Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškos citrinos - svarainiai

Aš svarainius tik šaldau, ir dar kartais su cukrum padarau ir laikau šaldytuve smile.gif
Atsakyti
Regna, nezinau kaip su citrinom, bet apelsinus dziovinau, viens dziovinau negreitai ant radiatoriaus, o kitus greiciau orkaiteje kaip grybus, gavosi ir tie gerai, tik laiko atzvilgiu skirtumas yra
Atsakyti
Aš šiemet svarainių dėjau į kriaušių kompotus, džiovinau ir padariau su cukrumi
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš irgi turiu daug svarainių ir beskaitydama receptukus sugalvojau-o jeisupjaustyt kubeliaisir užpilt cukrum ir virt ilgai,tai ar gausis tokie kubeliai sirupe,kur galimaį arbatą dėt ir į pyragą g.gif o jei daryt su moliugu,bet moliugas neprinokęs g.gif Anksciau darydavom su sulciaspaudeir virdavau sirupą,bet labai putoja,beto neskaidrus sirupas gaudavosi...Patarkit
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2009 09 29, 18:50)
Sveikos 4u.gif Aš irgi turiu daug svarainių ir beskaitydama receptukus sugalvojau-o jeisupjaustyt kubeliaisir užpilt cukrum ir virt ilgai,tai ar gausis tokie kubeliai sirupe,kur galimaį arbatą dėt ir į pyragą g.gif o jei daryt su moliugu,bet moliugas neprinokęs g.gif Anksciau darydavom su sulciaspaudeir virdavau sirupą,bet labai putoja,beto neskaidrus sirupas gaudavosi...Patarkit

Svarainius,aš,verdu,taip blanširuoju,keletui min.cielus,išvalau,užpilu išvirtu sirupu,užverdu,nukeliu nuo ugnies,palieku nakčiai.
Kitą dieną nupilu sirupą,užverdu,ir užpilu ant svarainių,verdu,kol jie tanpa skaidrūs.
Supilu į stiklainius.
Antras varijantas,nuplikinu,išvalau,sutrinu su kombainu.
Išverdu sirupą,užpiluant svarainių masės,užverdu ir palieku per naktį.
Kitą dieną,nupilu sirupą užverdu,ir,užpilu ant masės,verdu,kai pradeda tirštėti paverdu,dar karštą,supilu į stiklainius.
Tiesa,visad visur nugraibau putas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 29, 19:58)
Svarainius,aš,verdu,taip blanširuoju,keletui min.cielus,išvalau,užpilu išvirtu sirupu,užverdu,nukeliu nuo ugnies,palieku nakčiai.
Kitą dieną nupilu sirupą,užverdu,ir užpilu ant svarainių,verdu,kol jie tanpa skaidrūs.
Supilu į stiklainius.

tai svarainiai būna kieti tam sirupe ar marmaladas,nu košė su tirščiais?
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2009 09 30, 13:36)
tai svarainiai būna kieti tam sirupe ar marmaladas,nu košė su tirščiais?

Namine , 4u.gif gaunasi įvairiai,tai priklauso nuo to kaip darai.
Gaunasi marmaladas su gabaliukais.
Jeigu nori padaryti tokią fainą uogienę.
Blanširuoji svarainius,sudedi į konbainą susmulkini,išverdi sirupą užpili karštu,palaikai per naktį,kitą dieną pajudini,išverdi. 4u.gif
Atsakyti
O gal kas zinot kur butu galima gauti svarainiu ? g.gif
Pirkau turguje is bobolytes, taip eina i trasa, kad ziemos ziuriu nesulauks nei vienas stiklainelis doh.gif O daugiau pirkti nerandu doh.gif
Gal kas zinot kur prekiauja., gal koks ukininkas ar kas? g.gif
Atsakyti
Svarainiu atradau, net 10kg nusipirkau, tai bus skanu ziema arbatele gerti, o ir gerimuka salta uzsitaisyti gardu thumbup.gif
Atsakyti
Pasiskaičiusi receptukų prisipjausčiau ir aš svarainių. Užpyliau juos cukrumi. O kur juos reikėtų laikyti, kol laukiu sirupo? ar reikia kur šaltai laikyti, ar gerai ir kambario temperatūroje?
Atsakyti
QUOTE(baltai balta @ 2009 10 12, 09:35)
Pasiskaičiusi receptukų prisipjausčiau ir aš svarainių. Užpyliau juos cukrumi. O kur juos reikėtų laikyti, kol laukiu sirupo? ar reikia kur šaltai laikyti, ar gerai ir kambario temperatūroje?

As laikiau kambaryje apie 3 dienas. Dar vis periodiskai cukraus pripildavau, nuolat maisydavau kad cukrus gerai istirptu.
Atsakyti
Mergiukai, gal kam svarainiu reikia netoli Klaipedos-prie Radailiu dvaro, turbut kokia pora kibiru butu..Atvaziuokit nusiskint...For free, taip sakant wub.gif
Atsakyti