varske istrinti su kiausiniais po to i mase supilti kondensuota piena ir grietinele ar jogurta ir viska isplakti o pabaigoje viska plakant istirpinta zelatina( ja istirpinti 2 saukstuose vandens na kaip priklauso ispradziu brinkinti po to ant silpnos ugnies neleidziant uzvirti)
stai dar vienas receptukas!!
kondensuoto pieno indeli pavirini 1valanda vandenyje,tada tepi ant vafliu lakstu... palaikai viena para... o kita pats skaniausias pyragiukas jau tavo pilve
kondensuoto pieno indeli pavirini 1valanda vandenyje,tada tepi ant vafliu lakstu... palaikai viena para... o kita pats skaniausias pyragiukas jau tavo pilve

Mano draugas pasakojo kaip vienas vaikas kramtoskes nuo esfalto gramde ir valge(tokias pajuodusias)
tai panasiai turbut ir jus ant sienu randat kondensuota piena
dar skaiciau laikrasty pyrago recepta: sumaisai kondencuota su miltais ir kepi.neisivaizduoju koks turetu but skonis..



dar skaiciau laikrasty pyrago recepta: sumaisai kondencuota su miltais ir kepi.neisivaizduoju koks turetu but skonis..

Vyras sako, kad uosve gamindavo labai skanu pyraga, lyg tai "sodzius", toks karamelinis gaudavosi, i jo sudeti tikrai ieidavo kondencuotas pienas ir dirbtinis medus, gal kuri kazka panasaus zinote. Labai noreciau receptuko

labai megstu kondensuota piena...viskas su juo skanu, pameginsiu siandien tu rutuliuku kur pirmam recepte, tikiuosi pavyks

QUOTE(Asta @ 2004 09 12, 13:53)
Na, kad verdamas kondensuotas pienas sprogtu, tai neteko girdeti, bet kad ji reikai virta atidarineti tik atshalusi - tikrai isitikinau. Vaikysteje brolis ishsivires bande karshta dezute atidaryti, tai tik pradejus atidarineti taip shove i virshu, kad prie lubu prilipo 

vA VA tikrai buna kad sprogsta, esu macius kai maza buvau, kaip sprogo poilsio namuose kai viena mamyte vire! Bet kaip apsidrausti, o gal kazka netaip dare?
QUOTE(Burbulytis @ 2005 06 08, 18:28)
vA VA tikrai buna kad sprogsta, esu macius kai maza buvau, kaip sprogo poilsio namuose kai viena mamyte vire! Bet kaip apsidrausti, o gal kazka netaip dare?
O tai kam jį virti?


QUOTE(Ausyte1 @ 2005 06 08, 20:26)
Bet kad Rududu tai man ne toks skanus kaip namie virtas


QUOTE(Ausyte1 @ 2005 06 08, 20:26)
Rududu ir virtaskond pienas - nelyginami skoniskai dalykai:)
Manau, skanios bulvytes turi gautis is virto kond pieno, sugrustu sokoladiniu selga sausainiu ir pvz romo kvapo...
Vakar vartinėjau saldumynų receptus ir žinau kad daug visko skanaus su kondensuotu pienu galima prigaminti, bet tas kondensuotas ne toks jau pigus.Tai nusprendžiau pabandyti namie pasidaryti

Na o kam įdomu daroma taip:
1,5l pieno
1kg cukraus
Galimi du gaminimo variantai:
I.
1. Cukrų ištirpiname 0,5stiklinėje vandens karšto (t.y paverdame)
2. Į ištirpintą cukrų pilame pieną ir verdame apie valandą, o jei norisi karamelės, tai apie 1,5h.
3. Nepamiršti, kad reikia beveik ištisai maišyti, kad neprisviltų.
II.
1.Cukrų sumalame į pudrą;
2. Į puodą pilame pieną, sudedame pudrą ir verdame maišydami tiek pat laiko kaip ir I variante.
Tai va kai atšals mano, pasakysiu ar gerai išeina.Be to aš dariau tik iš pusės normos, tai man išėjo 670g kondensovkės už 2,72lt. čia be elektros sąnaudų virimui, bet tikrai apsimoka

Jei bandysit daryti ir jei kas bus neaišku, parašykit.

BANOFFI PYRAGAS
Reikia:
100gr sviesto
250gr sausainiu(minkstesni kad butu)
175gr sviesto
75gr rudo cukraus
75gr smulkaus cukraus
indelis kondensuoto pieno
4mazi bananai
grietineles
kakavos apibarstymui
Sausainius sumalti labai smulkiai(vos ne kaip dziuveseliai). Puode istirpdyti 100gr sviesto ir supilti susmulkintus sausainius. Visa ta mase supilti i busima forma paspausti ir deti saldytuva, kad atvestu.
Puode istirpdyti 175gr sviesto kartu su abiem cukrais, kai cukrus istirpsta supilti kondensuota piena (i ta mase galima ideti permalta banana) Vis maisant palaukti iki uzvirimo, kol pasidarys gelsva karamele. Karamele uzpilti ant jau paruosto, atvesusio pado.
Supjaustyti bananus, uzdelioti ant karameles, uzpilti isplakta grietinele, appibarstyti kakava.
Laaaabai skanu ir greita!
Reikia:
100gr sviesto
250gr sausainiu(minkstesni kad butu)
175gr sviesto
75gr rudo cukraus
75gr smulkaus cukraus
indelis kondensuoto pieno
4mazi bananai
grietineles
kakavos apibarstymui
Sausainius sumalti labai smulkiai(vos ne kaip dziuveseliai). Puode istirpdyti 100gr sviesto ir supilti susmulkintus sausainius. Visa ta mase supilti i busima forma paspausti ir deti saldytuva, kad atvestu.
Puode istirpdyti 175gr sviesto kartu su abiem cukrais, kai cukrus istirpsta supilti kondensuota piena (i ta mase galima ideti permalta banana) Vis maisant palaukti iki uzvirimo, kol pasidarys gelsva karamele. Karamele uzpilti ant jau paruosto, atvesusio pado.
Supjaustyti bananus, uzdelioti ant karameles, uzpilti isplakta grietinele, appibarstyti kakava.
Laaaabai skanu ir greita!
