mes tai balta duonyte pamirkom plaktame kiausinyje ir kepam . as valgau pacius vienus, o manajam patinka prisikasti uogiene.
nu super idėjos jau žinau ką greitu laiku bandysiu, kai tik iki parduotuvės numaklinsiu sluoksniuotos tešlos
o aš paskutinį kartą toj keptuvėj kepiau batoną prie sultinio. Tiesiog ant batono sviestuko užtepiau, smulkinto česnako užbėriau ir kiek ilgiau kepiau, kad labiau apskrustų. Ir valgėm su naminiu sultinuku. Šeimos vyrai pareiškė, kad tokį dalyką turėsiu gamint dažniau
o aš paskutinį kartą toj keptuvėj kepiau batoną prie sultinio. Tiesiog ant batono sviestuko užtepiau, smulkinto česnako užbėriau ir kiek ilgiau kepiau, kad labiau apskrustų. Ir valgėm su naminiu sultinuku. Šeimos vyrai pareiškė, kad tokį dalyką turėsiu gamint dažniau
oi kaip skaniai ska mba begu ir as taip p;abandysiu pasidaryti, siandiena kaip tik virsiu sultinuko turetu buti skanu
Gal kas galetu placiau paaiskint,kaip ceburekus kepti?Ar farsa deti zalia ar apkepta?Ir kiek mazdaug laiko reikia juos kepti?
valgiau ir tokiu ir tokius, cia jau skonio reikalas, man labiau patinka su apkepintu farsu
Mano mėgstamiausi karšti sumuštiniai - su baltu (varškės) sūriu. Batončiko abi riekes aptepu sviestu, kad geriau apskrustų, tarp jų dedu riekę balto sūrio ir dar pabarstau šiek tiek druskyte. Sūris man tuo labiau patinka nei varškė, kad mažiau terlionės, nereikia jokio kiaušinio ir pakepusio sūrio konsistencija tampa panaši į lydytą sūrį. niamnia.
O šiaip man patiko idėja su pievagrybiais. kažkaip niekada nesusimasčiau, kad būtų galima reiks pabandyt pakepint keptuvėj miške rastus grybus su svoguniuku ir įdėt
O šiaip man patiko idėja su pievagrybiais. kažkaip niekada nesusimasčiau, kad būtų galima reiks pabandyt pakepint keptuvėj miške rastus grybus su svoguniuku ir įdėt
nu geras,su grybais pirma karta girdziu as tai pati grybu nevalgo bet manasis net ir labai reiks pabandyti gal patiks
QUOTE(Barita @ 2007 02 08, 17:37)
Gal kas galetu placiau paaiskint,kaip ceburekus kepti?Ar farsa deti zalia ar apkepta?Ir kiek mazdaug laiko reikia juos kepti?
Aš dedu žalią faršą. Įpilu šiek tiek vandenuko, įpjaustau svogūno ir įberiu juodų maltų pipirų ir druskytės. Faršo reikia dėti nedaug, kaip aš sakau "tik plonai pakeverzot". Kepu keptuvėje, kol gražiai apskrunda, tik reik aliejaus nemažai pilt, kai netingiu kepu fritiūrinėj...
siandien kepiau pyragelius su obuoliais nu nerealiai skanu
O aš jau išbandžiau su keptais grybais, obuoliais, netgi su likusiais žuvų piršteliais Tik maniškiai vyrai nepasirašo naujovėms - jiems tik su dešra ir sūriu
Čia ne į temą, bet su obuoliais (plius cukrus ir cinamonas) gaunasi pasakški koldūnai
Čia ne į temą, bet su obuoliais (plius cukrus ir cinamonas) gaunasi pasakški koldūnai
Kadangi vakar nusipirkom naują sendvičinę(senoji jau nusilupo, nes pačią pigiausią pabandymui buvau pirkus), prisiskaičius čia visokių naujovių, sumasčiau ir aš išsikepti iš sluoksniuotos tešlos sumuštinius.
Turiu paskyti, kad įdėja , nes kepa žymiai greičiau,nei orkaitėje ir kas mums labiausiai patiko, kad valgant mažiau trupa.
O įdarą padariau, kaip picai - smulkiai supjausčiau pievagrybius, marinuotą agurkėlį, paprikos, kumpio gabalėlį, sūrio- viską sumaišiau, pridėjau picos prieskonių . Gavosi tikrai
Vien pievagrybiai ir sūris man trūko pikantiškumo, kai visko prisideda skaniau
Aišku sviestas varvėjo per visus galus, todėl man iškilo klausimas, kaip gautųsi su sluoksniuota mieline tešla Arba kokia kita, gal mažiau varvėtų riebalai.
O beje, tešlos aš visai nepjausčiau ir nekočiojau, ištiesiau visą gabalą, pridėjau įdaro ir uždengiau kitu gabalu. Iškepęs puikiai gabaliukais subyrėjo tik viduriuką perpjoviau ir įdaras niekur neišvarvėjo
Turiu paskyti, kad įdėja , nes kepa žymiai greičiau,nei orkaitėje ir kas mums labiausiai patiko, kad valgant mažiau trupa.
O įdarą padariau, kaip picai - smulkiai supjausčiau pievagrybius, marinuotą agurkėlį, paprikos, kumpio gabalėlį, sūrio- viską sumaišiau, pridėjau picos prieskonių . Gavosi tikrai
Vien pievagrybiai ir sūris man trūko pikantiškumo, kai visko prisideda skaniau
Aišku sviestas varvėjo per visus galus, todėl man iškilo klausimas, kaip gautųsi su sluoksniuota mieline tešla Arba kokia kita, gal mažiau varvėtų riebalai.
O beje, tešlos aš visai nepjausčiau ir nekočiojau, ištiesiau visą gabalą, pridėjau įdaro ir uždengiau kitu gabalu. Iškepęs puikiai gabaliukais subyrėjo tik viduriuką perpjoviau ir įdaras niekur neišvarvėjo
oi kaip skaniai tu cia papasakojai ir as uzsimaniau tik kad jau per velu daryt