukti nereikejo, bet pats interviu gal koki 15-20 minuciu uztruko. Klausinejo duomenis vardus, pavardes, adresus tevavardzius ir pan. sutikrinti visa informacija, vis iterpdama koki suktesni klausyma ir provokuodama klaidingus atsakymus. Klause kada ir su kokia viza atvaziavau i Jav paskutini karta. Kaip ir kada vyras gaves ZK ir pilietybe. Labai apsimestinai mandagi ta senmerge buvo, kelis kart pareikalavo, kad i klausymus atsakytumem trumpai ir tiesiogiai, be isvedziojimu. Labai ziurejo i metiniu taxu formas ir net klausinejo kokias islaidas atminusavom paskutiniais metais, ziurejo atydziai ir i banko saskaitos staitmentus, permete akimis, kas pasirasineja cekius ir kur pinigus leidziam. Klause ar esam gave ar eme bet kokia valstybine parama. Manes klause ar esu balsavus amerikoje, as zinojau, kad tik amerikos pilieciai turi ta teise, bet advokate musu sake, kad sis klausimas labai daznas ir zmones daznai pasimete neteisingai atsako. Mano vyras gavo daug klausymu taip pat, nors jis amerikos pilietis ir advokate buvo sakius, kad jo per daug nejudins, taciau ir jis gavo kelis suktus klausymus ir datas. Interviu imantis darbuotojas daznai stengiasi isprovokuoti ir suklaidinti dalyvius, tada stebi, kaip atsakovas reaguoja. Musu klause apie ankstesnias santuokas ir uzvertus lapa lauke atsakymo, o paskui atsivertus ta lapa atgal pradejo studijuoti ir net sake, kad jos turimuose popieriuose yra klaidinga informacija nei, kad mes jai pateikiame dabar. Ir vos ne pakeltu tonu klause pasiaiskinimo, nes juk mes atsakingi uz visus pateiktus duomenis, nesvarbu, kad advokate viska uzpildzius. Bet pasirodo ji turejo visa teisinga informacija, tik norejo isprovokuoti mus. Zodziu neverta nieko meluoti ar nuslepti, nes jie turi visa informacija net is praejusiu su tavim susijusiu bylu ir net jai atrodo klausymas uzduotas tik tarp kitko, atsakymas labai svarbus ir viena karta perejus ta tema, jie gali prie jos sugrizti dar karta. Manau, kad geriausia atsakineti trumpai ir aiskiai, ziureti tiesiai i akis ir laikytis savo pozicijos, kad ir kas bebutu. Stengtis nesinervinti.
Atsakyti
QUOTE(Vilma78 @ 2005 11 16, 13:49)
Na aciu uz sveikinimus,
Kaip minejau pokalbio ilgai laukti nereikejo, bet pats interviu gal koki 15-20 minuciu uztruko. Klausinejo duomenis vardus, pavardes, adresus tevavardzius ir pan. sutikrinti visa informacija, vis iterpdama koki suktesni klausyma ir provokuodama klaidingus atsakymus. Klause kada ir su kokia viza atvaziavau i Jav paskutini karta. Kaip ir kada vyras gaves ZK ir pilietybe. Labai apsimestinai mandagi ta senmerge buvo, kelis kart pareikalavo, kad i klausymus atsakytumem trumpai ir tiesiogiai, be isvedziojimu. Labai ziurejo i metiniu taxu formas ir net klausinejo kokias islaidas atminusavom paskutiniais metais, ziurejo atydziai ir i banko saskaitos staitmentus, permete akimis, kas pasirasineja cekius ir  kur pinigus leidziam. Klause ar esam gave ar eme bet kokia valstybine parama. Manes klause ar esu balsavus amerikoje, as zinojau, kad tik amerikos pilieciai turi ta teise, bet advokate musu sake, kad sis klausimas labai daznas ir zmones daznai pasimete neteisingai atsako. Mano vyras gavo daug klausymu taip pat, nors jis amerikos pilietis ir advokate buvo sakius, kad jo per daug nejudins, taciau ir jis gavo kelis suktus klausymus ir datas. Interviu imantis darbuotojas daznai stengiasi isprovokuoti ir suklaidinti dalyvius, tada stebi, kaip atsakovas reaguoja. Musu klause apie ankstesnias santuokas ir uzvertus lapa lauke atsakymo, o paskui atsivertus ta lapa atgal pradejo studijuoti ir net sake, kad jos turimuose popieriuose yra klaidinga informacija nei, kad mes jai pateikiame dabar. Ir vos ne pakeltu tonu klause pasiaiskinimo, nes juk mes atsakingi uz visus pateiktus duomenis, nesvarbu, kad advokate viska uzpildzius. Bet  pasirodo ji turejo visa teisinga informacija, tik norejo isprovokuoti mus. Zodziu neverta nieko meluoti ar nuslepti, nes jie turi visa informacija net is praejusiu su tavim susijusiu bylu ir net jai atrodo klausymas uzduotas tik tarp kitko, atsakymas labai svarbus ir viena karta  perejus ta tema,  jie gali prie jos sugrizti dar karta.  Manau, kad geriausia atsakineti trumpai ir aiskiai, ziureti tiesiai i akis ir laikytis savo pozicijos, kad ir kas bebutu. Stengtis nesinervinti.

As tiesa pasakius kai kuriu dalyku net nezinau, ka mes ten atminusuojam taxuose, as net nesidomiu vyras ten ziuri...o kaip ir kada jis ten zalia korta gaves irgi nezinau...neidomu, kodel turiu viska zinoti kas buvo iki mums susipazystant, zinau kaip gavo ir kada gavo pilietybe, nes tai buvo prie manes jau ? blink.gif Tiesa pasakius net mano mamos klause per interviu vilniuj ar zino kada mano vyra sgaves zalia korta, kokiais metais?! blink.gif blink.gif Durniai is kur ji gali zinot tokius dalykus aplamai jei ta mano vyra macius 3 kart gal.... blink.gif

O jus emet advokata i interviu su savim?nes as galvoju ar verta? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 17 lapkričio 2005 - 04:35
Vilma78, sveikinu su ZK 4u.gif
Puiki_mamyte, maciau, kad jau pajudejo jusu reikaliukai thumbup.gif
As penktadieni irgi vaziuosiu i INS, nes noriu isitikint, kad mano ir vaiko failai bus sudeti kartu. Kasparas jau pridaves ir foto, ir pirstu anspaudus zaliai, o as dar vis laukiu pakvietimo tiems anspaudams ir foto del statuso keitimo. Atsibodo tas laukimas, nors i LT as galiu vazinet, bet kadangi esam procese, tai advokatas nerekomenduoja niekur isvykti, nes bet kada gali ateiti kvietimas i interviu. Nervuoja tik, kad negaliu mokytis,kol neturiu ZK, tiksliai dabar turiu moket kaip international student, o ne kaip rezident.
Advokato tai tikrai i interviu nesivesim, nematau reikalo,o del tax'u, tai tikrai negaleciau nieko atsakyt, nes mano vyras tuo rupinasi, kaip ir kitomis saskaitomis, ir nieko nematau tame itartino. Del banko saskaitu, tai mes naudojames bendra keditine, reiks pasiimt isklotines, tegu ziuri biggrin.gif Kiek zinau jiems svarbiausiai, kad draudimas butu bendras, mortage, tax'ai joint, saskaitos bendros.
Kiek as girdejau is savo draugu, tai musu mieste nelabai kabinejosi, net i nuotraukas neziurejo ir nekamantinejo, tik paklause kaip susipazinot..
Atsakyti
Jo, musu nuotrauku irgi neziurejo, nezinau nei vieno, kuriu buvo ziureje. Ir musu neklause kaip ir kada susipazinom. Jokiu tokiu asmeniniu klausymu (ka pusryciu valget ar vakarienes, kokias kojines devi vyras ar kaip atsventet velykas ir pan,) nieko tokio neklause.
O del taxu tai vyras salia buvo, jis ir atsakinejo i tuos klausymus. Banko steitmentus ziurejo, kuris cekius pasiraso, geriausiai butu jai abu pasirasinetumet. Zodziu kad abieju saskaita naudojama butu. Ir kad nebutu pinigai leidziami tik "victoria sekret" ar "auto parts". Na suprantat, taigi kai buna zmones fiktyviai veda ir paskui zmona priraso vyra i savo saskaita, bet jis jos visiskai nenaudoja. Tai jie ir iesko tokiu smulkmenu.
O del vyro ZK ir is kur ja gavo, jie tuo domisi, noredami isitikinti, kad jis nedaro "biznio" ar kitu mahinaciju. Galbut pats gavo vesdamas piliete, o dabar padeda tau gauti ZK ar dar kaskas tokio. Jiems rupi kokiomis aplinkybemis gauti dokumentai buvo.
Advokato tai tikrai ten nereikia, bet mums i kaina iejo si paslauga, todel ir pasiemem. Nors siaip tai pats sedi ten isigandes, pasimetes siek tiek ir nenori nieko nereikalingo kalbeti, o musu advokate vis isiterpdavo paduodama svarbius dokumentus ir pabrezdama svarbius faktus. Pati tai ten buciau is tos baimes ir morgedziaus dokumentus ir bendras kreditkes, ir masinu dokumentus pamirsus paduoti, o interviuotojas to specialiai neklausia. Pats nepaduosi - tavo bedos.
Atsakyti
Linyte, jei esi procese del zk, kaina koledzas turetu skaiciuoti, kaip rezidentui. Bent as esu ejusi i du koledzus pasiteirauti, tai abejuose man ta pati pasake. smile.gif
Atsakyti
Ech ziuresim kaip cia bus...bijau as to interviu aisku nu bet kaip bus tai reikes ir eiti mirksiukas.gif O siandien ejau realiai vieno pirsto antspaudui bet pasake vietoj kad viskas yra pagreitinta ir kad butu greiciau visas procesas darom viska is anksto, todel ir fotkino ir eme ant zalios kortos anspauda ir atskirai del criminaliniu ten visus pirstus, kazkaip idomiai, va mano drauge pernai kaip daresi viska ji daresi atskirai ir medicinke ejo tik po visko beveik gale, o as viska dariau iskart kaip siunciau savo byla...pasikeite matyt viskas... g.gif
Atsakyti