Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė

QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 18, 06:33)
nepazeidziau, nes mano viza leido isteketi. Pazeidziau tik programa pagal kuria atvaziavau biggrin.gif Tai yra du skirtingi dalykai.

o kaip Tu pazeidei programa? ten gal sake : uj netekekit uz amerikiecio? as kiek pamenu, kai vaziavau buvo salyga tokia: jei nori studint ar kita ka veikt, tai negali likt ir prasitesinet, reikia grizt i LT'a ir prasyt naujos vizos. nemanau, kad kas nors tokiu salygu laikesi...

I tema: Imigracine
turejau poklabi imigracineje Filej 10/04 smile.gif Galiu pasakyt tik tiek, kad apsisarvuokit gelezine kantrybe! doh.gif musu pokalbis turejo but 1.50 p.m., is pastato isejom 4 h, kai pokalbis truko 20-25 min! Tai vat pralaukem apie 2 h eileje, kai jie reikalavo but anksciau!.. nu jie gal labai busy Filadelfijoj...
Pokalbio metu pirmiausia reikejo prisiekt kad sakai tik tiesa:D o svarbiausia ka reikejo turet tai buvo visi dok'ai is saraso "what you must bring"+ ju kopijos. Daugiau ko prase, tai nuotr ir kokiu joint documents... Dar prase med. apziuros voko (pasmane buvo praeje > nei 1 metai nuo to kai dare ankstene) Siaip svarbiausia turet visus dokus kuriu praso pgl sarasa.
O klause pacio durniausio dalyko ko ir klause manes Lenkijoj imigracinej: nu tai kaip susipazinot... smile.gif buvo gana juokinga ta pacia istorija pasakot 100 k smile.gif juokingiausia kad mano vyras wub.gif pries isvaziuodamas i pokalbi issitrauke "naujus" Bronco's marskinelius, kurie pasirodo veliau turejo skylute ant pilvo... rolleyes.gif nu zinoma as nervinausi del to labiau nei mano vyras... smile.gif
Per pokalbi nesvarbu kaip atrodai /svarbu nesmirdi biggrin.gif / - svarbiausia tureti visus dokus+kopijas! Jei kas neaisku skambinti reikia tuo nemokamu nr ir klausti visko. As jokiu advokatu nesamdziau, jie man doku nepilde. Viska darem patys ir dziaugemes, kad advokatai klaidu neivele... vienai draugei del advokato klaideles uzsitese procesas... dar per pokalbi svarbu, kad vyras visa laika smagiai uzkalbinetu dantis /mano atvejis:)/ na gerai gerai - juokauju biggrin.gif
Atsakyti
j-1 PROGRAMA BUVO 'work and travel in usa". Tiesa ejau pas kelis advokatus. Kai pirmas pasake , kad turiu namo vaziuoti, tada susiradau gera advokata, kuris patare pasidaryti darbo viza. Tiesa mano mamos irgi neisleido manes aplankyti , nes tipo pazeidziau istatymus( nors nesu ne vienos dienos pasilikus nelegaliai) ir jie nelabai tiki , kad as tokia viza gavau.
O del to kai apsizenijom ir negalejau pildyti doku zaliai kortai tai as iki siol nelabai suprantu kodel. Ar del to kad mano viza neleido ar del to kad reikejo ilgai laukti(per kuri laika negaleciau dirbti). Na bet viskas eina i pabaiga.
Su vyru nusprendem kad pratesim darbo viza ir sau ramiai miegosim biggrin.gif iki jo pilietybes. O po tu uzpildom I -845 ir po to jau esu legale. Tiesa advokate aiskino kad kai uzpildai I-845 (CHANGE OF SATUS) tada jau nebesi nelegale, tik tiek kad lauki, o forma I-130 jokio legalumo is vis nesuteikia.
Na bet vienu zodziu rytoj einu darbdavio kaulyti kad pasirasytu man tuos popierius.
Atsakyti
QUOTE(Qena @ 2005 10 18, 06:26)
o kaip Tu pazeidei programa? ten gal sake : uj netekekit uz amerikiecio?

Paprastai - nepabaigiau jos. Vedybos cia ne prie ko.

ZUIKA, tavo viza tikrai neleido isteketi, gal del to ir negalejai tvarkytis dokumentu g.gif Taip iseina, kad tokiu atveju geriau palaukti pakol viza baigiasi, nes isteketi kaip nelegale yra legalu laugh.gif Na, sekmes tau, lauksim tolimesnio pasakojimo
Atsakyti
baltic*girl, o kaip tavo mama viza gavo? maniskiai irgi planuja eiti, bet nezinau ka sakyti, galvojam ir taip,ir anaip, meluoti jauciu irgi neisdegs,nes jie juk turi visa info apie mane ten. ir turi tai, kad as dabar tipo pasilikus nelegale, nors jau seniai esu permanent resident. bet jiems tai negalioja, pati skambinau i ambasada, nes pernai kai vyras skambino i ambasada, nes brolis ejo ir negavo vizos, nors buvo moksleivis, tai vyrui pasake kad tipo as turiu pati updatinti savo info ir pasakyti ambasadai kad pasikeite mano statusas. bet kai as pati skambinau i ambasda, sako tu pazeidei tasykles, pasilikai tenai, o ne grizai i letuva tipo pritaikyti tai ko ismokai pagal J1 programa (tai buvo internship) ir dabaar mes nepasitikim tavimir tavo seima... schmoll.gif

o del interviu cia, tai gal del to kad as buvau nescia, nezinau, bet praejo labai lengvai ir greitai. jie neturejo dokumentu kopiju (reikejo namo, banko ir taxu), tai patys pasidre kopijas, pajuokavo kaska dar ir sako sekmes.
Atsakyti
INDRUTE, gavo labai paprastai. Cia ne imigracines tema todel daug nesiplesiu mirksiukas.gif Jie daugiau domejosi jos pajamomis ir pan., o ne mano statusu. Be to, nusiusk savo naujo statuso kopija (ZK ar pan.) ir viskas matyti, dar pridek vyro dokumentus. Mes siuntem labai mazai popieriu, nes nebuvo net ka siusti. Rimciausias gal buvo vyro laiskas, kuri jis pasirase "under penalties of perjury" (kad mama gris, antraip jis gali gauti 20 metu kalejimo po tokio paraso nesilaikymo). Vienu zodziu nieks nesikabino prie mano situacijos, as visada cia buvau legali. Butu pabande biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 18, 18:06)
Rimciausias gal buvo vyro laiskas, kuri jis pasirase "under penalties of perjury" (kad mama gris, antraip jis gali gauti 20 metu kalejimo po tokio paraso nesilaikymo). Vienu zodziu nieks nesikabino prie mano situacijos, as visada cia buvau legali. Butu pabande biggrin.gif

o kas ta laiska jis pats parase, ar tai speciali kokia forma, ar advokatas?
ar tu kopija zk siuntei su notaro patvirtinimu?

ar yra idomu tokia tem,a, einu paieskosiu
Atsakyti
Ne, be jokio advokato. Kam jis reikalingas cia? Juk musu ginti nereikia smile.gif Parase paprasta laiska. Notaro patvirtinimo nedarem, nes viska tvirtina parasas. JAV notaras tik patvirtintu, kad tu pasirasei, bet tai kam tai?
Atsakyti
O ar galima keliauti su ta dvimete zk, nes kazka esu girdejusi, kad gali atgal neileisti ar pan, atseit geriau kai jau turi 10-mete.?
Atsakyti
Tikrai galima, keliavau ne karta.
Atsakyti
Mano mamos neisleido, net neziurejo jos jokiu dokumentu, iskarto pareiske, kad as pazeidus istatyma(J1), ir kad mano seima nepasitiki daugiau.
Atsakyti
Man irgi tas pats - mamos neisleido, jau pora kartu bandem, vyras ir i ambasada skambino - ta pati dainele, su J1 atvaziavo, negrizo, vadinasi, nelegale, ir nors kuola ant galvos tasyk cry.gif . tai po to vyras jiems sako, juk jus taip verciat mus jiems zalios kortos prasyti, o mes tik norim, kad jie i svecius atvaziuotu, tada vyruks susmaste, bet jokios naudos unsure.gif . o i dokus jokius neziurejo - nors issiuntem i ambasada, gavom ir receipt, kad Vilniuj gauna, ir mama turekjo visas kopijas, tai net neziurejo, ta pacia giesmele gieda verysad.gif
Atsakyti
Aciu baltic*girl uz info.
Atsakyti