Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek mokėjot už gimdymą? III dalis

as taip pat susitariau su gydytoja,kad ji priims mano gimdyma,man paciai taip bus ramiau,nes nenoreciau,kad butu taip kaip buvo mano pazystamai,nuvazevo gimdyti,gimdymas buvo sunkus ir komplikuotas o akusere pasisaipe "kaip mokejai duotis,taip mokek ir pagimdyti"
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 01 18, 01:27)
Mergaites, o kiek kainuoja cezaris , jei susitari is anksto? ne privacioj , zinoma. Parasykit cia arba i AZ. Klausiu apie kainas Kauno ligoninese. Aciu.

nezinote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama Agnė @ 2008 01 09, 15:10)
manau, kad taip. mano draugės mama - seselė. tai jai išvis buvo nesuprantama, kaip mes niekam nieko nedavėm. nesuvokė ir kodėl nedavėm tai sesutei, kuri mūsų mažių pasiimant iš ligoninės suvystė bent 10 Lt  doh.gif .

Taip taip drinks_cheers.gif net juokas suėmė skaitant, mano bendradarbė 50m irgi taip pat išsižiojo, kai pasakiau, kad nedavėm sesutei kuri vysto išleidžiant iš ligoninės. Sako joms palikdavo tortą ir šampano išleidžiant. Iki šiol nesuprantu, kodėl joms g.gif .
Atsakyti
QUOTE(hondutė @ 2008 01 15, 01:23)
Nesuprantu ko taip sirsta mamos kurios nepasirengusios moketi. Niekas tu pinigu is jusu nereikalauja. Manau kad nei tarbiniai laikai nei amzius neturi nieko bendro. Pati nesu is jaunikliu mamu. Galima sakyti kad pirmo vaikelio susilauksiu jau budama rizikos grupeje pagal amziu. Ir tikrai ruosiuosi moketi gydyojai. Uz ka? Tikrai ne del to kad jos mazas atlyginimas ir ne del to, kad pasakytu svelnu zodi ar paglostytu. Tiesiog manau jei as noriu gimdyti pas konkretu zmogu ir sis viduryje nakties ar per savo iseigines palikes seima mes savo visus darbus ir atleks priiminet gimdymo vertas atsidekojimo. Juk uz tai kad jis dirbs virsvalandzius savoSavo laisvalaikio neeikvos už darbo atlyginimą laisvalaikio saskaita algos jis negaus. Vat uz tai as jam ir atsilyginsiu. jei vaziuociau gimdyt tiesiog pas budinti tuo metu gydytoja jam tikrai nemokeciau, neben jis labai man patiktu tai kokia padekos dovanele duociau. Ir kas cia tokio? Juk kavineje uz gera aptarnavima paliekam arbatpinigiu, nors padavejos viso labo tik atlieka savo darba. Ir tai ne tik kad nediskutuojama bet visam pasaulyje laikoma norma. Tai kodel negalima ir gydytojam palikti tu "arbatpingiu" uz grazu bendravima uz rupesti ir t.t.

Labai noriu atsakyti šiai mamai, bet pabrėžiu, kad dėstau savo argumentus ir kiekvienos reikalas mokėti ar ne. Beje nemanau, kad kuri nors mama nemokėjusi už gimdymą širstų dėl mokančių, tiesiog jos turi savo nuomonę .
1)Taryb. laikai turi daug įtakos, nes tik tarybinė mokykla mokė mokėti kyšius. Visur užsienyje (išsk. post taryb. šalis) kyšius laiko įžeidimu, jie net nesupranta kaip taip galima,
2) Manau, kad tik dėl atsidėkojimo ir meta gydytojai savo šeimą vidury nakties, ir aukoja savo laisvalaikį, o ne dėl mūsų nuostabumo, gerumo ir t.t.
3) Gimdymas sumokėjus pinigėlius, liks vis tiek gimdymas ar mokėsi 100 ar 1000, ir gimdysi pati, dėl gimdymo priėmimo tai sumokėjus pinigėlius, na gal daugiau paglostys. O kaip kitaip gimdysi nemokėjus, sunkiau, ilgiau, skausmingiau ?
4) Jei jau mokat pinigėlius kodėl to nedarot legaliai? (per kasą, su mokesčiais)?
Mano nuomone už tuos 600 ar 800 nusiperkam, tik švelnesnį priėmimą ir sąžinės ramumą, kad aš sumokėjau o visa atsakomybė dabar jiems-gydytojams. O gydytojai savo darbą tikrai išmano ir atlieka gerai ar mokėsi ar ne,
P.S. Tai mano argumentai kodėl nemokėjau aš, o sprendžiam kiekviena pagal savo supratimą biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune78: 22 sausio 2008 - 13:57
QUOTE(ramune78 @ 2008 01 22, 11:53)
Labai noriu atsakyti šiai mamai, bet pabrėžiu, kad dėstau savo argumentus ir kiekvienos reikalas mokėti ar ne. Beje nemanau, kad kuri nors mama nemokėjusi už gimdymą širstų dėl mokančių, tiesiog jos turi savo nuomonę .
1)Taryb. laikai turi daug įtakos, nes tik tarybinė mokykla mokė mokėti kyšius. Visur užsienyje (išsk. post taryb. šalis) kyšius laiko įžeidimu, jie net  nesupranta kaip taip galima,
2) Manau, kad tik dėl atsidėkojimo ir meta gydytojai savo šeimą vidury nakties, ir aukoja savo laisvalaikį, o ne dėl mūsų nuostabumo, gerumo ir t.t.
3) Gimdymas sumokėjus pinigėlius, liks vis tiek gimdymas ar mokėsi 100 ar 1000, ir gimdysi pati, dėl gimdymo priėmimo tai sumokėjus pinigėlius, na gal daugiau paglostys. O kaip kitaip gimdysi nemokėjus, sunkiau, ilgiau, skausmingiau ?
4) Jei jau mokat pinigėlius kodėl to nedarot legaliai? (per kasą, su mokesčiais)?
Mano nuomone už tuos 600 ar 800 nusiperkam, tik švelnesnį priėmimą ir sąžinės ramumą, kad aš sumokėjau o visa atsakomybė dabar jiems-gydytojams. O gydytojai savo darbą tikrai išmano ir atlieka gerai ar mokėsi ar ne,
P.S. Tai mano argumentai kodėl nemokėjau aš, o sprendžiam kiekviena pagal savo supratimą biggrin.gif .

drinks_cheers.gif pritariu 100%
man tai juokingiausia buvo, kai as VGN vienos gydytojos paklausiau, kur kasa, nes noriu susitarti su ja, bet moketi i kasa, tai ji (pries tai mano palatos kaimynei davusi sutikima priimti gimdyma, o mes su ja gimdem ta pacia diena) man pareiske, kad ji tuo metu atostogaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavazza @ 2008 01 23, 00:47)
drinks_cheers.gif  pritariu 100%
man tai juokingiausia buvo, kai as VGN vienos gydytojos paklausiau, kur kasa, nes noriu susitarti su ja, bet moketi i kasa, tai ji (pries tai mano palatos kaimynei davusi sutikima priimti gimdyma, o mes su ja gimdem ta pacia diena) man pareiske, kad ji tuo metu atostogaus  doh.gif

jo ir nieko cia taip sakant nepridesi g.gif ir nieko nepakeisim cia mes diskutuodamos mirksiukas.gif kas nori moket, tas ir mokes, kas nenori - nemokes.... o vaikiukai vistiek gims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune78 @ 2008 01 22, 13:53)

labai pritariu visiems argumentams, o ypač šiam.
tikrai nemanau, kad iš atsidavimo darbui ir meilės gimdančioms daktarai keliasi naktim ar vyksta į gimdykla iš kokios šventės.
be to, manau, toks daktaras, iškviestas staigiai į gimdymą, gali būt tikrai ne visai pasiruošęs (tarkim, kalbant apie kokį baliuką. juk šventėj gali truputį ir išgerti. tikrai nemanau, kad atsisakys kokios taurelės galvodamas, kad neduokdie jam kas nors paskambins gimdyt...)

be to, dar labai noriu paprieštaraut sakiusiai mamytei, kad nemokėjusios širsta ant mokėjusio. o ko mum širst? juk ne mūsų pinigus jiems kišat, o savo.
tik kartais gaila pasidaro tokių mamyčių, ypač negalinčių švaistytis pinigais, bet manančių, kad už tuos sunkiai sukrapštytus pinigėlius jos tikrai gaus kažką išskirtinio.

nesiginčiju, dėmesio mokančios iš daktarų daugiau sulaukia. kartais galbūt reikiamas dėmesys ir padeda, tiesiog labai norisi, kad tas požiūris, toks gajus mūsų jau atrodo labai išsivysčiusioje ir toli pažengusioje valstybėje, darytųsi vis mažesnis, bet deja, atrodo, taip dar nėra...
Atsakyti
as nemokejau ir nemokesiu cool.gif
Pirmaja dukra gimdzhiau septyniolikos, su niekuo ish anksto nesitariau, pinigu turejau (vyras idave, mama prisake duoti daktarei) bet ju shalia nebuvo blink.gif o man duoti kyshi tokiai griezhtai daktarei pasirode geda, bijojau kad isizheis. Skustis prieziura tikrai negaleciau. Puikiai atliko savo darba. Galbut moralo apie mano jauna amzhiu ir butu neskaichius pinigu gavus, bet jis mane keistai ramino, beveik kaip mama shalia.. ok.gif
Antraji karta, pirmojo karto sekmes paakinta velgi su nieko nesitariau. Nuvazhiavom i gimdymo namus, pas budinti gydytoja.. Vyras shalia, ko daugiau reikia.. Ir gydytojas ir akushere atliko savo darba. Pagimdzhius vyras grynai ish dzhiaugsmo dave gydytojui (skyriaus vedejui) 100 lt, o akuserei - 50 lt blush2.gif

Galbut ash nezhinau kaip pagimdo moterys sumokejusios 1000 ir daugiau. Bet veiksmas vyksta tose pachiose palatose, su tais pachiai gydytojais... netikiu kad gaunate kazhka daugiau be norimo veido, taip pat tikrai netikiu, kad atvazhiavus pas budinchia ir nesumokejus ji specialiai ims kenkti ar neatliks savo pareigu victory.gif
Vat jei sumoketum 1000 ir kaip japonijoj (kazhkada per discovery rode) vieshbuchio kambarys vietoj palatos, 6 asmenu brigada, televizoriuj delfinai krykschia... tada sutinku... Tiesa japonijoj gimdyves nieko nemoka, ten gimstamumas toks mazhas, o valstybes finansavimas toks didelis, kad gimdymo namai kaunasi del gimdyviu... thumbup.gif
Atsakyti
Taip akušerės ir atlieka visą darbą, jos ir stengiasi ir žiuri, kad viskas būtų gerai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune78: 24 sausio 2008 - 09:19
Nu as moketi nesiruosiu schmoll.gif Sypsenu is ju man nereikia,tam bus MB salia,o ka daugiau gali pakeisti tai kad mokesit pinigus? g.gif Nu bet niekada nesakyk niekada blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune78 @ 2008 01 22, 14:53)

Tai aisku, kad taip. O ka- nejau gydytojai turetu buti nublude savo vaikus-seimas-save pamirse zmogeliai, parom is pasisventimo uz grasius dirbantys? Pas toki tikrai gimdyti nenoreciau, nes tai skamba nesveikai.

Butent sis Tamstos argumentas ir yra man visu svarbiausias, buten todel ir moku uz gimdyma. Noriu gimdyti pas man patinkancia gydytoja, su jos parinktais anesteziologais ir akuseriais. Uz tai ir susimoku. Prabanga. Kas ramiai sau gimdo pas bet kuri kita budinti gydytoja, nereikia jiems anestezijos, ner skirtumo, kokia akusere bus, tas gali ir nemoketi. drinks_cheers.gif
Atsakyti
800lt mokejau ir nesigailiu schmoll.gif
Atsakyti