Kad mes nebenorime buti dviese, nusprendem dar pries vestuves todel iskart po vestuviu buvo atsisakyti bet kokiu "kontra baby" priemoniu
Neilgai reikejo laukt - diena pries vyro gimtadieni pamaciau teste antra issvajota juostele kaip ant sparnu nulekiau pas gydytoja, bet ji tik pasake, kad dar reikia laukt kelias dienas, nes gimdoje nieko nera... nelinksmos man buvo Kaledines sventes, niekaip negalejau sulaukt gruodzio 28 d. Ir pagaliau ta diena atejo!!! patikrinimas pas gydytoja ir patvirtinimas - 6-7 savaites!!!! Nieko nedelsdami pranesem tevams ir artimiausiems draugams sia dziugia zinia!
Nestumas buvo idealus: jokiu pykinimu, jokiu ligoniniu, visalaik kupina jegu!! I dekretines atostogas isejau pacia pirma diena kada tik buvo galima ir nesigailejau del to visai visa vasara buvo mano ir busimo mazylio: gulinejau prie juros, lankiau baseina, vazinejau iki paskutines dienos su masina.
Bijojau vieno (nors ir vaikiskai nuskambes) - pernesiojimo... labai jau norejau "liutuko" ... Kiekviena miela dienele tempdavau busima teveli maziausiai 2 valandas pasivaikscioti, irgi buvo vienas skatinimo budu, nuo 34 savaites geriau avieciu lapu arbata (minkstina kakleli) ir vis klausinejau pilvelio gyventojo kada jis pas mus pasirodys...
Gimdymo data buvo numatyta rugpjucio 22 d. (taigi paskutine "liutuko" dienele ). Jau nuo rugpjucio 1 d. man vis pamausdavo pilveli, po 36 savaiciu apziuros gydytoja pasake, kad mazylis nusileides zemyn, t.y. jau ready, be to, suejus 37 savaitem, mano manymu isejo "zymusis kamstis". Taigi - buvom jau dideliam laukime
Buvo pirmadienio velyvas vakaras, rugpjucio 7 d. Su teveliu ziurejom TV ir bendravom su pilveliu. Tik staiga pro pravira balkona isskrido paukstukas Toks mazytis, bet as vis tiek siaubingai issigandau ir pabegau i kita kambari! O jis ramiai paskraide, nutupe ant vieno lango, ant kito ir lygiai taip pat ramiai isskrido... Vyro zodziai "nu ka - pranese mums zinia, o dabar laukiam ant dienu mazylio!"
Rugpjucio 9 d. buvau visa veiksme! lekiau paklausyti vaisiaus sirdutes, i migracine pazymos ir visur begom! Toks vaizdas, kad kas su sautuvu butu varinejes!! O karstis - nerealus! Bet vis tiek - visur begom!
Per pietus grizta vyras, o as jam "nieko nezinau, skatinam!". Kur jam vargseliui detis - sutiko O po to ir prasidejo smagumas!!!
Kraujas! Ryskus kraujas! Zinau, kad jo nestumo gale gali buti, bet lygtai jis turetu buti tamsus... Sakau vyrui "nuvaziuojam del visko i GN ir tada pasivaiksciot prie juros".
Nuvaziuojam. Priemime man pareiske - "guldom i patologini!" I mano klausima "kodel?" atsako - "ka? nenori? nesigulsi?". Tada pareikalauju, kad pries tai bent jau gydytoja apziuretu! Ateina Karpaviciute gydytoja ir jos verdiktas: kaklelis 2 cm ir pilnai pasiruoses, minkstas ir t.t. As zagteliu ir pralemenu, kad skambinu savo gydytojai. Mano gydytojos verdiktas : gulk i gimdykla ir tegul tave 3-4 valandas stebi.
Nu gult - tai gult!. Guliu! Issiunciu vyra namo, atvest del visko daiktu ir kruva zurnalu! Man gi nera ka veikt cia! Iki siol atsiminsiu, kad mano brangusis atveze man zurnalus, kuriu turbut gyvenime pati nesu pirkus "Extra" ir "Veidas"! Atveze - tai gavau skaityt
Taip prabludinau nuo 16 val. iki 20. val kada prijunge man aparaciuka saremiams fiksuoti... 20.30 val. nurodo, kaip gimdymo pradzia. Jokio skausmo! Nu gerai - labai jau nedidelis skausmas, lyginant su mano skausmingom mm...
Vat 24 val. kai nuleidzia vandenis - jau linksmiau bet normaliai - kentet tikrai galima. 1.30 val. - susaukiu, kad noriu epiduro (spjoviau i isankstini nusistatyma). Verdiktas - 8 cm ir epidurui cia jau ne vieta! Kenciu! tikrai jau KENCIU! Vyras vis masazuoja, o man norisi mintyse ji kuo toliau pasiust Bet vis tiek labai gera, kad jis salia... Tarp saremiu - nuluztu! Atsibundu nuo saremio skausmo - o vyras salia - GERA
2.30 val. - lipam ant kito stalo! Vat tada dar smagiau - pasirodo nemoku stumt t.y. moku kol nepasako - "saunuole, viskas gerai" - po situ zodziu as iskart pagalvodavau, kad apsikak... ir baigdavau stumt
Galu gale 3.15 val. staigiai isneria (tikru tikriausiai isneria) maza unguriukas, visas toks baltas baltas ir kazka niurzga po nosim prisipazinsiu - pirmas jausmas - isgastis! Issigandau naturaliai! Nezinojau ka daryt, galvot... Visada maniau, kad tokiu momentu apsiverksiu, bet nieko panasaus... Tik tevelis sekundei buvo dinges (kaip veliau paaiskejo - isbego i koridoriu ikvept ir nubraukt asarele )
Gimdem keturiese: as, akusere, gydytoja ir vyras... Visi stume, tik ne as Bet rezultatas vis tiek mano - Matukas 3740 g. 55 cm
Kirpo, plysau, bet visa tai nei kiek nesvarbu... Jausmas tapus mama - NEREALUS
P.S. man noresis ir noresis dekot gydytojai Maciulionytei (su ja tariausi is anksto del gimdymo)! Super gydytoja! Tokios turetu buti visos ginekologes...
gražiai aprašei ramių naktelių ir saldaus pienelio
nius faina istorija net nubraukiau asarele bukit lainingi zinau koks tai jausmas nors ji patyriau cezario budu bet juk verkiau kokia valanda is dziaugsmo fainas
gerai parasei, labai lengvai skaitosi
sveikinimai
graži istorija
prieš metus ir aš pagimdžiau mažą "liūtuką"... Ryžtingi ir žinantyrs ko nori vaikučiai. Mieliau auklėja tėvelius nei leidžiasi auklėjami patys
graži istorija
prieš metus ir aš pagimdžiau mažą "liūtuką"... Ryžtingi ir žinantyrs ko nori vaikučiai. Mieliau auklėja tėvelius nei leidžiasi auklėjami patys
Gražu Ir gimė liūtukas, kaip ir norėjai
vat pasirodo ir patiko mano rasymas
Raganiuke butent todel, kad jie aukleja tevus ir norejau "liutuko"
Raganiuke butent todel, kad jie aukleja tevus ir norejau "liutuko"
Labai graziai aprasei o as 30 eisiu su Maciulionyte tartis
Sunelis jusu toks grazutis i mamyte
Sunelis jusu toks grazutis i mamyte
"Galu gale 3.15 val. staigiai isneria (tikru tikriausiai isneria) maza unguriukas, visas toks baltas baltas ir kazka niurzga po nosim prisipazinsiu - pirmas jausmas - isgastis! Issigandau naturaliai! Nezinojau ka daryt, galvot... Visada maniau, kad tokiu momentu apsiverksiu, bet nieko panasaus... "
Man irgi panašiai buvo, kai uždėjo tokį raudonai mėlyną ant pilvuko, tai toks durnas jausmas buvo (net keista), o kai jau padavė suvystitą, tai ir apsipyliau tom jausmų ašarom (truputį pavėluota buvo mano reakcija).
Na ką, sveikinam ir
linkim Jums aukti sveikiems, stipriems, kaip tie liutaukai.
Man irgi panašiai buvo, kai uždėjo tokį raudonai mėlyną ant pilvuko, tai toks durnas jausmas buvo (net keista), o kai jau padavė suvystitą, tai ir apsipyliau tom jausmų ašarom (truputį pavėluota buvo mano reakcija).
Na ką, sveikinam ir
linkim Jums aukti sveikiems, stipriems, kaip tie liutaukai.
QUOTE(D&Diana @ 2006 08 27, 00:56)
as apsiblioviau po dvieju dienu beziuredama i ji matyt tik po tiek laiko daejo kas cia atsitiko
sveikinu .. labai grazi tavo istorija