nors as duosiu tiek kiek galesiu ir ne daugiau, del savo gydytojos kazkaip rami.. nors sunervina kapitaliai kai taip papasakoja.. man tai baisiausia , kad yra spekuliuojama ant gimdymu... juk duodi atsidekodama uz pagalba, uz prieziura, gerai atlikta darba, o ne priverstinai.. o cia dar kazkokios "stafkes"... man tai irgi baisu... bet baisu ir neduoti.. juk tokiu momentu jau buna zalia akyse, ir dzin.. by tik gerai viskas praeitu.. bet mano vyras pasake, kad jei butu jam tokia situacija, tai tikrai tai gydytojai neduotu nieko ir dar apskustyu... susinervijo baisiai kai vakar grizus papasakojau sia istorija..
QUOTE(Aune @ 2006 10 23, 17:35)
Labai aciu Modestastai uz info... Bet kai paskaiciau, kad atsiranda ir naglu gydytoju, papildomo priedo i vokeli paprasanciu, pradejo rankeles drebeti
Prasom, prasom ner uz ka , jei dar kas, klausk atsakysim
As tai manyciau,kad gydytojai reiktu atsidekoti.as kadangi tariausi is anksto,ir velu vakara ja is namu issikvieciau,atsidekojau pinigais...
aisku,jau po visko.pries pat isvykstant namo.gydytoja (supratingai )pasikviete i savo kabineta.dar isklausinejo,ar patiko,kas negerai buvo...liepe kreiptis i priemima,jei bus problemu su krutim(uskils temperatura,pieno staze ir tt) ar maitinimu
o mokejau 400.nieks ten vokeliu netikrino
Papildyta:
P.S jei nenorit , tai ir nemokekit budinciam gyd.
Man tai butu nemalonu,jei kas nors duotu pinigus sukandes dantis. ir veliau visa laika pasakotu visiems "ot bjaurybe paeme.....ir neapsokinejo..."
Geriau gelyciu dovanokit ir padekokit is sirdies ir jus ir vyras...
aisku,jau po visko.pries pat isvykstant namo.gydytoja (supratingai )pasikviete i savo kabineta.dar isklausinejo,ar patiko,kas negerai buvo...liepe kreiptis i priemima,jei bus problemu su krutim(uskils temperatura,pieno staze ir tt) ar maitinimu
o mokejau 400.nieks ten vokeliu netikrino
Papildyta:
P.S jei nenorit , tai ir nemokekit budinciam gyd.
Man tai butu nemalonu,jei kas nors duotu pinigus sukandes dantis. ir veliau visa laika pasakotu visiems "ot bjaurybe paeme.....ir neapsokinejo..."
Geriau gelyciu dovanokit ir padekokit is sirdies ir jus ir vyras...
kadangi noreciau, kad mano gimdyma priimtu konkreti gydytoja ir gal netgi del to paaukotu savo laisvadienius ( ar laisvanaktis ), atsidekojimas vokelyje man atrodo naturalus dalykas. Todel belieka tiketis, jog pasirinktai gydytojai nekils noras pasiprasyti daugiau nei skirta vokelyje
Beje, gal zinot, Mazylyje kiekviena gydytoja dirba su "sava" akusere, ar ju tvarkarasciai eina "kiekvienas sau"?
Beje, gal zinot, Mazylyje kiekviena gydytoja dirba su "sava" akusere, ar ju tvarkarasciai eina "kiekvienas sau"?
[/quote]
Kiek teko girdėti jei nori dar ir akušerę pasirinkti, tai moki tris šimtus litų, turbūt tikrai dėl 500lt dar ir akušerė dakterės būtų btai labai abejoju, turbūt dirba su ta kuriai tuo metu darbo valandos.
Is klausimo, kiek moketi uz gimdyma, susidaro ispudis, kad moketi yra privalu. Gaila, kad spekuliuojama ir naudojamasi mamyciu jautriausia vieta - vaiku gimimu. Kudikelio gimimas svarbiausias seimos gyvenimo ivykis. Taciau tai nereiskia, kad paskutinius pinigelius reikia atimti is savo mazylio ir atiduoti gydytojai. As gydytojai vokelio nedaviau, nes manau, kad jinai uz tai gauna alga. O atsidekojimo kukli dovanele tai visai kas kita.
As uz tai kad butu galima gymdyti su savo gyd. Ir nieko blogo nematau, kad jam sumoki uz jo darbo valandas su tavimi. Nezinau ar galeciau ramei jaustis su gyd. kuri pirma karta matau. Didesnes sumas dazniausiai moka tos mamos kurios turejo sunkesnius nestumus. O kas nenori gali nemoketi, kiekvienas turi teise rinktis ir nereik smerkti nei vienu, nei kitu
Na as turejau nusistatyma kad nemokesiu jokiu pinigeliu, nes juk gydytojai turi atlikti savo darba ir be pridurtines algos.
O kaip kitaip tada gimdyt toms mamytems, kurios pinigeliu visai neturi?
Jau geriau tuos pinigelius as paskirsiu savo stebukliukui........
Na nebent susitari su gydytoju kad jis atvaziuos i gimdyma, tada zinoma sumokesi ir pinigeliu. O jei sumoki paprastai gydytojai ir dar neduokdie pasikeiia pamainele. Tai kada daryt? ir vel moket? O va man taip ir buvo.Tai gerai kad nemokejau pinigeliu.
Na nebent susitari su gydytoju kad jis atvaziuos i gimdyma, tada zinoma sumokesi ir pinigeliu. O jei sumoki paprastai gydytojai ir dar neduokdie pasikeiia pamainele. Tai kada daryt? ir vel moket? O va man taip ir buvo.Tai gerai kad nemokejau pinigeliu.
QUOTE(asariux @ 2006 11 16, 11:31)
Na as turejau nusistatyma kad nemokesiu jokiu pinigeliu, nes juk gydytojai turi atlikti savo darba ir be pridurtines algos.
Sveikute pritariu tau visom keturiom as irgi lygiai tokios patcios nuomones
Na mes tai planuojam tartis su gydytoju, vadinasi, jis gali būti pakeltas ir naktį, ir svaaitgalį iškviestas. Tokiu atveju, manau, reikia atsilyginti. Tikiuosi 500-800 litų gimdymui užteks. Daugiau nepajėgūs mokėti. O jei nepatiks, kiek duosim, kaip čia kažkas pasakojo, tadu iš vis gali neimti.
QUOTE(Jusma @ 2006 11 16, 12:36)
Na mes tai planuojam tartis su gydytoju, vadinasi, jis gali būti pakeltas ir naktį, ir svaaitgalį iškviestas. Tokiu atveju, manau, reikia atsilyginti. Tikiuosi 500-800 litų gimdymui užteks. Daugiau nepajėgūs mokėti. O jei nepatiks, kiek duosim, kaip čia kažkas pasakojo, tadu iš vis gali neimti.
as pas savo gydytoja tiesiai paklausiau kiek reiks moket, jei pas ja noriu gimdyt, ja belekada pakvietus i gimdykla. ir akuseres paklausiau. pasake kaina, kuri yra oficiali (tariantis) ir ramu. tai sudaro ~ 450 lt gydytojai ir 150-200 lt akuserei
Planuojam gimdyti Vilniaus RK nesitarus, o mokesim pagal situacija: jei patiks ir gydytoja, ir prieziura, tai ir atsidekosim, o jei nematysim uz ka, tai kokio velnio tada kisti pinigus? Jau geriau leliui dar ka nors nupirkti, arba i jo saskaitele ateiciai padeti...