Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto gyvūnų augintojų kreipimasis

Iškilo čia man tokių vos ne teisinių klausimų, gal kas jau esate išsiaiškinę tai biggrin.gif . Žinome, kad gyvūnų registraciją perėmė įmonė Idamas, kuri yra IT įmonė. Matyt dėl šios priežasties man jau per sunku su jais susikalbėti biggrin.gif Situacija tokia:

1) Kalė Gota - kastruota 2008.09.21

2) Katinas Balu - kastruotas 2008.11.01

Pažymos apie operacijos datas ir kainas pateiktos Gyvūnų registracijos centrui. Pagal tuo metu (operacijos atlikmo laiką) galiojo taisyklė, kad VISA operacijos kaina yra grąžinama neimant mokesčių. Šiuo metu, kaip žinome, savininkas, pateikęs veterinarijos gydytojo pažymą apie gyvūno sterilizaciją ar kastraciją, atleidžiamas nuo rinkliavos tai sumai, kuri buvo sumokėta už sterilizavimą arba kastravimą, bet ne ilgiau kaip 12 mėnesių.

Jeigu kastracijos buvo atliekamos 2008 metais, kai galiojo kitoks paskaičiavimas, ar aš turiu mokėti ar ne? Jeigu turiu, ar tai nėra tvarkos pritaikymas "atbuline data"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redos: 03 gruodžio 2009 - 10:22
QUOTE(Redos @ 2009 12 03, 10:21)
Jeigu kastracijos buvo atliekamos 2008 metais, kai galiojo kitoks paskaičiavimas, ar aš turiu mokėti ar ne?

Kadangi šis klausimas ir man buvo aktualus, tai paskambyjau į Savivaldybę ir išsiaiškinau - kas kastravo savo augintinius iki pakeistos tvarkos įsigaliojimo, tiems taikoma senoji tvarka Taip kad tiek jūs, tiek aš dar kurį laiką galim būt ramios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 04 gruodžio 2009 - 11:57
QUOTE(Borzika @ 2009 12 04, 11:45)
Kadangi šis klausimas ir man buvo aktualus, tai paskambyjau į Savivaldybę ir išsiaiškinau - kas kastravo savo augintinius iki pakeistos tvarkos įsigaliojimo, tiems taikoma senoji tvarka Taip kad tiek jūs, tiek aš dar kurį laiką galim būt ramios smile.gif

Matai kaip įdomiai. Kai aš paskambinau, čia gal prieš mėnesį, man atsakė taip - kadangi šis atvejis taisyklėse neaptartas, tai "kaip žmogui patogiau" doh.gif lotuliukas.gif . Čiut nuo kėdės nenuvirtau. Sakau, Jūs gal juokaujate blink.gif ? Tada pasakė, kad pasitikslins ir perskambins man po poros savaičių. Tyla. Nusiunčiau vakar 2 laiškus. Vieną į savivaldybę, kitą į tą Idamą. Idamas man atsiuntė citatą iš naujų taisyklių doh.gif , toks jausmas aš nežinau jos. Tada vėl patikslinau klausimą. Tyla. Savivaldybė - tyla. Na, kantri aš, palauksiu. biggrin.gif Tik norėčiau turėti raštišką atsakymą. Man tie žodiniai...nu nepasitikiu jais. Tuo labiau, kad mokestį kontroliuoja Idamas, o jie, po pirmo laiško, man davė suprasti, kad mokėk pinigėlius.
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 12 04, 17:54)
Matai kaip įdomiai. Kai aš paskambinau, čia gal prieš mėnesį, man atsakė taip - kadangi šis atvejis taisyklėse neaptartas, tai "kaip žmogui patogiau"  doh.gif  lotuliukas.gif . Čiut nuo kėdės nenuvirtau. Sakau, Jūs gal juokaujate  blink.gif ? Tada pasakė, kad pasitikslins ir perskambins man po poros savaičių. Tyla. Nusiunčiau vakar 2 laiškus. Vieną į savivaldybę, kitą į tą Idamą. Idamas man atsiuntė citatą iš naujų taisyklių  doh.gif , toks jausmas aš nežinau jos. Tada vėl patikslinau klausimą. Tyla. Savivaldybė - tyla. Na, kantri aš, palauksiu.  biggrin.gif Tik norėčiau turėti raštišką atsakymą. Man tie žodiniai...nu nepasitikiu jais. Tuo labiau, kad mokestį kontroliuoja Idamas, o jie, po pirmo laiško, man davė suprasti, kad mokėk pinigėlius.

noriu palinkėti dyyydelės kantrybės 4u.gif O su skambučiais patariu net nevargti blush2.gif nes tikrai neatskambins doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 12 04, 15:54)
Matai kaip įdomiai. Kai aš paskambinau, čia gal prieš mėnesį, man atsakė taip - kadangi šis atvejis taisyklėse neaptartas, tai "kaip žmogui patogiau"  doh.gif  lotuliukas.gif . Čiut nuo kėdės nenuvirtau. Sakau, Jūs gal juokaujate  blink.gif ? Tada pasakė, kad pasitikslins ir perskambins man po poros savaičių.

Ne su Idamu aiškintis reik biggrin.gif

Nusiunčiau vakar 2 laiškus. Vieną į savivaldybę, kitą į tą Idamą. Savivaldybė - tyla. Na, kantri aš, palauksiu.  biggrin.gif Tik norėčiau turėti raštišką atsakymą. Man tie žodiniai...nu nepasitikiu jais.

Įdomu, ką Savivaldybė raštiškai atsakys (manau, kad tą jie padarys ne anksčiau nei po mėnesio rolleyes.gif)...
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 12 04, 16:30)
Ne su Idamu aiškintis reik biggrin.gif
Įdomu, ką Savivaldybė raštiškai atsakys (manau, kad tą jie padarys ne anksčiau nei po mėnesio rolleyes.gif)...

Čia tas telefoninis toks labai gudrus atsakymas buvo ne iš Idamo, o iš savivaldybės.

Kai tik gausiu tą raštišką atsakymą, parašysiu. O kitą savaitę teks vėl "sėsti ant telefono"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redos: 04 gruodžio 2009 - 16:34
QUOTE(Redos @ 2009 12 04, 16:34)
Čia tas telefoninis toks labai gudrus atsakymas buvo ne iš Idamo, o iš savivaldybės.

Nors griūk negyvas doh.gif Matyt, ne su tuo pačiu pareigūnu būsime kalbėjusios unsure.gif

QUOTE(Redos @ 2009 12 04, 16:34)
Kai tik gausiu tą raštišką atsakymą, parašysiu.

Būtinai - nekantriai lauksim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 04 gruodžio 2009 - 16:39
QUOTE(Borzika @ 2009 12 04, 18:35)
blink.gif Matyt, ne su tuo pačiu pareigūnu kalbėjom unsure.gif

o su kokiu pareigūnų šnekėjot ax.gif
Atsakyti
Aš tai nepaklausiau, pakėlė moteris, su ja ir kalbėjom. Tada ji pasakė, kad realiai dar niekas ten neveikia, todėl va paskambins po poros savaičių, nes klausimas bus perduotas Idamui. Kadangi taisyklėse parašyta, kad mokesčių surinkimą kontroliuos Idamas, todėl manau, kad jeigu šito dalyko neišsiaiškinsi raštiškai, jie tau ir skaičiuos skolą. O kai reikės aiškintis kokių metų skolą, lengva nebus.

Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 12 04, 18:44)
Aš tai nepaklausiau, pakėlė moteris, su ja ir kalbėjom. Tada ji pasakė, kad realiai dar niekas ten neveikia, todėl va paskambins po poros savaičių, nes klausimas bus perduotas Idamui. Kadangi taisyklėse parašyta, kad mokesčių surinkimą kontroliuos Idamas, todėl manau, kad jeigu šito dalyko neišsiaiškinsi raštiškai, jie tau ir skaičiuos skolą. O kai reikės aiškintis kokių metų skolą, lengva nebus.

tai Jūs su sekretorę bendravot ax.gif
Ir vėl ta melodija jie gieda doh.gif net negera man jau nuo jų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(inesak @ 2009 12 04, 16:50)
tai Jūs su sekretorę bendravot ax.gif
Ir vėl ta melodija jie gieda doh.gif net negera man jau nuo jų blink.gif

supratau. Na, ateis pirmadienis, pradėsim dirbti tuo klausimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inesak @ 2009 12 04, 16:40)
o su kokiu pareigūnų šnekėjot

Kad aš dabar prisiminčiau blush2.gif Skambyjau, berods, praėjus 2 dienoms, kai sužinojau apie tuos pakeitimus.
Žinau, kad skambyjau direktoriui, tik nepamenu, ar į Teisės departamentą, ar į Viešosios tvarkos skyrių doh.gif
Atsakyti