Turiu toki klausimeli, gal kas ka zinot. Jei pvz. vienas is tavo tevu gauna Amerikos pilietybe, ar yra kokiu lengvatu tau gauti zalia korta ar permanent resident statusa?
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 22, 22:55) |
Dailin, tai gal jus gavot zalia korta per loterija, o darba susiradot atskirai? Na labai man idomu, nes vat laukiu laukiu savo zalios, esu legaliai, o tau lengviau gavosi Sakau, ir as pabandyciau gauti per darba (siaip SVEIKINU!) Gavau atsakyma del paso keitimosi, tai zymek nezymejes "skubos" tvarka ar ne - atsius bendra, skubiai per konsulata nedaro |
Nu žalia korta duoda tipo seselėms(Nurse) programos dalyviams, ir to žmogaus šeimos nariams. Vat, nu ji ne darbo visa, ji žalia korta Tik dar aš jos neturiu, pase, kaij viska susitvarkysiu, parašysiu visa romaną, kaip medikai Lietuvą palieka
brolis taij gavo tik darbine vizą, taij dabar vis prasitesinėja amerikoje. Bet jam bent kolkas viskas normaliai, be problemu vis pratesia
o kas yra VISA SCREEN
QUOTE (ziedadulke @ 2004 09 27, 11:42) |
Turiu toki klausimeli, gal kas ka zinot. Jei pvz. vienas is tavo tevu gauna Amerikos pilietybe, ar yra kokiu lengvatu tau gauti zalia korta ar permanent resident statusa? |
Kiek suprantu, tada galima prasyt zalios korteles (kuri ir yra "permanent resident" statusas) pagal giminystes rysi. O kaip ten visas tas dalykas vyksta tai as nezinau. Gal ka rasi pasiskaityt INS tinklapyje http://uscis.gov
QUOTE (zanet @ 2004 09 13, 11:45) |
] Bent jau Lietuvoje tie lietuviski-rusiski gimimo liudijimai yra pakeisti i naujo tipo. Pries isvaziuojant is salies as issiemiau naujos kartos gimimo liudijima, nes man paaiskino, kad tie senieji jau nebegalioja uzsieny. |
Siandien skambinau i konsulata paklausti del gimimo liudijimo, tai man pasake, kad nieko keistis nereikia, jie yra galiojantys. (Cia tie dar su rusu kalba)
QUOTE (Titia @ 2004 09 29, 12:38) | ||
Siandien skambinau i konsulata paklausti del gimimo liudijimo, tai man pasake, kad nieko keistis nereikia, jie yra galiojantys. (Cia tie dar su rusu kalba) |
Oi, as tuo Niujorko konsulatu tai ishvis nepasitikiu Ziopliu minia sedi ir tiek Lietuvos mokesciu moketoju pinigu shvaistymas
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 09 30, 05:09) | ||||
Oi, as tuo Niujorko konsulatu tai ishvis nepasitikiu Ziopliu minia sedi ir tiek Lietuvos mokesciu moketoju pinigu shvaistymas |
Dar ir kokia ziopliu minia visose ambasadose. Turtingu teveliu vaikuciai (mano nelaimei pazistu keleta) issiusti i tokias "siltas" vietas kaip NYC ir pan. Zalio supratimo neturi ka veikia.
Tai visdelto tas gimimo liudijimas galioja ar ne?
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 21, 00:05) |
Na, man reikia seno paso ir KOL ATSIUS NAUJA, tai apie tai bandziau parasyti. |
Baltic Girl, gal isisiaiskinai kaip del paso? Man taip pat pasirodo reikalingas senasis (kad ir negaliojantis)
QUOTE (Titia @ 2004 10 04, 20:56) |
Baltic Girl, gal isisiaiskinai kaip del paso? Man taip pat pasirodo reikalingas senasis (kad ir negaliojantis) |
Man telefonu pasake ideti atgalini apmoketa voka sau ir rastu parasyti, kad pasas butu atsiustas atgal (darant nauja!). Jie turi ji tik pamatyti. Tikiuosi, tai neuztruktu labai ilgai. Tada kai ateis naujas pasas is LT - jie paskambins, ir turesi vel siusti savo senaji pasa. O tada jau ateis abu (aisku jei parasysi prasyma grazinti senaji)
Ar ne per painiai surasiau
Aciu
Sveikos, mamytes,
Gal pasikartosiu (ne visus ats. perskaiciau), bet dar karta paklausiu patarimo ka daryti, nes kiek zmoniu, tiek nuomuoniu, o i beda pakliuti nesinori.. tai va, pradejau makalyne su tuo gim. liudijimu, nes buvau sugalvojus parasyt mamai Lt igaliojima kad nauja isimtu, tai advokatas nusiunte popierukus i NY ambasada, tai vakar gavau susni popieriu: del paso pakeitimo(kadangi istekejusi), gyv. vietos deklaravimo, pakartotinio gim.liudijimo isdavimo.
AR BUTINA KEISTIS PASA ( t.y. pavarde jame), kadangi senasai dar metus galioja? + gyv. vieta deklaruot? Ne,mmazai pazystu istekejuisiu cia kurios ne nezada keistis pavardes pase , deklaruoti gyv. vt, ir t.t.
Aisku dauguma is jusu susidurete su tuo, ka darete?
Atsiprasau moderatores jei pasikartoju
Gal pasikartosiu (ne visus ats. perskaiciau), bet dar karta paklausiu patarimo ka daryti, nes kiek zmoniu, tiek nuomuoniu, o i beda pakliuti nesinori.. tai va, pradejau makalyne su tuo gim. liudijimu, nes buvau sugalvojus parasyt mamai Lt igaliojima kad nauja isimtu, tai advokatas nusiunte popierukus i NY ambasada, tai vakar gavau susni popieriu: del paso pakeitimo(kadangi istekejusi), gyv. vietos deklaravimo, pakartotinio gim.liudijimo isdavimo.
AR BUTINA KEISTIS PASA ( t.y. pavarde jame), kadangi senasai dar metus galioja? + gyv. vieta deklaruot? Ne,mmazai pazystu istekejuisiu cia kurios ne nezada keistis pavardes pase , deklaruoti gyv. vt, ir t.t.
Aisku dauguma is jusu susidurete su tuo, ka darete?
Atsiprasau moderatores jei pasikartoju