Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė.

Mano II+.
Atsakyti
Sveiki,

Labai malonu, kad tokia tema yra. Aciu!
Pati esu davusi kraujo jau 12 kartu ir viena karta liaukocitus. Is tikruju jausmas yra malonus. Tikrai yra labai malonu, kai gali kazkam isgelbeti gyvybe. Karta atejusi paklausiu, kam sis kraujas bus skirtas, nes mano grupes kraujo kaip tik tuo metu buvo reikalingas, tai pasake, kad vaiku ligoninej. Su asarom akyse sedejau ir net galvojau "imkite kad ir is abieju ranku". Gaila mazu vaikiuku be protiskai.
Nors kiek zmoniu del nuomoniu del donorystes. Vieni peikia, sako, kam to reikia, kai tau reikes, niekas neduos, kiti giria ir dziaugaisi, kad yra zmoniu, kurie gali padeti. Pati sau sakau, kad kol galiu tol duodu. esu sveika, stipri mergina, kodel as negaliu kazkam padeti, jeigu mano pagalba tikrai reikalinga.
Va dabar greitu metu irgi vaziuosiu duoti krauja. Jau laikas atejo, kai galiu.
Visiem noriu palinketi stibrybes ir ryzto, kas dar padeve kraujo, bet noras yra.
Geru svenciu!
Atsakyti
QUOTE(sachar @ 2007 12 12, 10:10)
O as noreciau paklausti jusu nuomones del organu donorystes  unsure.gif mama sako, kad neskubeciau (man 23), kad spesiu pasirasyti kai bus kokie 40 sakykim, nes sako, kad organu donoru gyvybe pvz po avarijos netaip stengiasi gelbeti, nes jiems reikia organu, ar kazkas pan  unsure.gif Tai ir svarstau ar dar luktelti...

Ka manot? Kokie yra pliusai ir minusai tapus organu donoru?  g.gif

tavo mama neteisi,zmones prisigalvoja visko,turbut nera turejusi dideliu bedu,as uz donoryste nes su tuo susidurusi,pazistu zmoniu kurie laukia donoro,nevisi sulaukia verysad.gif
Atsakyti
Mano II Rh(-). Visada pasiruošusi padėti...
Atsakyti
Mano I Rh (-) ...jeigu kam reikes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos,
gal kuri esat susidūrusi su trombocitų paėmimo procedūra? Žinau, kad sergančiam berniukui Vilniuje jie yra reikalingi, mielai pagelbėčiau, tik truputį nedrąsu,- girdėjau, kad čia nepaprastas kraujo paėmimas, kad iš kraujo tik išrenka tuos trombocitus, o patį kraują po to vėl supila donorui g.gif ar tikrai taip viskas vyksta? ir dar, kiek supratau, ši procedūra užtrunka apie 3 val.
Kas per daiktas tie trombocitai? Ar tai nepavojinga blush2.gif
Gal kuri turit patirties. Būsiu dėkinga už info.
Atsakyti
Mano grupė IV Rh-
Atsakyti
Mano IV(RH-)
Atsakyti
RH (I) neigiamas Vilnius
Atsakyti
LABAI PAGIRTINA TEMA!!!!

esu davusi dar tik du kartus ir jau vel praejo 2 menesiai ir vel sia savaite ketinu eit.

labai geras jausmas, kad tavo kraujas kazka isgelbeja...
nera ten dideles proceduros, reik tik noro, visi geranoriski, anketa reik papildyt, bet tai nera sudetinga, tai formalumas ar neesi turejusi santykiu su infekuo ZIV ir pan...

man gaila, kad dar tik dukart tedaviau, kad anksciau to nedariau.

NORECIAU PASKATINT BENT KARTA PABUTI KRAUJO DONORU, ne tik vien del mazyliu, ir del vyreniu, bet kam jis yra reikalingas...

Kai pati is KAUNO, galiu tik pasakyt, ar kam primint, jog siame mieste kraujo donoru gali buti centre, Kestucio gatves paciame gale link Aleksoto puses. Beja, galima ten ir su masina sustot prie pastato, tik reikia nuejus pranesti apie tai + pasakyti masinos numerius... thumbup.gif
Atsakyti
normaliai valgantis zmogus ir sveikas zmogus,pridaves krauja ,jausis tikrai puikiai.....apie alpimus ir adatu bijojimus -man nervai nelaiko klausytis.....juk niekas nepraso anemisku zmoniu krauja nuleidineti..... doh.gif geriau,pagalvokit apie vaikucius kurie su onkologinem ligom kovoja,per koki pragara jie kiekviena diena eina.......as krauja esu pridavus du kartus,paskutini karta senokai,bet todel ,kad laukiausi ir dabar maitinu kudiki(maitinant ,lnetgi abai nepatartina) bet jau neuzilgo nutraukinesiu pienuka ir manau ne vien as sia vasara priduosiu krauja,bet ir draugus remsiu prie sienos drinks_cheers.gif
Papildyta:
Beje nepersistenkit-bet koks gydytojas patvirtis,kad krauja daugiau nei du kartus per metus priduoti nepatartina 4u.gif
Atsakyti
Tema skirta kaip matau parašyti kokia kraujo grupė, kad žmonės galėtų susisiekti ... taigi mano yra II (Rh-)... 4u.gif
Atsakyti