Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto gyvūnų augintojų kreipimasis

QUOTE(Borzika @ 2008 12 17, 16:09)
Turiu KLAUSIMĄ dėl įvestos naujovės Vilniaus m., t. y. dėl daugiabučiuose gyv.

GRC irgi pasakė tą patį - kas turėjo šunį "iš ankščiau", tam jokių sutikimų nereikia. Bet, logiškai mastant, jeigu šuo neregistruotas jokiam GRC, tai pabandyk įrodyti nuo kada tu turi tą šunį...
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 12 17, 15:09)
Kas galėtų kompetentingai ir įstatymiškai pagrįstai atsakyti, kaip elgtis vyresnio nei 10 m. šuns šeimininkui, kurio kaimynai nieku gyvu sutikimo nepasirašys? g.gif  4u.gif

Ar teisėsaugininkams tai bus pakankamai rimtas argumentas?:

Atgaline data įstatymai neveikia.
Jei šuo buvo įsigytas ir užregistruotas prieš naujųjų taisyklių priėmimą, tuomet niekas neturi teisės reikalauti kaimynų sutikimo. Jis jau yra, jau gyvena, jis, be kita ko, yra PRIVATI NUOSAVYBĖ (kurią gina Konstitucija).
Tačiau jei jis iki šiol nebuvo užregistruotas, vadinasi, teisiškai jo visai nebuvo...

Tiesą pasakius, aš tikiuosi, kad tas pažeidžiantis mūsų teises punktas dėl kaimynų sutikimo greitai bus panaikintas. Buvo dėl to ir parašai renkami, galima buvo pasirašyti visose vet. klinikose. Gal ir dabar dar galima? pasidomėkite.
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2008 12 17, 15:24)
GRC irgi pasakė tą patį - kas turėjo šunį "iš ankščiau", tam jokių sutikimų nereikia.

Na, bent jau aš tikrai nesu linkusi pasikliauti vien tik GRC darbuotojų nuomone ax.gif

QUOTE(Daiva D. @ 2008 12 17, 15:29)
Jei šuo buvo įsigytas ir užregistruotas prieš naujųjų taisyklių priėmimą, tuomet niekas neturi teisės reikalauti kaimynų sutikimo.

bigsmile.gif Ačiū Jums, Daiva D. - būtent tokio atsakymo aš ir laukiau

QUOTE(Daiva D. @ 2008 12 17, 15:29)
Tiesą pasakius, aš tikiuosi, kad tas pažeidžiantis mūsų teises punktas dėl kaimynų sutikimo greitai bus panaikintas. Buvo dėl to ir parašai renkami, galima buvo pasirašyti visose vet. klinikose. Gal ir dabar dar galima? pasidomėkite.

Na, šiuo metu mes lankomės tik 1 vet.klinikoje, bet joje tikrai nieks jokių parašų neberenka (gal tik vienos L.Udraitės vet.klinika tai daro g.gif).
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 12 17, 15:45)
Na, šiuo metu mes lankomės tik 1 vet.klinikoje, bet joje tikrai nieks jokių parašų neberenka (gal tik vienos L.Udraitės vet.klinika tai daro g.gif).

Aš pati pasirašiau Jakovo klinikoje, bet tai buvo jau gana seniai - gal rugsėjo mėn. Gal dabar jau ir neberenka.
Tačiau tie lapai, ant kurių reikėjo pasirašyti, nebuvo padėti matomoj vietoj, teko klausti darbuotojų.
Atsakyti
Na as po svenciu pradesiu mint takelius. kad kaimynai neleis suniuko laikyt tai jau zinau. Zodziu vesiu suneli registruot. Parasysiu kaip sekesi. Tikrai nenusileisiu. Uz ka man ta isnpekcija bauda israsys, kad suo loja... Tegul matuoja dB. O uzregistruot as ji noriu, ir valstybei ta 10 Lt moket noriu.

o cia siaip pastraipa is vieno straipsnio:

„Taisyklėse nėra nurodyta, kaip uždrausti šuniui loti. O žmogui gyvūnus mylėti irgi neuždrausime“, – teigė valdininkas.
Atsakyti
QUOTE(Ony @ 2008 12 17, 16:03)
Na as po svenciu pradesiu mint takelius. kad kaimynai neleis suniuko laikyt tai jau zinau. Zodziu vesiu suneli registruot. Parasysiu kaip sekesi. Tikrai nenusileisiu. Uz ka man ta isnpekcija bauda israsys, kad suo loja... Tegul matuoja dB. O uzregistruot as ji noriu, ir valstybei ta 10 Lt moket noriu.

o virš mūsų tarkim vaikas rėkia, labai daug rėkia ir ką ax.gif žiūrėkit tik, kad nelotų per anksti ryte ir per vėlai vakare ir viskas, na man taip atrodo g.gif
Atsakyti
mes ji paliekam 8:30, o namo gryztam 17:30. ir tikrai jis visa ta laika neloja. kaimynas is musu auksto kai gryzta pietu sako ramu buna. savaitgaliais isvis vieno nepaliekam.
Atsakyti
Na as po svenciu pradesiu mint takelius. kad kaimynai neleis suniuko laikyt tai jau zinau. Zodziu vesiu suneli registruot. Parasysiu kaip sekesi. Tikrai nenusileisiu.

Šiaip jau visų pareigingų piliečių šunys turėtų būti registruoti.

Uz ka man ta isnpekcija bauda israsys, kad suo loja... Tegul matuoja dB.

Jeigu ką, tai, žinokit, kad Vilniaus m. taisyklėse yra toks punktas Nr. 12: "Gyvūnų savininkai privalo užtikrinti, kad gyvūnai nekeltų triukšmo, netrikdytų žmonių ramybės ir viešosios rimties."

o cia siaip pastraipa is vieno straipsnio:
„Taisyklėse nėra nurodyta, kaip uždrausti šuniui loti. O žmogui gyvūnus mylėti irgi neuždrausime“, – teigė valdininkas.

Pastraipa iš t.t. straipsnio yra kone niekinė - tai juk ne taisyklė, juolab ne įstatymas...
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 12 17, 17:24)
Šiaip jau visų pareigingų piliečių šunys turėtų būti registruoti.
Jeigu ką, tai, žinokit, kad Vilniaus m. taisyklėse yra toks punktas Nr. 12: "Gyvūnų savininkai privalo užtikrinti, kad gyvūnai nekeltų triukšmo, netrikdytų žmonių ramybės ir viešosios rimties."
Pastraipa iš t.t. straipsnio yra kone niekinė - tai juk ne taisyklė, juolab ne įstatymas...

Jam 3 men. registruot mano ziniomis nuo 4 men reikia. Kad nekeltu triuksmu mes kiek patys ismanom bandom jam sukurt kuo maziau stresuojancia aplinka. Ir forumuose patarimu klausineju. As ir pati netikiu kad jis visa laika kels triuksma. Antra jis ramybes ir rimties netrukdo. nuo 18:00 iki 8:30 jis buna su mumis, taigi triuksmo nekelia. Nebent pensininkams istatymiskai ramybes laikas galioja 24 val per para.

Jei turit pati patarimu kaip uztikrint kad gyvunas nekeltu triuksmo labai prasom pasisakyti..

O straipsnis del to kad ieskau panasiu atveju nes noriu issiaiskinto ko pries mane gali imtis pareigunai.
Atsakyti
Na mano irgi suo neloja tik pabando tegu prisikabinti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sirdduke: 17 gruodžio 2008 - 18:39
QUOTE(sirdduke @ 2008 12 17, 18:37)
Na mano irgi suo neloja tik pabando tegu prisikabinti g.gif

g.gif Taigi nėr Jums ko nerimaut, jei jūsų šuo neloja rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Ony @ 2008 12 17, 17:14)
Jam 3 men. registruot mano ziniomis nuo 4 men reikia.

O negi jūs visą šuniukų vadą auginate? Jei taip, tuomet jums pagal Vilniaus m. Taisykles „bute leidžiama laikyti šuniukų vadas iki 4 mėn. amžiaus.“
Bet, jei auginat tik 1 mažylį, tuomet, mano supratimu, joks amžiaus cenzas negalioja.

Kad nekeltu triuksmu mes kiek patys ismanom bandom jam sukurt kuo maziau stresuojancia aplinka.

O kokiu gi būdu?

Antra jis ramybes ir rimties netrukdo. nuo 18:00 iki 8:30 jis buna su mumis, taigi triuksmo nekelia.

Rimties ir ramybės laikas yra nuo 6:00 ryto iki 18:00 vakaro.

Jei turit pati patarimu kaip uztikrint kad gyvunas nekeltu triuksmo labai prasom pasisakyti..

Tokių pat patarimų ir mes su mielu noru išklausytumėm.

O straipsnis del to kad ieskau panasiu atveju nes noriu issiaiskinto ko pries mane gali imtis pareigunai.

Deja, vien tik žurnalistų straipsniais vadovaudamiesi, nieko gero „nepešite“.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 17 gruodžio 2008 - 18:53
QUOTE(Borzika @ 2008 12 17, 18:49)
Rimties ir ramybės laikas yra nuo 6:00 ryto iki 18:00 vakaro.

ne atvirkščiai? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 17 gruodžio 2008 - 19:26