Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė

QUOTE(Titia @ 2005 09 04, 11:29)
Vilmoska 15, tu galetum mano kaimyne buti, as is Philadelphijos  smile.gif . O apie Aristova teko daug nuomoniu girdeti, dauguma geru, bet pora ir nekokiu... smile.gif

Tiesa sakant as gyvenu Atlantic City, bet dokus tvarkaiusi Filadelfijoj.
Atsakyti
Jei ZK per vedybas su JAV pilieciu, tai pilietybei gali paduot po 3 metu nuo ZK gavimo.
Atsakyti
Siandien nutiko juokingas dalykas. Kaip zinia, jau pora metu vazineju i imigracine prasitesineti ZK stampo, nes jie niekaip nesiteike atsiusti antrosios - ilgalaikes. Interviu per tiek laiko nepaprase, viska patvirtino, kiekviena karta sake vaziuoti namo ir nesinervuoti, kad pasto dezuteje nerandu ZK. Taip vazinejau jau pora metu, nes stampas pase galioja tik metus.

Aciu Dievui, mano vyras lauke metus ir paskui sugalvojo kreiptis i musu kongresmena. Nes kortos vis nebuvo. Po ilgo susirasinejimo turim visai nemaza laisku kolekcija, rodanti ju darba. Atejo laiskas ir nuo pacio Bostono INS vadovo, kad viskas su mano failu thumbup.gif Vienu zodziu - biurokratija. O kortos vis nebuvo. Bet mes nepasidavem ir karts nuo karto apie save primindavom...

Tai va - siandien atejo storiausias is visu gautu laisku su issamiu kongresmeno ofiso atstoves darbu. (Jie parodo, kokius laiskus rase ir gavo nuo INS.) Pasirodo, mano korta niekada nebuvo atspausdinta. Nepabaige darbo INS issiunte patvirtinima i savo institucija, kad korta jau issiusta ir mano failas ta proga uzdarytas wacko.gif Tai va - laukiau kortos, kuri ju ziniomis jau senai issiusta doh.gif Tik dabar jie atkase savo klaida ir galiaaaaaaaaausiai atspausdins ta korta ASAP.

Is savo patirties noriu tik pasakyti, kad jei laukiate ko ilgai - nelaukite, rasykite savo kongresmenui. Jokiam advokatui, nes jie neturi galiu prieiti prie INS failu ir nezino INS darbuotoju koordinaciu... Turbut ne mano vienos failas buvo "uzdarytas" anksciau laiko g.gif
Atsakyti
Mes irgi turime "teigiamos" praktikos su Senatu. Kai man ilgiausiai teko laukti ss, tai vyras isiunte net ne laiska, o faksa, Senato atstovui, kuris rupinasi imigraciniais reikalais. Tai, patikekit, po dvieju dienu gavau SS ir laiska su paaiskinimu is Senato. thumbup.gif
Taip, kad as irgi rekomenduoju spausti valdzios atstovus tokiais klausimais smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,
gal kuri nors gales atsakyti i mano klausimus.Viena pazystama istekejus uz amerikonu, tvarkosi dokus, jau gavo darbo leidima ir vaziuos kuria cia diena darytis ss, tai ji jau turbut gali pasidaryti ir Id?ar tiesa?
Ir dar vienas klausimelis, tas darbo leidimas galioja tik metus, o kas paskui? Ji reikia pratesti ar kaip? interviu dar jai kol kas nepaskirta...
Aciu uz atsakymus!
Atsakyti
Sveikute,kai tik tavo drauge gaus darbo leidima, tures su juo vaziuot i Social Security Ofisa, ten uzpildys anketa, ir uz keliu savaiciu (ar keliu men., kaip man buvo..), atsius ss kortele pastu. Tada, -zalia sviesa darytis teisias, ID ir t.t. Darbo leidimas galioja metus, per metus paprastai ateina laikas interviu zaliai kortai. Mano situacijoj buvo taip, kad pradzioj padavem dokumentus zaliai kortai, o paskui visgi grizau i LT ir laukiau K3 vizos, kaip amerikiecio sutuoktinei, tai visas sitas procesas strigo, ir mano darbo leidimas pasibaiges, bet jis cia mazai kam rupi, jei turi ss....
Atsakyti
Manes kai darbinausi visi prase ir darbo leidimo ir social numerio. Dar ji gali pasiskambinti i imigracine tuo 1800 numeriu ir jie buna paaiskina viska. As kai ejau i interviu ir po to gavau stampa i pasa, tai tada jie paima is taves darbo leidima, nes gauni zalia korta. Kol kas tegu laukia ji interviu paskyrimo ir darosi ID ir t.t.
Atsakyti
As tvarkiausi senai ir viskas buvo lengviau - darbo leidima isdave iskart tik pridavus pirmuosius popierius. Bet as ir SS# jau turejau. Tiesa, iki vedybu ant jo buvo stampas, kad sis SS# neleidzia dirbti. Po vedybu pasikeiciau ir gavau kita kategorija, ta pati numeri be stampo. Tad gavus SS# su darbo leidimu gal buna tas pats g.gif Nes tos korteles aiskiai pasako ar zmogus gali ar ne isidarbinti.
Atsakyti
Aciu visoms uz atsakymus. Ji jau buvo darytis SS, tai sake , kad atsius kortele per dvi savaites.Tik dar ji labai nervuojasi del to, kad pas ja pasas su sena pavarde.Ji vis nori issiusti ta pasa, kad pakeistu, bet tai uztrunka apie 3 men, bet as jai vis sakau, ka tu darysi, jeigu paskirs interviu, juk be paso neisi. Tai kaip jus , kai vaziavot i interviu turejot pasus su senom pavardem ar naujom? Jai viska dabar isduoda nauja pavarde, nes parodo pasa ir santuokos liudijima.
Atsakyti
As keturis metus nekeiciau savo paso. Keliaudama vezdavausi santuokos liudijima ir viskas, o visi kiti dokumentai buvo nauja pavarde. Niekas neprisikabino. Man atrodo cia net nera istatymu kaip Lietuvoj, kad po vedybu skiria tam tikra laika pasikeisti pavarde pase (kazka girdejau).
Atsakyti
Tegu laikosi savo paso, nes kai gaus zalia korta, tai ten stampa des. AS kaip BAltic Girl dariau su savo pasu, jokiu problemu. Tik neperseniausiai issiunciau pasikeisti i nauja, nes baigesi galioti. Tai tuo paciu jie ir ir vaika iregistruos, ir santuoka Lietuvoje. Zodziu tegu ji nieko kol kas nekeicia.
Atsakyti
Labutes, turiu klausimely,gal kas ka zino kaip USA galimybes.
Mano vyras yra vokietijos pilietis, jo tevas taip pat(mires),jo senelis buvo USA pilietis(taip pat mires).Ar yra galimybe mano vyrui USA pilietybe gauti? Ar yra butina kad pirma jo tevas butu turejes USA pilietybe pasiimti,Kas siuo atveju neymanoma,?Gal kas susidure su panasiu atveju?Ar ka panasaus girdejo?
Atsakyti