QUOTE (Fasolka @ 2004 09 08, 21:58) | ||
nu zodziu... paguodet tai dar "geru" atveju dar du metai .. o gal ir ilgiau.. ka tik Travel doka gauti.. man tik tam ta korta ir reiklainga.. isvykti ir parvykti..... bet va kaip supratau migracineej dar gali buti KELI interview (ne vienas) - kodel?? as anksciau galvojau tik vienas O del pirstu antspaudu, as seniai pridaviau, bet dvoakats sako, akd jie tik metus galioja, po to vel reikes |
Travel dokumentus gali gauti, kai jau turi ta zalia laiska is imigracines, kad tavo byla priimta ir tau suteiktas alien registration#. Travel doku gali prasyti pastu, reikia nusiusti tam tikra forma i INS. Na, man ta doc'a 2002 vasara, aisku, uztempe, nes tipo "nerado" mano laisko , tai turejau anksti ryte atstoveti eilej ir pazadejo padeti, o kita diena ta dokumentu pluosta iteike, tik nauju nuotrauku norejo. Praktiskai su tais dokumentais gali keliauti, jie metus galioja, po to pratesineti galima. Tad zalia korta gali ir palaukti...
Fasolka, interviu gali buti vienas, gali buti ir du. Pirmakart eina visi. 15% tu zmoniu is karto yra "itartini". Tuos pakviecia antram pokalbiui pasibaigus pirmai zaliai kortai. Dar kita 15% isrenka atsitiktinai. Taip mums pasake kazkas imigracinej.
O jeigu nereikia antro interviu - metu begyje gauni antra korta "visam laikui". Deja, mano failas buvo pamestas, tad as bent kokio pripazinimo, kad egzistuoju, is imigracines sulaukiau tik po dvieju metu (jau antri metai kaip rankose tureciau laikyti nauja korta).
Advokatai nieko nepaspartina; imigracinei vienodai, ar pats tvarkaisi, ar su teisininku. Cia tik mitas, kad jie turi tokiu galiu. Jie tik padeda susigaudyti tiems, kurie bijo padaryti klaidu ar nieko nesigaudo. Na, ir Californiagirl atveju gal neblogai buvo tureti, bet cia jau isskirtinis variantas (kiek jums teko isgyventi ).
O jeigu nereikia antro interviu - metu begyje gauni antra korta "visam laikui". Deja, mano failas buvo pamestas, tad as bent kokio pripazinimo, kad egzistuoju, is imigracines sulaukiau tik po dvieju metu (jau antri metai kaip rankose tureciau laikyti nauja korta).
Advokatai nieko nepaspartina; imigracinei vienodai, ar pats tvarkaisi, ar su teisininku. Cia tik mitas, kad jie turi tokiu galiu. Jie tik padeda susigaudyti tiems, kurie bijo padaryti klaidu ar nieko nesigaudo. Na, ir Californiagirl atveju gal neblogai buvo tureti, bet cia jau isskirtinis variantas (kiek jums teko isgyventi ).
QUOTE (californiagirl @ 2004 09 08, 07:44) |
po savaites istraukeme mano vyra is imigracinio kalejimo, visa guzuota ir sumusta, nes LA imigracineje pasodino kartu su 200 meksikonu... Zmogui teko pakovoti del telefono, kad paskambintu man Brrrr nenoriu net prisiminti. |
Oho . Tikrai, kad labai ziauri istorija...
Paskaiciau as cia apie seimos nario sponsoriavima i Valstijas - panasu ir i Kanada. Cia dar sponsorius turi pasirasyti toki popieriu, pagal kuri "importuojama/s" zmona/vyras 10 metu negali kreiptis i jokius public funds, kad ir kokia situacija bebutu. Mano imigracine istorija irgi nebuvo labai lengva ar grazi, nelabai noriu jos prisiminti... Bet labai dideliu nesamoniu tai nebuvo.
As paliginus lengvai gavau teporary spouse viza, bet va dabar atsiunte application forms del rezidento statuso. Tai reikia patvirtinamo laisko is federalines policijos del kriminalo; po to jei per tuos 2 metus buvau isvykusi is salies reikia surasyti salis ir kiek laiko ten buvau; ir jei as buciau, per ta laika, gryzusi i Lietuva ir pasilikusi 12men. ir ilgiau reiketu laisko is policijos del kriminalo. Mums reikes parasyti laiskus apibudinancius musu relationship. Maziausiai dvieju draugu patvitinancius, musu relationship, laiskus; ju pasoar id kopijas, jie turi tureti Australijos pilietybe. Na ir zinoma visokia medziaga, irodancia, kad mes seima; vidio, nuotraukos, bilai(telefono, duju ir t.t. kad butu mano ir jo vardu, tuopaciu adresu) , vaiku gimimo liudyjimai, santuokos liudyjimas, banko bendra sakaita, family allowance payments, Health care cards arba private health insurance. Yra ir daugiau visokio briedo, kuri gali prideti kaip patvirtinanti medziaga.
Kai imigracine gaus visus dokumentus, ju tvarkymas uztruks keleta men. ir tipo jei reikes daugiau irodymu, jei susisieks su manimi. O del interviu, as neradau kad butu parasyta .
Tai tiek, kas liecia Australijos imigracine. Pasiziuresim, kaip viskas klostysis toliau, nes as po rezidento statuso applajinsiu del citizenship.
Kai imigracine gaus visus dokumentus, ju tvarkymas uztruks keleta men. ir tipo jei reikes daugiau irodymu, jei susisieks su manimi. O del interviu, as neradau kad butu parasyta .
Tai tiek, kas liecia Australijos imigracine. Pasiziuresim, kaip viskas klostysis toliau, nes as po rezidento statuso applajinsiu del citizenship.
QUOTE (Jorja @ 2004 09 08, 15:35) |
as po rezidento statuso applajinsiu del citizenship. |
O ar Australijoj nera ten visokiu laiko limitu del pilietybes? Nes Kanadoj tai reikia permanentiniu rezidentu isbuti bent tris metelius, kad galetum aplikuoti pilietybei.
JAV visi istatymai zymiai pasikeite po Rugsejo 11-osios ivykiu, o ir laukimas prisidejo Bet vyriausybe yra labiau suinteresuota nelegalius imigrantus (meksikiecius, kaip jau kalbeta) padaryti legaliais, kol nelegalizavo legaliai cia esanciu Mano nuomone, imigracine pati nebesusitvarko su savo uzduotimis!
QUOTE (delfinas @ 2004 09 09, 02:20) |
O ar Australijoj nera ten visokiu laiko limitu del pilietybes? Nes Kanadoj tai reikia permanentiniu rezidentu isbuti bent tris metelius, kad galetum aplikuoti pilietybei. |
Atrodo du metus reikia laukti, ir tada galima prasyti pilietybes. Kazkaip tai pas mus net per telika reklamuoja," tapkit australijos pilieciais". Nesuprantu, kodel jie tas reklamas leidzia .
QUOTE (legenda @ 2004 09 08, 23:26) |
Travel dokumentus gali gauti, kai jau turi ta zalia laiska is imigracines, kad tavo byla priimta ir tau suteiktas alien registration#. Travel doku gali prasyti pastu, reikia nusiusti tam tikra forma i INS. ...... |
As dabar vel susimakaliuzinau, as jau gaavu visokius darbo leidimus, SS ir t.t. iskarto aplajinau Travel dokui, gavau pativirtinima is migracines, kad gavo mano application.. jau 4 menesiai.. o parasyta 90 d. begyje ..internete bandziuau tikrinti, pranesam kad tokio Nr nera ... bet bel Advokatas (tikrai zinau, kad jie nieko nepagreitina, bet bent jau teisingai anketa uzpildo) sake, kad dabar daznas variantas, kadangi migracineje buvo restrukturizacija...
o kas per ZALIAS laiskas?
Mano drauge buvo interview (pries du metus).. sake, kad daugiau bauginanciu istoriju prigalvota (apie triusiku spalva) negu yra... bet as pati nebuvau... tai kad
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 08, 17:43) |
Advokatai nieko nepaspartina; imigracinei vienodai, ar pats tvarkaisi, ar su teisininku. Cia tik mitas, kad jie turi tokiu galiu. Jie tik padeda susigaudyti tiems, kurie bijo padaryti klaidu ar nieko nesigaudo. Na, ir Californiagirl atveju gal neblogai buvo tureti, bet cia jau isskirtinis variantas (kiek jums teko isgyventi ). |
Pritariu. Kazkoks ishmislas, kad advokatas reikalingas. Is principo pati viska pildziau ir dariau, nors vyras labai norejo advokato "del saugumo" Paskambinai 1-800 numeriu keleta kartu, atsake visus klausimus - nuo kokiu formu reikia mano atveju iki smulkmenu/neaiskumu ju pildyme. Dabar pati galiu deti sklebima "pildau anketas imigracinei" ir taip kalti $$$
QUOTE (Jorja @ 2004 09 08, 18:35) |
Tai tiek, kas liecia Australijos imigracine. Pasiziuresim, kaip viskas klostysis toliau, nes as po rezidento statuso applajinsiu del citizenship. |
Mano mokyklos laiku drauge ten jau 8metai, ir su vyru ten susipazino (jis lietuvis). Jinai man pasakojo apie kazkokia sistema - turi surinkti tam tikra reikalaujama tashku/balu skaiciu, tuomet gauni resident status. Taskus duoda uz ishsilavinima, anglu kalbos zinias, sveikatos lygi, santaupas ir pan. Man pasirode labai nebloga sistema Bent jau geresne nei USA...
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 09 09, 04:34) |
Taskus duoda uz ishsilavinima, anglu kalbos zinias, sveikatos lygi, santaupas ir pan. Man pasirode labai nebloga sistema Bent jau geresne nei USA... |
Manta sistema irgi prie sirdies butu...
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 08, 19:29) |
Mano nuomone, imigracine pati nebesusitvarko su savo uzduotimis! |
pilnai pritariu!!!!! man tai is vis labai pikta, nes pas mus visi sitie reikalai tai tokiam mirties taske stovi, ir nezinau pajudes kada ar ne. cia turbut tik mes tokie "laiminguciai", bet musu bylose pastoviai kazkokiu klaidu pridaroma, vis kokie nesusipratimai, neatitinka numeriai ir t.t. toks ispudis, kad ten ne rimta organizacija, o kaimo kontorele... Nors, kiek zinau, kitiems viskas labai greit ir gerai. Bet as tai labai nusivylus