Dėl to sprogimo, tai juokas juokais, bet ar kas pagalvojo, kas būtų buvę, jei tuo metu kas būtų prie viryklės stovėję..? Taigi gali veidą sužaloti, akis išdeginti, ir likti visam gyvenimui išgražinta fizionomija, nudegimo randai bei akys išplikintos, gerai jei ne rimčiau. Jau kažkam iš virtuvės net į koridorių ir vonią po sprogimo pateko to pieno- tai ten slėgis ohoho būna, o kai prakiūra, matyt kaip raketa gaunasi, kad laksto švilpdama kiaura skardinė po visur.
Kiek aš virusi- niekada man nesprogo- nuo vaikystės verdu- bet mano draugei , sakė, sprogo- irgi, gerai kad nebuvo virtuvėje- nes ant lubų liko visa masė liko- žvengia ji, bet man tai visai nejuokinga- jei būtų jai į akis, kažin ar juokinga būtų...
Man nuo vaikystės, pamenu, kai virdavau, tėtis vis sakydavo, kad skarbonkės turi būti visiškai apsemtos vandeniu, kad nei kiek nekyšotų iš vandens, nes atseit tai gali apsaugoti nuo sprogimo.
Beje, kai pirmą kartą dar mazgė būdama, dariau su drauge pas ją namuose- ji pasikvietusi buvo kartu tinginį gaminti- o aš iki tol nebuvau gaminusi- tai nežinojau, jog verda su skarbonke- tai nusinešiau atidarytas skardines- ir žinote ką?- ogi išvirė, ir gavosi normalus tinginys

- virėme pastatytas vandenyje atidarytas skarbonkes, su kiek įmanoma daugiau vandens, tik kad į vidų nepribėgtų- tada tiesiog užlenkėme pradarytą dangtelio dalį- tiesa, viršus gali kiek minkštesnis ir šviesesnis būti - bet kai išsimaišo- viskas ok būna, o jei ilgiau paverdi- visai viskas tvarkoj. Neperseniausiai ir aš viriau atidarytą- irgi visia nieko gavosi

Ir jokio pavojaus, kad sprogs. Bet dažniausiai verdu su skarbonke, tik reikia labai sekti kad nei kiek vandens nenugaruotų, ir neišlystų iš vandens skarbonkės dalis, todėl puodas turi būti didelis- ir aš paprastai verdu paguldytas skardines.
Tai vat.