Nedaviau ir neduosiu, nei alaus, nei sampano, esu kategoriska siuo klausimu ir nesutinku, kad jei maziukas paragaus, tai jam nepatiks ir daugiau neprasys, arba alumi apetita kelt, arba kad ramesnis butu... absurdas. na, buna atveju netycia paragauja. As nesmerkiu mamu ir nesakau, kad jos blogos, jei vaikuciui duoda alaus paragaut, as tiesiog su tuo nesutinku.
Uzaugs vaikai, tures savo nuomone, jei nores gales ragaut ir apetita kelt.
Tiesa, buvo niuansas,kai vaikas stvere skardine nuo alaus ir uzsiverte, bet... ji buvo tuscia ir alaus joje buta be alkoholio. Lasa paragavo, paskui aiskinau, kad tai ne vaiku gerimas. Laimei, vaikutis supratingas, galima susitarti, jei pamato skardine, klausia "kas cia", jei ten alus, tai ir nepraso, bet jei sakau, kad salta arbata, tai labai nori paragaut. Zodziu, visad stebiu, kad nesugalvotu ko netinkamo paragaut. Namuose tai nepaliekam atidarytos taros,o ir patys ragaujam retai ir tik silpnuosius gerimus, ir vaikui nematant

, jei uzsimanau alaus, man uztenka ir nealkoholinio paskanaut. Ipratom kiekvienas naudotis tik savo puodeliu, stikline, todel, nepraso is mamos, ar tecio paragaut,
vaikysteje man tevas leisdavo puta nuo alaus nulaizyt, bet man tai buvo kaip zaidimas, galejo to ir nebut.
Manau, kad jei vaikas nemato gerianciu tevu, tai jam ir nekyla noras ragaut, kas ten ju stikliukuose.
Papildyta:Beje, zinau pora atveju kai tevai neramiems vaikams ant kaktytes dedavo degtines kompresus, kad miegotu. Isaugo vyrai murai azuolai... alkoholikai