
TEŠLA:
1 indelis liesos "Mūsų švelniosios" varškės
1 pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
ĮDARAS:
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
4 lapeliai želatinos (8 g)
1 v. š. citrinos sulčių
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir iš visų produktų suminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti į mini keksiukų formeles ir spaudžiant pirštais iškloti dugną ir šonus. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol pagels.
Įdarui išvirti kondensuotą pieną (1,5 val.), ataušinti. Išplakti grietinėlę iki standumo. Kondensuotą pieną plakti mikseriu iki purumo, įmaišyti plaktą grietinėlę. Želatinos apelius 10 minučių mirkyti šaltame vandenyje, po to ištirpinti 1 v. š. karštų citrinos sulčių ir įmaišyti į kremą.
Kremą palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti, tada konditeriniu maišeliu užspausti ant iškeptų krepšelių. Paruoštus pyragėlius dar palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų.
P. S. tešla labai simpatiška, panaši į sluoksniuotą. Teoriškai suformuotus krepšelius prieš kepant reikėjo subadyti šakute, bet aš to nedariau ir jų vidurys gerokai pakilo. Bet taip gal net ir geriau, tada reikėjo dėti mažiau kremo





