išeitų kad pabraidyti tik galima iki kelių , čia gal turėta omenyje pliažiukus kokius, kur žmogėnai renkasi, nes daugumoje vandens telkinių vieši.
Iš dalies jie teisūs - gyvūnų sveikatai kenkia maudytis viešuose, žmonių prim.yžtuose vandens telkiniuose Patys m.yža, patys tegu ir murdosi
QUOTE(Dipsis @ 2008 05 07, 14:47)
išeitų kad pabraidyti tik galima iki kelių , čia gal turėta omenyje pliažiukus kokius, kur žmogėnai renkasi, nes daugumoje vandens telkinių vieši.
Matai, dabartinė redakcija jau yra tokia, kad "draudžiama maudyti gyvūnus paplūdimiuose", užtat man ir kelia nuostabą siūlomas pakeitimas.
Papildyta:
QUOTE(Kenya @ 2008 05 07, 14:54)
gyvūnų sveikatai kenkia maudytis viešuose, žmonių prim.yžtuose vandens telkiniuose Patys m.yža, patys tegu ir murdosi
Visiškai pritariu - kai praplaukiau Nerimi su baidare, tai iki šiol negaliu atsitokėt, kaip ten žmonės joje gali maudytis, aš savo šuniui to neleidžiu
draudziama sunis vedzioti:
22.14.2. prie gyvenamųjų namų, jei yra šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė, žaliojoje vejoje;
O kaip su situo punktu....
pas mus mikrorajone sunu vedziojimo aikstele yra uz gero gabalo kelio nuo musu namu...
Galejo bent atstuma, ar kokia kita nuoroda ideti. O tai pareigunu savivalei nebus ribu.
22.14.2. prie gyvenamųjų namų, jei yra šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė, žaliojoje vejoje;
pas mus mikrorajone sunu vedziojimo aikstele yra uz gero gabalo kelio nuo musu namu...
Galejo bent atstuma, ar kokia kita nuoroda ideti. O tai pareigunu savivalei nebus ribu.
QUOTE(Kopytė @ 2008 05 07, 15:19)
draudziama sunis vedzioti:
Gal ne tiek pareigūnų, kiek praeivių "lojimo" prisiklausai...
Klausimas: o šunį iki tos dresavimo aikštelės kaip nugabenti: oru nuskraidinti ar lagamine nusinešti?
Gal kas žinot kokios taisyklės užsienyje? Nejaugi ir ten tokius "briedus" rašo?
Gal i sita tema pataikysiu
Va kirba man sazine, kad neiregistruoju savo gyviu, bet kas man gali paaiskint uz ka yra mokestis menesinis? As pati uz juos atsakau, maitinu, susirenku kakucius, skiepyju, gydau ir t.t. ir pan. Dar ir vedziot daug kur draudziama...
Na tiesiog gal kas man paaiskins
Va kirba man sazine, kad neiregistruoju savo gyviu, bet kas man gali paaiskint uz ka yra mokestis menesinis? As pati uz juos atsakau, maitinu, susirenku kakucius, skiepyju, gydau ir t.t. ir pan. Dar ir vedziot daug kur draudziama...
Na tiesiog gal kas man paaiskins
Ir as to nesuprantu. Esu priglaudusi gatvini katuka,uz ji irgi turiu moketi, nors jis 6 metus toliau musu balkono nera nuejes, yra kastruotas, skiepytas.
O das savivaldybe siulo socialiai remtinus atleisti nuo mokesciu -nors jie darzniausiai nei priziuri savo augintintiu, nei rupinasi svara tvarka. Itariu juos atleis, o kitiems padvigubins, kad nebutu skriaudos savivaldybes biudzetui-juk reikia premijas issimoketi:). O pinigai pasirodo byra i bendra kasa ir jei kas prisimena koki isipareigojima tiems, kas tuos mokescius sumokejo -iskelia posedyje klausima"nuperkam nemokamu maiseliu" ir viskas.
O das savivaldybe siulo socialiai remtinus atleisti nuo mokesciu -nors jie darzniausiai nei priziuri savo augintintiu, nei rupinasi svara tvarka. Itariu juos atleis, o kitiems padvigubins, kad nebutu skriaudos savivaldybes biudzetui-juk reikia premijas issimoketi:). O pinigai pasirodo byra i bendra kasa ir jei kas prisimena koki isipareigojima tiems, kas tuos mokescius sumokejo -iskelia posedyje klausima"nuperkam nemokamu maiseliu" ir viskas.
QUOTE(Ligrafi @ 2008 05 08, 22:34)
Gal i sita tema pataikysiu
Va kirba man sazine, kad neiregistruoju savo gyviu, bet kas man gali paaiskint uz ka yra mokestis menesinis?
Va kirba man sazine, kad neiregistruoju savo gyviu, bet kas man gali paaiskint uz ka yra mokestis menesinis?
Yra tema apie mokesčius, ten nemažai pridiskutuota:
Ar mokame po 10 Lt/mėn už augintinius?
QUOTE(Daiva D. @ 2008 05 07, 02:27)
Taigi, netrukus sulauksime pakeitimų. Visai atsitiktinai aptikau, kad jau parengtas taisyklių pakeitimo projektas. Nespėjau įdėmiai išstudijuoti, tačiau štai kas krito į akis.
Čia gera naujiena:
Buvo:
18. Viešosiose vietose šunys turi būti vedžiojami (vedami) su pavadėliu ir antsnukiu. Šunys neturi kelti grėsmės praeiviams, prie pašalinių žmonių pavadėlis turi būti sutrumpintas iki 1 m.
Nauja redakcija:
18. Šunys turi būti vedžiojami (vedami) su pavadėliu ir antsnukiu. Šunys, kuriems dėl jų veislės antsnukiai nepritaikyti ar jų negamina, gali būti vedžiojami (vedami) be jų, bet su pavadėliu. Prie pašalinių žmonių pavadėlis turi būti sutrumpintas iki 1 m.
O čia......
Buvo:
31. Laikyti šunis, kates bute, privačiame name, kur gyvena kelios šeimos, leidžiama tik turint raštišką visų jame gyvenančių pilnamečių asmenų sutikimą.
Nauja redakcija
31. Gyvūno savininkas, laikantis gyvūną daugiabučiame name, turi turėti raštišką sutikimą tų butų (ar patalpų) savininkų, su kurių butų (ar patalpų) sienomis, grindimis ar lubomis ribojasi butas (ar patalpos), kuriose laikomas gyvūnas. Laikyti šunis, kates bute, name, kur gyvena kelios šeimos, leidžiama tik turint raštišką visų jame gyvenančių pilnamečių asmenų sutikimą.
Čia galite susipažinti su taisyklių projektu http://www.vilnius.l...;dokid=30156866
Čia gera naujiena:
Buvo:
18. Viešosiose vietose šunys turi būti vedžiojami (vedami) su pavadėliu ir antsnukiu. Šunys neturi kelti grėsmės praeiviams, prie pašalinių žmonių pavadėlis turi būti sutrumpintas iki 1 m.
Nauja redakcija:
18. Šunys turi būti vedžiojami (vedami) su pavadėliu ir antsnukiu. Šunys, kuriems dėl jų veislės antsnukiai nepritaikyti ar jų negamina, gali būti vedžiojami (vedami) be jų, bet su pavadėliu. Prie pašalinių žmonių pavadėlis turi būti sutrumpintas iki 1 m.
O čia......
Buvo:
31. Laikyti šunis, kates bute, privačiame name, kur gyvena kelios šeimos, leidžiama tik turint raštišką visų jame gyvenančių pilnamečių asmenų sutikimą.
Nauja redakcija
31. Gyvūno savininkas, laikantis gyvūną daugiabučiame name, turi turėti raštišką sutikimą tų butų (ar patalpų) savininkų, su kurių butų (ar patalpų) sienomis, grindimis ar lubomis ribojasi butas (ar patalpos), kuriose laikomas gyvūnas. Laikyti šunis, kates bute, name, kur gyvena kelios šeimos, leidžiama tik turint raštišką visų jame gyvenančių pilnamečių asmenų sutikimą.
Čia galite susipažinti su taisyklių projektu http://www.vilnius.l...;dokid=30156866
Kaip suprasti?
O jei as nesutariu ir nesisneku su kaimynais ir jie nusutiks, kad aš auginčiau šunį? Kur dėti šunį? Į prieglaudą neatiduosiu ir į gatvę neišmesiu! O jei aš šunį auginu 6 metus ir atsikraustau į naują butą (ar nauji kaimynai atsiranda), kur kaikurie priešiškai nusiteikę prieš šunis. Kas tada?
QUOTE(inesak @ 2008 05 09, 10:55)
Kaip suprasti?
O jei as nesutariu ir nesisneku su kaimynais ir jie nusutiks, kad aš auginčiau šunį? Kur dėti šunį? Į prieglaudą neatiduosiu ir į gatvę neišmesiu! O jei aš šunį auginu 6 metus ir atsikraustau į naują butą (ar nauji kaimynai atsiranda), kur kaikurie priešiškai nusiteikę prieš šunis. Kas tada?
tai va va... aš ir sakau, kad užjaučiu Vilniečius, jų savivaldybė visai nup**dėjo
QUOTE(inesak @ 2008 05 09, 09:55)
Kaip suprasti?
Na, juk parašyta, kad reikia turėti sutikimą, tačiau niekur neparašyta, kad jį reikia kam nors pateikti
Viena mano kaimynė - vieniša visiškai kurčia bobulytė, beveik nevaikštanti. Kiti kaimynai jau seniai bute negyvena, butas nuomojamas tai vieniems, tai kitiems. Trečias butas kitoje laiptinėje, su rakinamomis durimis, be jokių domofonų ar kodinių spynų, tiesiog paprastas raktas o gyventojas ten pasirodo gal kartą į savaitę. Neturiu supratimo, jis savininkas ar nuomininkas. Ir ką, turėčiau verstis per galvą, prašyti raštiškų sutikimų? Net ir nesiruošiu. Juo labiau, kad mano šunys seniai užregistruoti GRC.