Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškos citrinos - svarainiai

Kiekvienais metais uždera svarainiai. Ir kiekvienais metais suku galvą, kur juos sunaudoti. doh.gif Tai juk lietuviška citrina! Aš juos susipjaustau, apipilu cukrumi, o kai cukrus ištipsta - supilstau į stiklainius ir turiu saldžiarūgščio sirupo, kurį galima sunaudoti žiemą gėrimams pasigaminti. Skilteles galima susidžiovinti orkaitėje ir žiemą turime saldžiarūgščių džiovintų svarainiukų. Dar marinuoju agurkus su svarainiais - tada nereikia dėti jokios rūgštelės.
O ką dar galima iš jų pagaminti?
Atsakyti
Dar galima daryti kompotus.Svarainiai ir cukinija thumbup.gif
Atsakyti
Aš prieš pora metų dariau taip: svarainius apvirti, kad suminkštėtų. Tada pertrinti ( tam naudojau užuolaidinį audinį). Į gautą košę įdėti cukraus ir pavirti. Gaila, proporcijų nežinau. Vienais metais gavosi tokie kaip drebučiai, kitais - skystoka košė.
Atsakyti
Verdu svarainius su cukinija,moliūgu.Labai skaniai gaunasi. smile.gif
Atsakyti
O kaip darosi uogienė iš cukinijos su svarainiais?
Atsakyti
cia yra tema su nemazai pasiulymu: http://www.supermama...topic=1043&st=0
Atsakyti
lABAI GERAS DALYKAS, TAI SULTYS, KURIAS IŠSPAUDŽIA SULČIŲ SPAUDYKLOSE, KUR IR OBUOLIUS SPAUDŽIA...OI. SORRY DIDŽIOSIOS...gaunasi labai rūgščios, bet be specifinio kvapo, galima skiesti ir gerti, galima net vietoj citrinos rūgšties naudoti, cukraus reikia nepagailėti, toms, kurias gersite, o kitas mažais kiekiais siūlau užšaldyti.
Atsakyti
Mes tai darome svaraininę... ax.gif Kai išsistovi, tai uch blush2.gif koks gėrimėlis gaunasi... thumbup.gif Nors stiprių gėrimų nemėgstų, bet su karšta arbata žiema, labai gerai... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Korsikiete @ 2006 10 14, 13:01)
Mes tai darome svaraininę... ax.gif Kai išsistovi, tai uch blush2.gif koks gėrimėlis gaunasi...  thumbup.gif Nors stiprių gėrimų nemėgstų, bet su karšta arbata žiema, labai gerai...  wub.gif

Vat ir aš tokią mintį brandinu- thumbup.gif . Galvoju sumalti kombainu svarainius ir užpilti namine ir medaus įdėti.Esu taip su visokiom uogom pasidariusi. KAip jūs, korsikiete, darote?
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2006 09 21, 06:40)
cia yra tema su nemazai pasiulymu: http://www.supermama...?...c=1043&st=0

aciuks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Korsikiete @ 2006 10 14, 14:01)
Mes tai darome svaraininę... ax.gif Kai išsistovi, tai uch blush2.gif koks gėrimėlis gaunasi...  thumbup.gif Nors stiprių gėrimų nemėgstų, bet su karšta arbata žiema, labai gerai...  wub.gif

O tai gal receptuka galima?
Atsakyti
O as viena kosmetini reikaliuka zinau is svarainiu. Zinoma, sitoje temoje gerokai netinka doh.gif Bet pasakysiu. Imi svarainius, susmulkini pagal pageidavima, uzpili degtine, palaikai kazkiek ir valai veida. Daznumas priklauso nuo odos tipo. Sausos gal nelabai pavalysi g.gif schmoll.gif Nors ka zinau, as riebiaode, tai vertinu is savo varpines.
Atsakyti