Tiesiog pastabele gal butu tik del vieno dalyko. Paprastai nemokamai kraujo duodantys donorai priimami be eiles. Taciau o is kur zinoti kurie is ju duoda kraujo nemokamai?
Duodant krauja nemokamai, visu pirma to klausia registraturoje, ir po teigiamo atsakymo uzdeda ant korteles geltona lapeli su raidele N . Paprasciausiai atejus prie laukiancios eiles galima paklausti : kas paskutinis, duodantis neatlygintinai kraujo? Jei tokiu nera, vadinasi, tavo eile, nes neatlygintinai be eiles.
Papildyta:
QUOTE(nrimto @ 2008 11 19, 15:47)
Jau kelis kartus esu davusi kraujo. Kai sužinojau, kad esu
, aišku, kurį laiką apie tai negalvojau. Dabar vaikui jau daugiau nei 1,5 metų. Labai dažnai pagalvoju, kad tikrai galėčiau vėl duoti, tik yra vienas bet... Dar maitinu, nors tas maitinimas tik dėl juoko: šiek tiek prieš miegą, šiek tiek rytą. Jeigu naktį dantys neramina ar pan., tai irgi tenka pasitelkti stebuklingąjį MP. Juk maitinant negalima kraujo duoti? Ar klystu? Man atrodo, kad mano kraujas nuo to MP nėra blogesnis nei buvo. Čia gal tik dėl paties donoro sveikatos tas draudimas. Taip knieti paskambinti į Kraujo centrą ir paklausti, bet kvailas išdidumas neleidžia (atrodo, kad siūlysiuos per prievartą). Aišku, galėčiau tiesiog pameluot, kad nebemaitinu. Negražu meluot, nenoriu. Gal iš šalies keistai atrodo toks mano atkaklus noras duoti kraujo. Nežinau, bet aš labai gerai jaučiuosi tą dieną ir dar kelias paskui. Visomis prasmėmis gerai.
O kraujo centre man patiko. Veiksmas vyko Šiauliuose. Gal kiek blogiau nuteikė viena šiek tiek pažįstama jo darbuotoja. Ji mane pamatė, pribėgo persigandusi ir paklausė, ar kas susirgo, kas atsitiko. Lyg be to nebūtų galima duoti kraujo
Geriau neskubek, palauk, kol maitini, nes maitinanciai mamai duoti kraujo nepatartina. Beje kad ramiau butu gali ir pasiskambinti, pasiteirauti, tikrai neatrodysi kvailai, nes donorai visada laukiami. Ir dar vienas patarimas, jokiais budais del nieko negalima meluoti, nei del kokios ligos, nei del kokiu iskylanciu klausimu, viska reikia issakyti ir aptarti su gydytoja, kuri priima kraujo centre pries duodant krauja, nes tai labai svarbu ne tik donoro sveikatai, bet ir tam asmeniui, kuriam bus dovanojamas jusu kraujas. Sekmes!