Labas merginos! Jusu pokalbius skaitineju jau gerus 1.5 metu... Bandziau anksciau prisijungti, bet kazkodel nepavyko, tad ilga laika buvau tik skaitytoja. O siandien stai is karto pavyko
. Nepykit, kad lendu tiesiai i senbuviu gretas... bet tokia ir jauciuosi. Tiesiog noriu pasidalinti savo patirtimi... gal ji kam nors is jusu pravers... IVF+ICSI srity esu senbuve. Pradejom gydytis pries pora metu del prastos vyro spermos. Is mano puses tik mijomos reikaliuka sunkino. Patyriau 3 IVF ciklus + 2 saldytus. Turejau 1 nesivystanti nestuma po saldytu isodinimo. Per visas sias nesekmes beveik neisprotejau tikraja sio zodzio prasme, nes man jau arti 40, o vyrui arti 50. Prarade kantrybe del IVF apribojimu ir embriono gynimo istatymu salyje, kurioje gyvename, nusprendem laime pabandyti JAV.... kur viskas leidziama... Mums is karto ten buvo pasiulyta daryti PGD - embrionu genetini tyrima, pries juos isodinant, nes, atseit JAV gydytoju, dazniausia ankstyvu persileidimu, nesivystanciu, ir nesekmingu IVF priezastis yra genetiskai nesveiki embrionai, turintys neteisinga chromosomu skaiciu chromosomu porose (chromosomu yra 23 poros). Ir ka jus manot, po pirmo IVF bandymo Amerikoje, 3-cia diena istyre 11 musu puikiai atrodanciu embrionu, genetikai rado tik 1 sveika... Jis, deje, perkeltas i gimda neisitvirtino... Per antraji IVF buvome dar agresyvesni. Darem kombinuota cikla - tyrem viska, ka turejom, sviezius ir saldytus... Sikart is 13 6 buvo sveiki..... Visus man ir sudejo jau blastocistu stadijoj, 5 pilnu dienu... Dabar esu 14 savaiciu nescia, laukiuosi trynuku!!!! Zinau, kad 1 is kudikiu bus "saldytas", nes sviezi buvo tik 2. Zinoma, rizika didesne, taciau vis tiek esu be galo laiminga. PGD is europos saliu leidziama, kiek zinau, Belgijoj, Olandijoj, Ispanijos, Anglijoj ir Cekijoj... Siuloma moterims su didesne persileidimu patirtimi. Nesupraskit manes klaidingai, nenoriu nieko mokyti, nusprendziau tik pasidalinti tuo, ka zinau.....