Įkraunama...
Įkraunama...

Donorystė.

O aš pasiskųsiu blush2.gif
Klaipėdoje per radiją periodiškai skelbia, kaip kraujo centrui trūksta kraujo. Važiavau kažkuomet penktadienį prieš šešias, žiūriu, jau uždaryta, dirba iki 5, tik pirmadieniais ilgiau, iki 6.
Po poros savaičių ištaikiau tinkamą pirmadienį, nuvažiavau vėl. Ogi darbo laikas jau pasikeitęs, dirba kasdien 8:00-17:00 doh.gif Na aš kaip dirbantis žmogus, tokiu laiku atvažiuot niekaip negaliu schmoll.gif
Bet vat mėnesio bėgyje pasitaikė galimybė ištrūkti anksčiau iš darbo, kaip tik vakar 16:35 važiavau pro šalį. Žiūriu, šviesos įjungtos, dirba. Prisiparkavau mašiną, susimokėjau už parkingą, priėjau, žaliuzės jau nuleistos, durys užrakintos doh.gif Pyktelėjusi net skambinau, ale kur tau... doh.gif Ir norėk žmogus gerą darbą padaryti.
Atsakyti
Į donorų sąrašą:
III plius
I minus

Vilnius
Atsakyti
Labai noreciau duoti kraujo pas mane 2- grupe,kaune busiu 19d gal zinot kur galeciau kreiptis?zinoma be atlygio
Atsakyti
QUOTE(Rikute @ 2012 01 07, 16:32)
Labai noreciau duoti kraujo pas mane 2- grupe,kaune busiu 19d gal zinot kur galeciau kreiptis?zinoma be atlygio

Kraujo Donorystės Centras
Kaune: I. Kanto g. 15;
Informacija nemokamu tel.: 8 800 00014.
Atsakyti
Vilniuje, Big prekybos centre. Priimamas kraujas. Prasome prisijungti, gal kam isgelbesim gyvybe.

Neatlygintinos donorystės akcija PC BIG.
PC BIG kartu su asociacija "Donorystė" ir

VšĮ Nacionaliniu kraujo centru organizuoja NEATLYGINTINOS DONORYSTĖS akciją ir kviečia visus dovanoti laiko patirti gyvenimą!

Artėjant Šv. Valentino dienai, nepamirškime atverti širdžių tiems, kuriems to ypatingai reikia. Būkime kartu - stiprūs, sveiki,mylintys ir mylimi!

Akcija vyks vasario 11, 12, 13, 14 dienomis nuo 12:00 iki 20:00 val.

Laukiame Jūsų!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 11 vasario 2012 - 14:36
Prisidedu ir as I(Rh-)
Atsakyti
Ar padėsiu tiesiai tam vaikeliui kuriam reikės kraujo,ar teks važiuoti į donorystės centrą ir jau ten mano kraują paskirs?Mano draugė užsikrėtusi per donorystę baisia liga,Todėl purtausi aš donorystės Centru g.gif
Atsakyti
QUOTE(Estrejad @ 2012 02 27, 20:26)
Ar padėsiu tiesiai tam vaikeliui kuriam reikės kraujo,ar teks važiuoti į donorystės centrą ir jau ten mano kraują paskirs?Mano draugė užsikrėtusi per donorystę baisia liga,Todėl purtausi aš donorystės Centru g.gif

Kokia liga ji užsikrėtė ir kada ir kur tai buvo? Jau seniai yra naudojamos vienkartinės priemonės (adatos, maišai kraujui ir t.t.), seselės naudoja vienkartines pirštines. Tad užsikrėsti nelabai įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2010 01 20, 23:35)
Sveikos, pries kokius 10 metu ir seniau duodavau kraują, bet paskutinį kartą apalpau, tai daugiau ir nebedaviau blush2.gif . Dabar vienas giminaitis susirgo kraujo vėžiu ir jam reikalingas kraujo čiulpų donoras ir labai sunku rast jį kad atitiktų viskas, lyg dabar atsirado donoras vokietijoje, galvoju gal ir mano kraujo čiulpai kam tiktų, gal galėčiau kokio žmogaus gyvybę išgelbėt. Gal žinot kur ar kraujo centre reikia reikia užsiregistruot ar kur kitur g.gif

VIlniuje Santariskese galima, I aukste.
Pries pat Kaledas su druage ten lankemes, uzsiregistravome, procedura trumpa. Pradzioje susipildai anketa, ir paima is venos kraujo. Viskas. Uztrukome gal 10-15 min.

Vis noriu duoti kraujo normaliai, bet neistaikau, kai vyksta kakzokios akcijos. O specialiai vaziuoti i Zolyno g. labai nepatogu. Viesasis transportas toli.
Paskutini karta ten buvau gal pries 6 metus, tai irgi i mane kreivai paziurejo, kai pasakiau, jog noriu duoti neatlygintinai. Po to pasake, kad turiu pristatyti pazyma is ginekologo doh.gif TUo ir baiges mano kraujo "davimas" ax.gif
Atsakyti
ax.gif sveikutes

Buvau nuvykus su bendradarbiaiais i Vilniaus kraujo centra, nors musu buvo apie 30 zm. viskas vyko sklandziai ir gan greit,maloni aplinka... na kaip ir visad anketu pildymas,spaudimo matavimas ir kraujo meginelio emimas is pirsto,pirma kart tai neskaudziai paime man krauja is pirsto thumbup.gif ... mes buvom neatlyginami donorai, krauja daviau 6taji karta,jokiu neigiamu pojuciu neturejou ir anksciau, beja mano kraujas B Rh D teigiamas, (3+) jei kada kam skubiai reik,galit kreiptis cool.gif
Atsakyti
as taipat rh+2
Atsakyti
noreciau ir as ... o ypac pazistamam serganciam, bet.... mano 1 rh+
Atsakyti