Aga, sveikinu Fasolka ir ash!
sveikinu Fasolka
Aciu, mamos, labai...bet tikrai dar anksti.. Kaip buvau ant adatu, taip ir esu.. O kas gavo jau korta, kleime metam ta korta galioja? Melagele, mamaitene??
Sveikinu, Fasolka! Kortele gavau po menesio, galioja 2 metam
QUOTE(mamaitiene @ 2004 12 12, 01:52)
Sveikinu, Fasolka! Kortele gavau po menesio, galioja 2 metam
Vasario menesi sueis du metai, kaip laukiu antros korteles arba interviu. Nekviecia nei i interviu, nei nesiuncia kortos Pirma atejo 2 savaite spo interviu. Sorry, nenorejau sugadinti nuotaikos
Baltic girl. man per interviu del antros kortos sake kaskokius popierius atsius, juos uzpildzius ir pridejus nauju bendru irodymu(saskaitu ir t.t), jei ins to uztenka tai siuncia antra korta, jei ne - kviecia interviu. As tavi vietoj skambint pradeciau
QUOTE(mamaitiene @ 2004 12 12, 03:36)
Baltic girl. man per interviu del antros kortos sake kaskokius popierius atsius, juos uzpildzius ir pridejus nauju bendru irodymu(saskaitu ir t.t), jei ins to uztenka tai siuncia antra korta, jei ne - kviecia interviu. As tavi vietoj skambint pradeciau
Tai mes tuos popierius ir pildem Ju nesiuncia, patys turit nepraleisti 90 dienu periodo iki pasibaigiant laikinai kortai ir juos issiusti su cekiu. Ceki jie paeme, o daugiau niekas nepajudejo. Skambinti nera kur - matosi, kad dar neturejot problemu su imigracine, ten juk telefonu nera. Duoda tik bendriems klausimams, i kuriuos atsako net nematydami tavo duomenu. Adreso jie ir neskelbia, visur tik P.O.Box. Kiek pavyko suzinoti per politikus - po Rugsejo 11-osios ivykiu bent Texase (tuo metu gyvenom Floridoj, tad TX buvo musu centras) viskas uzsilaike 2 metams. Geriausias tikros santuokos irodymas yra vaikas Be to, mes jau vede keturi su puse metu, ir viskas cia ne del itarinejimu - juk kviestu i interviu tokiu atveju. Paprasciausiai imigracine turi savu spragu.
Fasolka, sveikinu! nespejau i tavo klausima atsakyti, nera kada i foruma uzklysti...
Laikina zalia kortele galioja 2 metus, nuolatine - 10 metu, po to gali prasitesti (jei dar pileitybes negavai), anstpaudas pase - 1 metus. man po interviu korlete atsiunte per menesi, bet lietuviska pavarde per ilga pasirode, viena raide "pamete", tada teko vel atgal keliauti, pirstu atspaudus vietoj paeme ir pazadejo nauja kortele atsiusit, ja apie keturis menesius dare.
Laikina zalia kortele galioja 2 metus, nuolatine - 10 metu, po to gali prasitesti (jei dar pileitybes negavai), anstpaudas pase - 1 metus. man po interviu korlete atsiunte per menesi, bet lietuviska pavarde per ilga pasirode, viena raide "pamete", tada teko vel atgal keliauti, pirstu atspaudus vietoj paeme ir pazadejo nauja kortele atsiusit, ja apie keturis menesius dare.
QUOTE(Fasolka @ 2004 12 09, 14:16)
Aciu, mamos, labai...bet tikrai dar anksti.. Kaip buvau ant adatu, taip ir esu.. O kas gavo jau korta, kleime metam ta korta galioja? Melagele, mamaitene??
jei korta per vedybas:
Pragyvenus 2 metus gauni laikinaja zalia korta 2-iem metam...
Taciau buna tokiu situaciju, kad zmones pragyvena 3 metus... o po triju metu iskarto duoda zalia korta 10-ciai metu, tad nieko neitaliotis nebereikia.
Siandien gavau is kongreso atstovu apie savo faila: "...file is one among thousands we have here that needs interviews. Our office hasn't had any I751 interviews within the last couple of months because our resources are being used on the I485 and N400 interviews."
*I485 - pildoma pirmajai kortai gauti.
*I751 - pildoma antrajai kortai gauti.
*N400 - pildoma del pilietybes.
JAV prezidento isakymu jau keli menesiai antros kortos gavimas neskubinamas Tik kai beliko skambinti Lou Dobbs (per du metus visur jau isskambinta) - kongresantai pazadejo gauti korta per savaite. Sekmes visiems svajoniu salyje
*I485 - pildoma pirmajai kortai gauti.
*I751 - pildoma antrajai kortai gauti.
*N400 - pildoma del pilietybes.
JAV prezidento isakymu jau keli menesiai antros kortos gavimas neskubinamas Tik kai beliko skambinti Lou Dobbs (per du metus visur jau isskambinta) - kongresantai pazadejo gauti korta per savaite. Sekmes visiems svajoniu salyje
Baltic girl,
papasakok kokius popierius siuntei antrajai kortai gaut. Ta prasme, irodymus Kaip suprantu Jus net vaika kartu turit ar bereikia kitu irodymu, kad tikrai esat seima? Ir ar reikalingas interviu? Papasakok daugiau. Man ir manau daugeliui bus tikrai aktualu.
papasakok kokius popierius siuntei antrajai kortai gaut. Ta prasme, irodymus Kaip suprantu Jus net vaika kartu turit ar bereikia kitu irodymu, kad tikrai esat seima? Ir ar reikalingas interviu? Papasakok daugiau. Man ir manau daugeliui bus tikrai aktualu.
d2d, siunciau pries du metus, tad bijau rekomenduoti del galimu pasikeitimu siunciau ta nurodyra forma ir visus irodymus. bet tuo metu musu centras buvo TX, kuris taip perkrautas (kaip ir visi kiti), jog negavom jokio atgalinio kvituko net kai keitemes adresa. negavom jokio patvirtinimo ir issiunte forma, kad jie gavo zinau tik nuejusi i banka ir patikrinusi, ar pasieme pinigus nuo cekio (suma keiciasi, tad siulau pasiziureti nete bei pasiskambinti i INS). taigi, laiska ir irodymus jie gavo, taciau reikalai sustojo del INS perkrovimo. o irodymai musu be vaiko buvo - namas, banko saskaitos, mokesciai ir dvi keliones kartu i Lietuva. ir siaip mazesnes keliones kartu
kas liecia antra interviu - kiek atkasem, jo reikalauja labai retai. daugelis tiesiog gauna zalia korta ir viskas. i interviu atrenka koki 15% nepatikimu zmoniu, ir apie tiek pat - loterijos budu. labai linkiu visiems nepapulti i tokia loterija mums sis delsimas kainavo ir tebekainuoja nemazai rupesciu, nes as net teisiu negalejau pasikeisti be Busho brolio pagalbos. tuo metu reikalavo irodymo, kad esi legalus - o kaip as ji gausiu, jei pati INS jo nesiunte? taigi, mes viska tvarkomes per politikus. parasysiu daugiau jei idomu... bet tikiuosi neprireiks
kas liecia antra interviu - kiek atkasem, jo reikalauja labai retai. daugelis tiesiog gauna zalia korta ir viskas. i interviu atrenka koki 15% nepatikimu zmoniu, ir apie tiek pat - loterijos budu. labai linkiu visiems nepapulti i tokia loterija mums sis delsimas kainavo ir tebekainuoja nemazai rupesciu, nes as net teisiu negalejau pasikeisti be Busho brolio pagalbos. tuo metu reikalavo irodymo, kad esi legalus - o kaip as ji gausiu, jei pati INS jo nesiunte? taigi, mes viska tvarkomes per politikus. parasysiu daugiau jei idomu... bet tikiuosi neprireiks