Įkraunama...
Įkraunama...

Alus vaikui

Buvom svečiuose ir nusistebėjau, kai mama savo 1 m. 2 mėn. vaikui davė alaus (normalaus alkoholinio blink.gif ), tas su malonumu išgėrė kelis gurkšnius. Būtų gėręs dar, bet mama nebedavė. Kaip supratau, alaus paragauja ne pirmą kartą.

Ką apie tai galvojate? Ar galima vaikams alaus?
O jūs duodate alaus (ar jo putos) savo mažyliams?
Atsakyti
Neduodu schmoll.gif ir nesuprantu tėvų, kurie taip daro. Esu mačiusi, kaip mama davė pasiurbti alaus putų dar nė metų neturinčiam mažyliui. Man juokingos kalbos esą tai gerina apetitą. Jau geriau lai duoda vitaminų.
Atsakyti
Aišku, kad neduodu blink.gif blink.gif Juk alkoholis turi įtakos smegenų vystymuisi, kas čia per nesamonės, duoti leliukui blink.gif . Teisiškai, tai čia kaip ir nusikaltimas, nes alkoholio galima tik nuo 18 metų tongue.gif Neduodu ir neduosiu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
man kazkda sake mociute, kad maziukui reik duot truputeli alaus, nes ten yra mieliu, kurios reikalingos maziukui ir jo organizmui. As asiku su ja nesigincijau, bet A L A U S vaikui nieka neduosiu, nusisneka kartais zmones ir net JUODAI blink.gif
Atsakyti
Išties, vyresni žmonės tarsi susitarę tvirtina, kad vaikams galima duoti kelis gurkšnius alaus. Gal seniau jie taip ir darydavo, tačiau dabar, jei yra kokių problemų, jas galima išspręsti duodant vaikams vitaminų.
Atsakyti
QUOTE(ScarleTa @ 2006 08 25, 23:41)
Aišku, kad neduodu  blink.gif  blink.gif Juk alkoholis turi įtakos smegenų vystymuisi, kas čia per nesamonės, duoti leliukui blink.gif . Teisiškai, tai čia kaip ir nusikaltimas, nes alkoholio galima tik nuo 18 metų  tongue.gif Neduodu ir neduosiu  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

cia siek tiek klysti - teisiskai yra draudziama parduoti alkoholi nepilnameciam asmeniui. Lygiai taip pat ir tabako gaminius. Niekur nera tiesiogiai parasyti, kad nepilnameciams yra draudziama tuos produktus vartoti.

Pati prisimenu vaikysteje gaudavau is tetes alaus paragauti. Pati savo vaikams nelabai duodu - dazniausiai ji geriame jau vaikams sumigus.

Atsakyti
na anksciau manu kiekvienas is musu ragavo to alucio, bet dabar nemanau, kad reiketu. Mes tai su vyru ir buna pagurksnuojam, kai lialka miega blush2.gif
Atsakyti
man atrodo, kad vienas gurkšnis dar nieko nenugalabijo..čia truputį perdėta.juk jei mes beveik visi esam ragavę ir neužaugom durniukais.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Močiutės ir būdavo teisios, naminis, nepasterizuotas alus yra "gyvas", jame esančios alaus mielės yra naudingos organizmui. Pasterizuojant (o parduotuvėse dabar prekiaujam tik pasterizuotu alum) alaus mielės žūva, todėl jo vaikui geriau neduoti. Aišku, kaip minėjo forumietės, nuo kelių gurkšnių nieko blogo nenutiks, bet verčiau jau vaistinėj alaus mielių tablečių nupirkti ir sugirdyti, jos tikrai naudingos, ir nekils jokio rizikos. 4u.gif
Atsakyti
O manančios, kad alus vaikui nieko tokio, nuo kokio amžiaus duodate alaus savo vaikams?
Atsakyti
Pati niekada nedaviau. schmoll.gif

Bet man tėtis leisdavo putą nugriebti, aš tiesiog mirtinai jos norėdavau. Buvau kokių 4 metukų, gal ir mažesnė ragavau... ax.gif Gydytoja tėvams netgi pasakė, kad vadinasi vaikui kažko trūksta, tegul...
Atsakyti
QUOTE(andos @ 2006 08 25, 14:40)
Buvom svečiuose ir nusistebėjau, kai mama savo 1 m. 2 mėn. vaikui davė alaus (normalaus alkoholinio  blink.gif  ), tas su malonumu išgėrė kelis gurkšnius. Būtų gėręs dar, bet mama nebedavė. Kaip supratau, alaus paragauja ne pirmą kartą.

Ką apie tai galvojate? Ar galima vaikams alaus?
O jūs duodate alaus (ar jo putos) savo mažyliams?

NEZINAU AR GALIMA VAIKUI DUOTI ALAUS, BET MNO DUKRYTE PAMAZIUSI NET DREBA KAIP NORI IR SU MIELU NORU TRUPUTI ATSUGERIA, MATYT KAZKO TRUKSTA(be to vaikams alkoholi kepenis visiakai suskaido), nesakau kad reikia specialiai kist, atsiget alaus, bet jei vaikas nori, reiskias jam jo reikia, vaikai paprastai labai puikiai pasirenka, ko jiems reikia.
Atsakyti