Šiandien kaip tik mačiau labai neblogą receptuką. Tad kas skaitot rusiškai receptas ČIA. Labai paprastas ir manau tikrai skanus:)
QUOTE(viketa @ 2007 02 23, 23:16)
Gal mano tiks:
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
0.5 indelio kondensuotos kakavos (tik niekur dabar jos nerandu)
1,5 stiklinės miltų,
truputį druskos,
1 a.š.sodos
Kremui:
200 g. sviesto
0,5 indelio kondensuotos kakavos,
graikiškų riešutų
Vaikysteje mama daznai kepdavo toki, niam - niam. O rytoj as bandysiu iskepti dukrytei.
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
0.5 indelio kondensuotos kakavos (tik niekur dabar jos nerandu)
1,5 stiklinės miltų,
truputį druskos,
1 a.š.sodos
Kremui:
200 g. sviesto
0,5 indelio kondensuotos kakavos,
graikiškų riešutų
Vaikysteje mama daznai kepdavo toki, niam - niam. O rytoj as bandysiu iskepti dukrytei.
kondensuota kakava gavau pirkti RIMI. Iskepiau... kepiau atskirai 2 sluoksnius. Bet manau, kad reiktu 4 - plonesni butu. Ir kremo is to kiekio mazoka buvo - gana sausas gavosi.
QUOTE(Era2005 @ 2005 12 05, 17:28)
O ka reikia daryti, kad Rududu butu skysta mase? Pvz.: pertepimui ir t.t.
Paveluotai atsakau, bet gal kam pravers. Rududu reikia išmaišyti su trupuciu lydyto sviesto arba siltos kavos dar galima truputuka ipilti.

sveikos
nezinau ar buvo toks receptas
labai daznai darau toki "torta"

paspaust ant nuorodos
tikrai labai paprasta ir greita
o svarbiausia skanu
apvalus Klaipedos vafliai pertepti Rududu, viskas uzbarstyta trupintu vafliu
valgyti nors is karto, bet man skaniau kai pora valandu pastovi, tai vafliai sumiksteja
nezinau ar buvo toks receptas
labai daznai darau toki "torta"

paspaust ant nuorodos
tikrai labai paprasta ir greita
o svarbiausia skanu

apvalus Klaipedos vafliai pertepti Rududu, viskas uzbarstyta trupintu vafliu
valgyti nors is karto, bet man skaniau kai pora valandu pastovi, tai vafliai sumiksteja
QUOTE(MamaDiana @ 2007 03 12, 14:15)
sveikos
nezinau ar buvo toks receptas
labai daznai darau toki "torta"

paspaust ant nuorodos
tikrai labai paprasta ir greita
o svarbiausia skanu
apvalus Klaipedos vafliai pertepti Rududu, viskas uzbarstyta trupintu vafliu
valgyti nors is karto, bet man skaniau kai pora valandu pastovi, tai vafliai sumiksteja
nezinau ar buvo toks receptas
labai daznai darau toki "torta"

paspaust ant nuorodos
tikrai labai paprasta ir greita
o svarbiausia skanu

apvalus Klaipedos vafliai pertepti Rududu, viskas uzbarstyta trupintu vafliu
valgyti nors is karto, bet man skaniau kai pora valandu pastovi, tai vafliai sumiksteja
Zinau, kad labai skanu nes seniau ir as darydavau
QUOTE(ignomama @ 2004 09 07, 11:48)
[FONT=Courier][SIZE=14][ALIGN=left][SHADOW=blue]SVEIKOS! IŠBANDYKIT ŠIUOS RECEPTUKUS
SPURGOS
4 kiaušiniai
indelis kondensuoto pieno su cukrumi
3,5 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos.
Viską sumaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto didumo ar kiek didesnes spurgas ir virti įkaitintuose riebaluose.
PABANDYKIT PASIGAMINTI. GARANTUOJU, JOG PAVYKS
KEKSAS
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi
2 kiaušiniai
6 šaukštai miltų
6 šaukštai krakmolo
0,5 šaukštelio sodos.
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su 0,5 indelio pieno. Paskui, nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį. Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Keksą kepti apie 25 min vidutinio karštumo orkaitėje.
ŠIO RECEPTO DAR NEBANDŽIAU, TODĖL JEI PABANDYSIT PASIGAMINTI, PARAŠYKIT AR SKANUS GAVOSI.
O GAL JŪS SAVO MĖGSTAMIAUSIAIS RECEPTAIS PASIDALINSIT?

SPURGOS
4 kiaušiniai
indelis kondensuoto pieno su cukrumi
3,5 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos.
Viską sumaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto didumo ar kiek didesnes spurgas ir virti įkaitintuose riebaluose.
PABANDYKIT PASIGAMINTI. GARANTUOJU, JOG PAVYKS

KEKSAS
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi
2 kiaušiniai
6 šaukštai miltų
6 šaukštai krakmolo
0,5 šaukštelio sodos.
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su 0,5 indelio pieno. Paskui, nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį. Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Keksą kepti apie 25 min vidutinio karštumo orkaitėje.
ŠIO RECEPTO DAR NEBANDŽIAU, TODĖL JEI PABANDYSIT PASIGAMINTI, PARAŠYKIT AR SKANUS GAVOSI.
O GAL JŪS SAVO MĖGSTAMIAUSIAIS RECEPTAIS PASIDALINSIT?

Papildyta:
QUOTE(ignomama @ 2004 09 07, 11:48)
[FONT=Courier][SIZE=14][ALIGN=left][SHADOW=blue]SVEIKOS! IŠBANDYKIT ŠIUOS RECEPTUKUS
SPURGOS
4 kiaušiniai
indelis kondensuoto pieno su cukrumi
3,5 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos.
Viską sumaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto didumo ar kiek didesnes spurgas ir virti įkaitintuose riebaluose.
PABANDYKIT PASIGAMINTI. GARANTUOJU, JOG PAVYKS
KEKSAS
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi
2 kiaušiniai
6 šaukštai miltų
6 šaukštai krakmolo
0,5 šaukštelio sodos.
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su 0,5 indelio pieno. Paskui, nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį. Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Keksą kepti apie 25 min vidutinio karštumo orkaitėje.
ŠIO RECEPTO DAR NEBANDŽIAU, TODĖL JEI PABANDYSIT PASIGAMINTI, PARAŠYKIT AR SKANUS GAVOSI.
O GAL JŪS SAVO MĖGSTAMIAUSIAIS RECEPTAIS PASIDALINSIT?

SPURGOS
4 kiaušiniai
indelis kondensuoto pieno su cukrumi
3,5 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos.
Viską sumaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto didumo ar kiek didesnes spurgas ir virti įkaitintuose riebaluose.
PABANDYKIT PASIGAMINTI. GARANTUOJU, JOG PAVYKS

KEKSAS
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi
2 kiaušiniai
6 šaukštai miltų
6 šaukštai krakmolo
0,5 šaukštelio sodos.
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su 0,5 indelio pieno. Paskui, nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį. Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Keksą kepti apie 25 min vidutinio karštumo orkaitėje.
ŠIO RECEPTO DAR NEBANDŽIAU, TODĖL JEI PABANDYSIT PASIGAMINTI, PARAŠYKIT AR SKANUS GAVOSI.
O GAL JŪS SAVO MĖGSTAMIAUSIAIS RECEPTAIS PASIDALINSIT?

QUOTE(Puella @ 2007 04 21, 20:05)
Papildyta:
Super paprasta ir labai skanu. Tešla užminkyti iš grietinės ir miltų(kad neliptų prie rankų) + siek tiek druskytės ir į šaldymo kamera. Tada neatidarytą indelį kondensuoto pieno dedam i katiliuka su vandeniu ir verdam. Tuo tarpu tešlą tarkuojam i skardą( be jokių aliejų) per burokinę tarką ir kepam, labai neilgai, turi gautis tokie nu tipo ryžiu dydzio gabaliukai. Jei sulimpa tie tarkiai, nieko tokio, aš sutrupinu rankom paskui. Kol viena skarda kepa, prisitarkuoju į kitą, ir tt...Kol prisikepu tų trupinių, jau ir kond. pienas būna išvires. Atidarau tą skardinę ir suverčiu ant trupinukų, reikia lb greit maišyti,nes greit stingsta. Mes tai po 10 min jau nebeišlaukę valgom, o jei svečiams, tai galima kokia nors gražią formą padaryti

QUOTE(belosneska @ 2007 03 03, 17:22)

Zinau kad jau velu,bet sviesto

QUOTE(Ausyte1 @ 2005 06 08, 21:26)
Man tas Rududu neskanus visai..... viena kart nupirkau ir laaabai nusivyliau


viena diena susiruosiau padaryti Banoffi pagal sigitac, bet deja teko nusivilti ir pyraga ismesti, net nesukietejo mase su kondensuotu pienu ir t.t. o bananai pajuodavo..... nesuprantu kazka dariau ne taip, nes kiek suprantu ta virsutine mase turejo sukieteti, bet pas mane tiesiog "pliurza" gavosi... 

BRAŠKĖS su kond.pienu


